Főoldal | Ausztria | Svájc | Németország | Svédcsavar | Sajtó cikkek | Turisztikai cikkek - PR cikkek | Interjúk | Saját Flickr Galéria

Egyszerű tökös-almás rétes

Itt van a sütőtök szezonja. Készítsünk finom desszertet ebből a hálás alapanyagból.

Kezdő szakácsok is könnyedén elboldogulnak ezzel a tökös-almás rétes recepttel, lévén előre elkészített réteslapok kellenek hozzá. A megadott töltelék két réteshez elegendő.

A tökös-almás rétes hozzávalói:

- 6-8 réteslap (2 rúdhoz)

- 1 kisebb sütőtök
- 1 nagy, vagy 2 kisebb alma
- 10 dkg zsemlemorzsa (vagy darált keksz)
- 4 evőkanál olvasztott margarin, vagy zsír
- 3-4 evőkanál cukor (vagy méz)
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. szerecsendió
- 1 tk. őrölt gyömbér (elhagyható)
- 1 tojás (elhagyható)
- 3-4 ek. porcukor


Mivel a recept mirelit réteslapokból készül, ezért a réteslapot felhasználás előtt kb. 10-15 perccel vegye ki a hűtőből.

A sütőtököt és az almát hámozza meg, reszelje le, keverje el a cukorral (mézzel), a fűszerekkel és párolja puhára. Három-négy rétes lapot helyezzen egymásra (csomagolás, és márka függő, melyikben hány db van) úgy, hogy előbb a réteslapokat kenje meg olvasztott margarinnal, vagy zsírral. A megkent lapokat helyezze el egymáson. Két rétest fog kapni.

Mindkét rétest szórja meg  zsemlemorzsával, vagy kekszmorzsával, és egyenletesen oszlassa el rajtuk a tölteléket úgy, hogy a széleket szabadon hagyja. A réteseket a széleiknél behajtva tekerj fel (segítség: konyha ruhát ha alá helyez, azzal könnyen fel tudja tekerni), és hajtással lefelé helyezze sütőpapírral bélelt tepsibe.

A tökös-almás réteseket előmelegített sütőben (200ºC) 25-30 perc alatt süsse aranysárgára. Amikor kihűltek, porcukorral megszórva, sréhen (ferdén) szeletelve tálalja.

Sütés előtt a rétesek tetejét 1 felvert tojással meg lehet kenni, hogy szép színt kapjanak.

Töltelék másképp: meghámozzuk, és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk az almát és a sütőtököt. Olvasztott margarinon közepes lángon 5-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot és aranybarnára sütjük. Bele keverjük a fűszereket, és ezzel a töltelékkel kenjük meg a réteseket. A többi folyamat ugyanaz.

Fotó: www.foodwriterfriday.com

Aktívpihenés

Vissza » Ínyencségek - gasztronómia

 

A cikk ajánlása!


Aktív rovatok



Szakmai partnereknek



Hasznos linkek



Iratkozzon fel INGYENES hírlevelünkre:
Név:
E-mail cím:

Adatait bizalmasan kezeljük, más részére nem adjuk át!







All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits