Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria | Turisztikai képek- ahol jártunk

Az úticél Németország vezető pozícióban az európaiak rendezvényekhez kötött üzleti desztinációjaként

 

Frankfurt am Main, 2014. április 3. – Az IPK International és a World Travel Monitor (WTM) legújabb előzetes számai is igazolják, hogy az úticél Németország még tovább tudta fejleszteni az európai vendégek körében elért vezető pozícióját mint üzleti úticél. Ezek alapján 2013-ban összesen 12,7 millió üzleti utazást regisztráltak Európából Németországba, amely 1,6 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest.

A hivatásturizmus, amely mind a vásárokat, mind pedig a MICE-turizmust magában foglalja (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions – találkozók, incentív utak, konferenciák és kiállítások), az összes üzleti utazási volumen több mint felét teszi ki. Ezen üzleti utak száma 2013-ban Európából Németországba 14,5 százalékkal nőtt, és így meghaladta a hét millió utazást.

Németország továbbra is az első számú vásárország. A kongresszusokhoz és a MICE-turizmushoz kötődő utazások szegmensében Németország 2013-ban Európában tovább erősítette első helyezését konferencia- és kongresszusi helyszínként.

„Az üzleti utazási szektor a németországi turizmus jelentős gazdasági tényezője. A rendezvényekhez kötött üzleti utak kétszámjegyű növekedése 14,5 százalékkal nagyban köszönhető a tudományos és gazdasági kompetenciának Németországban” – magyarázza Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.

„A DZT erős partnerként áll mellettünk az üzleti úticél Németország értékesítésénél. Közös piacspecifikus koncepcióinkkal jelentősen hozzá tudunk járulni Németország mint konferencia- és kongresszusi helyszín pozíciójának további erősítéséhez” – teszi hozzá Matthias Schultze, a German Convention Bureau ügyvezetője.


Fotó: IAA Frankfurt - DZT

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen:

 

Vissza » Németország

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk