Modern külsővel megnyílt a felújított VakVarjú Buda

Modern külsővel megnyílt a felújított VakVarjú Buda

Modern külsővel megnyílt a felújított VakVarjú Buda

 

 

Szerző: Barna Judit

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Aki még nem járt a régi VakVarjú Buda nevű étterembe, az üsse be az Érem utca 2. hivatalos címet a GPS-be. Mi ezt tettük a megnyitóra igyekezve, ennek ellenére autóztunk néhány kört a Kelenföldi lakótelep magas házai között, mire megtaláltuk a zsákutcát.

  

 

Az új vendégek számára: a bejárat azonban a másik oldalon, egy neve sincs közterületen található, ahol még éppen dolgoznak emberek a kerítésen kívüli járdán - a felújítás utolsó fázisaként.

 

 

A törzsvendégek jól ismerik a helyet, akik nemcsak a kiváló konyha, hanem az étterem hangulata, a négyszemélyes intim boxok, a retró dizájn és a nagy terasz miatt jártak ide. Ám a régiek számára is nagy meglepetés lesz a tavaly április óta tartó újjáépítés után a 2024. január 30-i megnyitás.

 

 

A fő elképzelés megvalósult: a vendégtér kibővítése érdekében falakat helyeztek át, a teraszból lecsíptek, így jelentősen megnövelték a fedett teret. A vadonatúj külsővel megnyílt Érem utcai VakVarjú immár több mint 150 vendég befogadására alkalmas. A belépőt egy tágas, világos helység fogadja, ahol a hatalmas üvegfelületű ablakokon beáramlik a napfény.

  

 

A szokásos négyszemélyes asztalok mellett a nagyobb társaság számára hatszemélyes kerek asztalok is állnak, köríves kanapéval. A szeparálható terek tökéletes helyet kínálnak családi ünnepekhez, üzleti beszélgetésekhez.

  

 

Az étterem különleges tapétával borított falai az egyik szegletben a viktoriánus Angliát, a másikban a ’20-as éveket, a harmadikban a polgári Újbudát idézik. Ragyogó aranybarna és borsózöld színek dominálnak a különteremben és mellékhelységben is.

 

 

Az impozáns, elegáns, kényelmes berendezés bensőséges atmoszférát áraszt magából, amit kiegészítenek a modern lámpák és a sok zöldnövény. A retró tárgyak, az asztali- és táskarádiók, kávédarálók és a kazettás magnó továbbra is nagy becsben állnak egy számukra kialakított polcon.

 

 

A legfiatalabb kisvarjúkat pedig teljesen új belső játszósarok és hamarosan kültéri játszótér várja - hétvégén pótnagyival!

 

   

 

A műszaki megújulás sem maradhatott el, a nagy üvegablakokon keresztül a vendégek bepillanthatnak a konyha szívébe, ahol a legújabb légtechnikai megoldásoknak köszönhetően Urbán Róbert chef és csapata korszerű körülmények között dolgozik.

  

 

Az ételek stílusa és a megszokott árak mit sem változtak, az étlapon továbbra is a magyar hagyományok találkoznak a nemzetközi ízekkel- lássunk néhány példát fotókon:

A borlapon különleges tételek sorakoznak a legrangosabb hazai borvidékek fehér, vörös és rozé kínálataiból, kiegészítve néhány francia, spanyol, olasz borral, és az egyedülálló gin-tonic és pálinkaválasztékkal.

  

 

Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa elmondta, hogy az újbudai VakVarjú törzsvendégeinek szenvedélyes szeretete nagyban megkönnyítette ezt a komoly anyagi ráfordítást igénylő beruházást.

 

 

„Újbudán nőttem fel és a mai napig ide köt az életem, mégis ennél sokkal többről van szó. Számunkra a vendégeink a legfontosabbak, mindannyiuk törzsvendég nálunk! Mindig azon gondolkodunk, hogy miképpen tudunk nekik örömet okozni. Manapság étterembe járni nem olcsó mulatság, ezért még inkább törekszünk arra, hogy minden egyes nálunk eltöltött pillanat ünneppé váljon. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az ételeink ízei különlegesek, mégis könnyen értelmezhetőek legyenek. A közeljövőben még több gasztroprogramot szeretnénk szervezni, hamarosan induló törzskártya-programunkhoz kapcsolódva. És ha már a jó idő is beköszönt, vendégeink birtokba vehetik a teraszt, ahol gondtalanul élvezhetik majd a napsütést” - fogalmazott Semsei Rudolf

 

 

Dr. László Imre Újbuda polgármestere büszke arra, hogy Újbuda olyan vállalkozásoknak adhat otthont, mint ez az étterem. Így a helyiek életminősége a felújított VakVarjúnak köszönhetően is tovább emelkedett.

 

 

A megnyitó az étterem ünnepélyes megszentelésével ért véget Szkaliczki Csaba Örs, a Budapest-Szentimrevárosi Szent Imre Plébánia plébánosa részvételével, majd az első vendégek máris megízlelhették a VakVarjú Buda finomságait.

 

2024-02-04« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk