Harmadik helyezést ért el a magyar csapat a fagylalt világbajnokságon 2024-ben

Harmadik helyezést ért el a magyar csapat a fagylalt világbajnokságon 2024-ben

Harmadik helyezést ért el a magyar csapat a fagylalt világbajnokságon 2024-ben

 

Szerző: Barna Judit

Fotók: aktivpihenes.hu/Okolicsányi Zoltán

 

A Gelato World Cup-ot 2003 óta, kétévente rendezik meg. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek cukrász szakemberek, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára, hozzájáruljanak az ágazat szakmai fejlesztéséhez, és hogy bemutassák a legújabb fagylalt trendeket.

 

 

Az olaszországi Riminiben zajló 10. jubileumi Gelato World Cup-on Somogyi Renáta, Gáborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián összeállítású magyar csapat világbajnoki bronzérmet szerzett. A tavaly megnyert Európa-bajnoki bronzérem biztosította a továbbjutást a világbajnoki döntőbe, ahol újabb szenzációs sikert ért el a csapatunk.

 

 

Az arany érmet a címvédő Olaszország szerezte meg ismét, a második helyen Dél-Korea csapata végzett.

 

A zsűri centiméterrel, mérleggel és stopperórával értékelt

A magyar csapat produkciójának tematikája „Alice in Wonderland”, azaz Alice Csodaországban volt, minden versenyfeladat a meseregény témájához illeszkedett. A négy napos megmérettetésen sakktábla motívummal dekorált fagylalt tégelyt, henger alakú málnás-pisztáciás fagylalt tortát, fagylalt pohárdesszertet, háromfajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát 55! kg csokoládéból, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy „meglepetés” alapanyag felhasználásával készült tejes és vizes bázisú fagylaltot kellett készítenie a csapatoknak, a választott tematikájukhoz illeszkedően.

 

 

Szigorú szabályok és előírások mellett elkészített pályamunkák pontozásakor, értékelésekor a zsűri -közjegyzői felügyelet mellett- centiméterrel ellenőrizte a megadott méretek, súlyok és az elkészítési idő betartását, valamint a 60 % íz- 40 % figuratív arányokat is mérlegelték.

 

 

A csapattagok Nagytarcsán, a Goodwill National Zrt. cég által működtetett Csokoládé Akadémia épületében rendezett eseményen érdekes beszámolókat tartottak a 2023. május óta tartó felkészülésről, a tréningekről és az egyes feladatok helyszíni elvégzéséről.

  

 

Goodwill-Csokoládé Akadémia

Az 1996-ban alakult vállalat fő profilja cukrászati, édesipari és gasztronómiai termékek és alapanyagok importálása és forgalmazása. Az induló termékválaszték a hosszú évek alatt jelentősen bővült, jelenleg több, mint 500 cikket tömörít. A cég számos nyugat-európai gyártó magyarországi forgalmazója, céljuk a legmagasabb minőségű termékek szállítása a professzionális felhasználók számára. A piaci igényekre reagálva telephelyük földszintjén, 150 nm alapterületen Cash and Carry üzletet nyitottak: csokoládé alapanyagok, kakaóporok, kakaótermékek, dekorációk, gyümölcsök, csonthéjasok, eszközök és gépek, fagylalt alapanyagok, tésztakosarak, félkész termékek, tejtermékek és egyéb gasztronómiai termékek vásárolhatók.

 

 

Az emeleti részen alakították ki Magyarország első Csokoládé Akadémiáját; itt szakemberek professzionális képzése zajlik.

 

 

2024-02-04« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk