Főoldal | Ausztria | Svájc | Németország | Svédcsavar | Sajtó cikkek | Turisztikai cikkek - PR cikkek | Interjúk | Saját Flickr Galéria

Olaszrizling Október - osztrigával

Bővebben

Olaszrizling Október - osztrigával A Winelovers rendezésében olaszrizling nagykóstolóra került sor a...

A Vasi vadkörtéből készült pálinka sikere

Bővebben

A Vasi vadkörtéből készült pálinka sikereBirkás István, a Birkás Pálinkaház tulajdonosának nagy napja volt a...

Magyar sommelier letette a nemzetközi vizsgát

Bővebben

Magyar sommelier letette a nemzetközi vizsgátFontos szakmai eseményre hívták meg lapunkat: első alkalommal sikerült magyar szakembernek megszerezni a...

Magyar hölgy a világ legjobb fiatal séfjei között

Bővebben

Magyar hölgy a világ legjobb fiatal séfjei közöttFrankfurtban, szeptember 8-án...

Pöttyös Panni - ez a legfinomabb hozzáadott cukor nélkül készült torta idén!

Bővebben

Ország Torták 2017Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a...

LEXO Bisztró

Bővebben

LEXO BisztróHal-, és vegetáriánus ételek kedvelőinek...

Nyíregyháza gasztronómiai specialitása

Bővebben

Nyíregyháza gasztronómiai specialitások Nyírségi Gombócleves...

Édes szalon és kakaóillat

Bővebben

Édes szalon és kakaóillatCsokoládébirodalom és múzeum a Parlament tőszomszédságában

Thai, marokkói, izraeli - nemzetközi vacsoraestek a Duna-parton

Bővebben

Thai, marokkói, izraeli - nemzetközi vacsoraestek a Duna-partonA szakemberek szerint akkor népszerű igazán egy szálloda, ha a...

Francia sztárcukrászok Budapesten, avagy mi is az a madeleine?

Bővebben

Francia sztárcukrászok Budapesten, avagy mi is az a madeleine?Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Cukrászok Országos Ipartestületének égisze alatt, Vojtek Éva – mestercukrász...

Hotel Bonvital Wellness & Gastro Hévíz

Bővebben

Hotel Bonvital Wellness & Gastro HévízA négycsillagos superior szálloda 100 méterre a Tófürdőtől, a belváros szívében...

Mindennapi kenyerünk

Bővebben

Mindennapi  kenyerünkSokszor, sokan írtak erről. Mitől jó egy kenyér, mire mondjuk, hogy...

Fagylaltban olasz a király

Bővebben

Fagylaltban olasz a királyA nyárhoz, a nyaraláshoz, strandoláshoz, a kánikulai hűsöléshez, a vízparti andalgáshoz hozzá tartozik...

Élénk érdeklődés kísérte Badacsonyt - New Yorkban

Bővebben

Élénk érdeklődés kísérte Badacsonyt - New YorkbanTermészetesen a budapesti Boscolo szállodában, a világ legszeb...

Édes remekek, cukorral és anélkül

Bővebben

Édes remekek, cukorral és anélkülA Zila kávéház, amiért érdemes mindig Pestszentlőrincre utazni – ezúttal is...

A Winelovers szervezésében, Tokaji március

Bővebben

A Winelovers szervezésében, Tokaji márciusA Corinthia Budapest hotel adott otthont a Winelovers...

Kortárs cukrászok: sütemény tereferével Petrezselyem Antalné és Szépréti László

Bővebben

Kortárs cukrászok: sütemény tereferével Petrezselyem Antalné és Szépréti LászlóA Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete hagyományos kortárs...

Szépen szerepeltek a magyarok az ausztriai Destillatán

Bővebben

Szépen szerepeltek a magyarok az ausztriai DestillatánKözép-Európa legpatinásabb párlatversenye az...

Itt a séfsegély!

Bővebben

Itt a séfsegély!Ahhoz, hogy egy szakács sikeres legyen, nemcsak kreativitás, szorgalom és...

Tízéves az Onyx

Bővebben

Tízéves az OnyxMini lángos kecsegeporral, lilaburgonya chips kaviárra...

Egy gombóc Szent Erzsébetet?

Bővebben

Egy gombóc Szent ErzsébetetFagylaltkiállítás csábította a szakmai érdeklődőket és a fagyi kedvelőket március 2-4 között a volt...

Ahol mindenki vág, kavar, reszel, grillez, főz

Bővebben

Ahol mindenki vág, kavar, reszel, grillez, főzMagyarországon az utóbbi években végbemenő gasztro-forradalomnak nem csak az...

Inyenc parádé, a kávé jegyében

Bővebben

Inyenc parádé, a kávé jegyébenKoktélgyöngyök, zellerhamu, kandírozott mandarin...

Kortárs cukrászok a múzeumban: Görömbei Sándorné és Szabó Sándor

Bővebben

Kortárs cukrászok a múzeumban: Görömbei Sándorné és Szabó SándorA Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum hagyományos kortárs cukrászok sorozatának...

Limoncello kosárka és mogyorós papucs, avagy édes meglepetések Amalfiból

Bővebben

Limoncello kosárka és mogyorós papucs, avagy édes meglepetések AmalfibóIgazi illatos-remegős házi torták, habkönnyű ricottás meg...

Andrea Pansa, Olasz cukrász tanfolyam - receptek

Bővebben

Andrea Pansa, Olasz cukrász tanfolyam - receptekLegyen Ön is része az olasz illatokkal és zamatokkal fűszerezett napokon

Jamie felnőtt, és szereti a papadamot

Bővebben

Jamie felnőtt, és szereti a papadamot   Jamie Oliverből, az örök, selypegő kamaszból kedvesen gyermekded arcú, jól fésült édesapa lett. Amit mindenki imád benne, hogy...

Tavasz, Valentin, szerelem - Budapesten

Bővebben

Tavasz, Valentin, szerelem - BudapestenHa meg akarjuk tudni, melyek a legdivatosabb nyersanyagok és kellékek manapság, érdemes böngészni a ...

Dr. Benda Judit: Egyszerűen finom

Bővebben

Dr. Benda Judit: Egyszerűen finomA teljes értékű konyha (kétezeregy kiadó 2016)

Quintessence - 2016, Könyv a pálinka világáról

Bővebben

Quintessence - 2016, Könyv a pálinka világárólAjánljuk: pálinkabarátoknak, érdeklődőknek, a hazai fejlődés figyelőinek

Mentes beiglivel is készül karácsonyra az I love Kex

Bővebben

Mentes beiglivel is készül karácsonyra az I love KexA Buda Entertainment & Gastro nevű többszintes szórakozó- és bevásárlóközpontot a Bécsi úton két éve...

Kortárs cukrászokkal ismerkedünk

Bővebben

Kortárs cukrászokkal ismerkedünkA Magyar kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a...

A karácsony íze - Koccints Aszúval

Bővebben

A karácsony íze - Koccints AszúvalGondolkoztak már azon, hogy milyen illata, íze van a...

Az olasz konyha egészséges, és mindig tartogat meglepetéseket

Bővebben

Az olasz konyha egészséges, és mindig tartogat meglepetéseketKóstolt már sütőtököt, karfiollal és édesgyökérrel, ecetes pácban?

Márton-napi libaságok hete jő

Bővebben

Márton-napi libaságok hete jőKi gondolta volna, akárcsak pár éve is, hogy ennyiféle finomság készíthető a...

Birsfantáziák a gesztenyefák tövében

Bővebben

Birsfantáziák a gesztenyefák tövében, a Budai GesztenyésbenSzámos kiváló étterem működik ma Budapesten, a hagyományos magyarostól a fine dining szintűig, de olyannal még nem találkoztam, amelyik...

"Az Év Pincészete Magyarországon" 2016-ban:

Bővebben

Patricius borházA bodrogkisfaludi Patrícius borház nyerte el a megtisztelő címet...

50 éves a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Bővebben

50 éves a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari MúzeumA Nosztalgiától a jelenig

Hajszál a tányérban

Bővebben

Hajszál a tányérbanA 20. századtól kezdve már az ételek nyilvános elkészítése és...

Szürcsölj! És mégsem vagy malac!

Bővebben

Boregyetem kicsit másképpen. Szürcsölj! És mégsem vagy malac!Boregyetem kicsit másképpen

Altun Dyar - ujgur vendéglő

Bővebben

ALTUN DYAR – ujgur vendéglőKülönlegesség a haza éttermi piacon az egyetlen budapesti ujgur vendéglő...

Áfonya hercegnő tortája

Bővebben

Magyarország Cukormentes Tortája Bemutatjuk a Magyarország Cukormentes Tortája 2016-os verseny győztesét!

A homoki borok diadala

Bővebben

FrittmannRégen az alföldi boroknak nem volt nagy becsülete. Ma már más...

A Pócz Pincészet bemutatta prémium borát, a 2013 Cuvée-t

Bővebben

Pócz PincészetA cuvée-k jelenítik meg igazán a pincészet egyediségét

Jó bornak is kell a cégér _ Bujdosó Pincészet

Bővebben

Bujdosó Ferenc családi borászatBujdosó Ferenc vezető borász elmondta, hogy szüleik...

A jó ízek vidéken születnek

Bővebben

A jó ízek vidéken születnekSoha nem volt ekkora divat járni a vidéket, és nemcsak azért hogy...

Új köntösben a tengerészek itala

Bővebben

Új köntösben a tengerészek italaHa a világ legnemesebb tömény italainak felfedezését tűznénk ki célul, akkor...

Reggelizz, mint egy (egészséges) király…

Bővebben

Vagy legalábbis úgy, mint egy...

Békebeli karácsony

Bővebben

A ceglédi Békebeli Cukrászatnak már a bejárata előtt is a múlt század elejét idéző bábok...

Somló, Tornai pincészet

Bővebben

Vulkán a borban - és a pohárban...

A salsás rétesbatyutól a szalonnás frittatáig

Bővebben

Édes és csípős - ez a világtrend

Marcipánrózsától cukrászdahálózatig

Bővebben

Szamos történet...

Jamie felnőtt, és szereti a ropogós tésztacsipkét

Bővebben

Ez a Jamie Oliver nem az, aki volt...

India konyhája a Dob utcában

Bővebben

Persze nem az egész, óriási félsziget ízeivel találkozhatunk Dr. Amar Kumar Sinha gyönyörű nevű éttermében, a Shalimarban...

Curry House Indiai étterem

Bővebben

Budapesten immár harminc indiai étterem működik...

A G & D kézműves cukrászda

Bővebben

Országtorta-nyertesek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban - avagy Szó ami Szó

Emléktáblát avattak Cegléden

Bővebben

Ki volt a bonbonkészítők kalandos életű királya?

Nassolás a Naschmarkton

Bővebben

Szívem csücske a szecesszió, így azután azonnal otthon éreztem magam a Naschmarkton...

Tirol: Elisabethpfand'l

Bővebben

 

A sertésszüzérmét 12 medailonra vágjuk és 12 hosszú szelet szalonnába betekerjük...

Egyszerű tökös-almás rétes

Bővebben

Kezdő szakácsok is könnyedén elboldogulnak ezzel a tökös-almás rétes recepttel.
Fotó: www.foodwriterfriday.com

Fedezze fel Svájc kulináris kínálatát

Bővebben

A gasztronómia a kultúra része és az élet élvezetének művészete

Mákos-szilvás lepény, ahogy nagyanyám csinálta

Bővebben

Itt a szilva szezon, és a mákos-szilvás lepény ideje. Sok mákkal, sok szilvával. :)

Egyszerű sütőtökös pite

Bővebben

A téli hónapok egyik kedvence a sütőtök, ami rengeteg féle képpen elkészíthető.

Vilmoskörtés pikáns kacsasült

Bővebben

Tudta, hogy a sült kacsa ízét remekül kiegészítik az édes gyümölcsök? Így ősszel a szezonális gyümölcsökkel páratlan kacsa lakoma kerülhet az asztalunkra.

Alsó-Ausztria: Waldviertler-Ponty őzláb-gombával a Trinkl vendéglőből

Bővebben

 

Ezt a sokat igérő receptet az ausztriai Trinkl vendéglőből hoztuk Önöknek.
(ünnepi ételnek is kitűnő)

 

  


Bodrogkeresztúri tűzdelt ponty

Bővebben

A Vylyan Pincészetnél mindenki szereti a hasát, sőt még főzni is tud. Íme, Gincsai Tamás borász ponty receptje.

Őszi sült kacsamell park inn módra

Bővebben

Partner hotelünk, a Park Inn by Radisson Sárvár, egy igazi ínyenceknek való recepttel kedveskedik olvasóinknak.

A recept elfogyasztható személyesen is a hotel éttermében.

Liba középkori módon készítve - Prisztóka Tibor receptje

Bővebben

Márton-napi ünnepi főételként a Szél Fiai Fogadóból Prisztóka Tibor receptjét ajánljuk olvasóink figyelmébe.


Alsó-Ausztria: Sült disznótarja burgonya gombóccal

Bővebben

Alsó-Ausztria: Disznótarja sült, ...

 

Ez az Alsó-ausztriai ínyencség számos helyi vendéglőben megkóstolható.

Gyömbéres sütőtök krémleves

Bővebben

Az alábbi finom, és gyorsan elkészíthető sütőtök receptet a Gasthaus Meyer bocsátotta rendelkezésünkre.

Marcus, akinek a főztjét Obama is kedveli

Bővebben

A leghíresebb svédek olykor szerbek vagy etiópok...

Alsó-Ausztria: Mustsült gyökérmártással és ...

Bővebben

 

Íme, egy eredeti osztrák ételrecept, amelyet nyugodtan elkészíthet barátainak vagy családjának.

Országtorta Cegléden is

Bővebben

Tavaly óta az ünnep havában a korábbi győztes torták ízeit visszaadó fagylaltot is kínálnak...

Karintia: "Karintiai aszalt szilvás finomság" a Moserhofból ****

Bővebben

Az aszalt szilvát puhára főzzük, szárát eltávolítjuk, apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. Ezután a többi hozzávalóval jól összekeverjük.

  

Hátszín roston vörösborban pácolt hagymával Plótár István séftől

Bővebben

 Hátszínt mostanában kicsit kevesebbet használunk, pedig roston sütve az egyik legfenségesebb étel, aki tudja, annak nem is kell mondani, aki esetleg még nem próbálta volna, hát itt az alkalom!

Kirlág

Bővebben

A Kir Royale elkészítési módja

Békebeli hangulat

Bővebben

Ízek és illatok kavalkádja

Bárány majoránnás mártásban

Bővebben

Tavaszi recept bárányhússal, és egy pohár finom, könnyű borral.

Miklósy-féle "hajmás" bab

Bővebben

8 főre bográcsban főzve

Karintia: Eredeti sajtostészta recept

Bővebben

Karintia: Eredeti sajtostészta recept

 

Az alábbiakban megismertetjük a karintiai recept szerint készített sajtostésztával.

Pilisszentkereszti Nemzetközi fánkfesztivál

Bővebben

A Pilisszentkereszti  Szlovák Önkormányzat VII. alkalommal  rendezte meg 2014. március elsején  a Nemzetközi fánkfesztivált

Berlini farsangi fánk

Bővebben

  Berlini farsangi fánk

Farsang és karnevál van, sok ételnek ilyenkor jön el az ideje. Süssünk fánkot német módra.

Újra felfedezni régi étkeinket

Bővebben

Vajon miért nem használjuk hazai fogyasztásra a rég elfeledett élelmeket, gabonákat,  magvakat...

Karácsonyi almáspite Plótár István mesterszakácstól

Bővebben

 

Ha a nagy karácsonyi sürgésforgásban már nem maradt ereje és ideje süteményt is sütni a családnak, íme egy gyorsan elkészíthető pite.

Berlini fánk borsodóval

Bővebben

Nem múlhat el Farsang fánk nékül!

Sajtmustra

Bővebben

Lehet, hogy előző életemben sajtgyári egér voltam, olyannyira szeretem ezt a fölséges tejterméket

Mindenik embernek a lelkében sajt van, és a saját lelkét hallja minden sajtban

Bővebben

Mónosbél, a Bükk hegység nyugati részénél  megbújó kicsiny település,   csend,  nyugalom,   béke  szigete

Alsó-Ausztria: Mostvierteli téli menü

Bővebben

Gasztronómiai élvezetek Mostviertelből. Egy teljes menü receptje Mostviertel hagyományőrző kocsmáiból.

Próbálja ki Ön is!

Stájerország: Fasírozott zergelapocka a Pogusch vendéglőből

Bővebben

Ezt a receptkülönlegességet a stájerországi Pogusch vendéglőben készítik.

 

Obatzter - bajor körözött recept

Bővebben

Az obatzter, a bajor “körözött” alapja a camembertsajt.

Medvehagymás vajkrém

Bővebben

Gyors, finom recept, a tavasz első gyógynövényének, a medvehagymának felhasználásával.

Karintia: Montagknödl (hétfői gombóc)

Bővebben

Egy eredeti karintiai inyencség a "Genussland Kärnten"-ből!

  


 

   

    

Hagyományos bécsi puncstorta

Bővebben

Annak, aki már a húsvéti a desszertet tervezi, ajánljuk figyelmébe bécsi torta receptünket.

Karintia: Kürschner-féle túrósrétes a karintiai Gail-völgyéből

Bővebben

Karintia:  Kürschner-féle túrósrétes a karintiai Gail-völgyéből

A sütéshez sok sikert, vendégeiknek pedig jó étvágyat kívánunk!

  

 

Kulináris élmények Stájerországból

Bővebben

Vulcano sonkamanufaktúra

Alsó-Ausztria: Wachaui sárgabarackos gombóc

Bővebben

Végül szórjuk meg porcukorral és élvezzük a mennyei ízeket!

Käsenockerl - Sajtos galuska

Bővebben

A nálunk oly' kedvelt tojásos galuska osztrák sajtos változata. Érdemes kipróbálni!

Sertésborda vadász módra és Villa Natura kehely

Bővebben

A Garaboncon, gyönyörű természeti környezetben található Villa Natura*** hotel küldte a következő ínycsiklandó menüt. Próbálják ki!

Szezonális finomságok - a narancs

Bővebben

 

A narancsot sokféleképpen fel lehet felhasználni süteményekben, köretként, vagy teának.

Apát Hotel: Márton nap az Őrségben

Bővebben

 

Márton nap alkalmából ínycsiklandozó ételekkel és italokkal várja Önt az Apát Hotel étterme.

Haus Jeremias: Tepsis csirke ropogóssal

Bővebben

 

Ezt a különleges, finom csirkés receptet Haus Jeremias szálláspartnerünktől kaptuk. Próbálja ki Ön is, vagy látogasson el hozzájuk személyes gasztronómiai élményszerzésre.
Fotó:
tueschmecker.de

Ramsaui galuskaleves

Bővebben

 

Mindenkinek, aki szívesen elkészítene egy tipikus Ramsau am Dachstein-i specialitást...

Tokaj-Hegyalja szüretel

Bővebben

 

Új arculattal, szélesebb kínálattal találkozhat Tokaj-Hegyalja legnagyobb szőlő és borkultúrához kapcsolódó rendezvényén.

Az osztrák konyha receptjei

Bővebben

A magyar konyha receptjei

Bővebben

Dió Bisztró: Pulykamell Sóstóhegy módra

Bővebben

 

A következő gazdaságos, könnyen elkészíthető, és finom sajtkrémmel töltött pulykamell receptet ajánljuk olvasóink figyelmébe. A receptet a virtuális Dió Bisztró bocsátotta rendelkezésünkre.

Minőségi magyar bort mindenkinek! Elnökségi referencia borbárok

Bővebben

 

Bárki számára elérhetővé váltak az elnökségi időszakban a különböző magas szintű rendezvényeken felszolgált borok az Elnökségi Referencia Borbárokban.

Fatörzs torta recept Hévízről

Bővebben

 

Ki ne ismerné a fatörzs tortát, amit mindenki megcsodál furfangos szépsége miatt! Egy igazi séf receptje alapján mindenki bátran nekivághat elkészítésének.

Alföldi véres hurka

Bővebben

 

A disznóvágás egyik legfinomabb terméke a hurka.

Harcsahússal töltött káposzta Karácsonyra a Mesés Shiraz Hoteltől

Bővebben

 

A Mesés Shiraz Hotel**** séfje a következő karácsonyi fogás receptjével kedveskedik az ünnepekre.

Rostonsült fogasszeletek vargánya pürével Ágoston László séf ajánlásával

Bővebben

 

Ágoston László, az Apát Hotel séfje ajánlásával

A megsütött vajastésztába burkolt fogast ferdén félbe hajtjuk, a köretek mellé lehelyezzük, formázott citromgerezdekkel, rozmaringgal díszítjük.

Az Osztrák konyháról

Bővebben

Az Osztrák konyha

 
 
Ausztriában századok óta nagy becsben tartják a gasztronómiai élvezeteket, az osztrák szakácsművészet receptjei apáról fiúra öröklődnek.

Ausztria - Murtal: Alpesi bio szénaleves

Bővebben

 

Tudta, hogy szénából is lehet finom leves készíteni? Persze, csak a megfelelő hozzávalókkal együtt. Murtalban Franz Gruber és Anita az alpesi rétek bio szénáját a levesben is felhasználja.

Karintia: Pisztráng molnárné módra a Thermenwelt Hotel Pulverer -től

Bővebben

 

Ezen ízletes fogás receptjét Bad Kleinkirchheimi partnerhotelünk, a "Thermenwelt Hotel Pulverer" 1 séfsapkával kitüntetett konyhája bocsájtotta rendelkezésünkre.

Libamell sült aszalt gyümölcsökkel Plótár István receptje alapján

Bővebben

 

A Hotel Európa fit****superior  mesterszakácsa Plótár István Márton-napi ételként az ünnepi asztalra libamell sültet ajánl aszalt gyümölcsökkel.

Karintia: Germknödel

Bővebben

 

 

Aki síelt már Ausztriában biztosan kóstolta a gőzgombócot, eredeti nyelven Germknödelt.

Karintia: Kuschelpunsch

Bővebben

Ezt a különleges ital receptet Bad Kleinkirchheimben, a "junge Römer" termálfürdő éttermétől kaptuk, ahol személyesen meg is kóstolhattuk.

Karintia: Szarvasgerinc "Gasthof Zur Schmiede" módra

Bővebben

Karintia: Szarvasgerinc

 

 

  

  

  

Szarvasgerinc 3-4 személyre

 

  

  

  

  

  

  

Karintia: Reindling

Bővebben

Karintia:  Reindling

 

Ezt a tipikus karintiai édességet főképp a karácsonyi időszakban készítik. Köszönet a Kärnten-Werbung -nak érte.

Stájerország: Zergehát vadfűszerekkel a Pogusch vendéglőből

Bővebben

Zergehát vadfűszerekkel párolva óriás pöfeteggel és vadgyümölcs sűrítménnyel

Osztrák ételspecialitások: Ötlet egy menü elkészítéshez

Bővebben

 

 

Egy „gasztrokaland", amely lehetőséget  nyújt a hüttékből már jól ismert osztrák specialitások elkészítésére.

Karintia: Ínyenceknek

Bővebben

Az Alpok–Adria régió kulináris specialitásait Karintiában, az Alpok déli oldalán is érdemes megkóstolni!

Címkék

Bővebben

szállás, magyar utazások, apartmanok, magyarország, utazás, aktív pihenés, wellness, hotel, ausztriai utazások, magyar, ausztria, pihenés, nyaralás,  aktívpihenés, sajtó,

 

A cikk ajánlása!


Aktív rovatok



Szakmai partnereknek



Hasznos linkek



Iratkozzon fel INGYENES hírlevelünkre:
Név:
E-mail cím:

Adatait bizalmasan kezeljük, más részére nem adjuk át!







All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits