Főoldal | Ausztria | Svájc | Németország | Svédcsavar | Sajtó cikkek | Turisztikai cikkek - PR cikkek | Interjúk | Saját Flickr Galéria

Alsó-Ausztria: Mustsült gyökérmártással és ...

Alsó-Ausztria: Mustsült gyökérmártással és ...

  










Mustsült gyökérmártással és töpörtyűs puliszkával:


Recept a "So schmeckt Niederösterreich" szakácskönyből

 

Hozzávalók 4 személyre:


4 nagy káposztalevél


1/4 l erjesztett almamust


4 fokhagyma gerezd


4 disznófilé. kb 150 gramm


Só, bors,


300 gramm angol szalonna vékonyan felszeletelve


1 evőkanál olaj


A gyökérszószhoz:


1 hagyma


1 evőkanál zsír


120 gramm sárgarépa


120 gramm zellergumó


60 gramm póréhagyma


1 l. erjesztet almamust


1/2 l marhahúsleveslé



60 gramm vaj


A töpörtyűs puliszkához:


1 hagyma


150 gramm töpörtyű


2 evőkanál zsír


500 gramm burgonya


só, bors


Majoránna 


Elkészítés:


1 - A káposztaleveleket forró musttal leöntjük, majd a finomra vágott fokhagymát rászórjuk, és néhány percig állni hagyjuk.


2 - A húst hosszában felvágjuk, és felnyitjuk majd alaposan kiklopfoljuk és megfűszerezzük. A szárazra törölt káposztalevelekből tekercset formálunk, majd ezeket a felvágott filékre helyezzük és betekerjük. Minden disznófilét betekerünk egy-egy angolszalonnával.


3 - A filéket forró olajban minden oldalukon alaposan átsütjük, majd levesszük a lángról.


4 - A gyökérszószt apróra vágott hagyma társaságában zsiradékon a sült levével megpirítjuk, majd a musttal valamint a marhahúslevessel felöntjük.


5 - A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és megpirítjuk.


6 - A póréhagymát keskeny karikákra vágjuk, majd a musttal és a marhahúslevessel felöntjük.


7 - A mustlében lévő filéket a sütőben 200 fokon néhány percen át sütjük. A húst ezután a léből kivesszük, és melegen tartjuk.


8 - A szószhoz a must-zöldséglét átszitáljuk és a zöldség felét 1/4 liter forró lével a mixerbe összepépesítjük. A fennmaradó zöldségeket melegen tartjuk és az étel mellé tálaljuk.


9 - A töpörtyű puliszkához apróra vágott hagymát a töpörtyűvel zsírban megpirítunk. A megfőzött és lehámozott burgonyát durván lereszeljük, majd a töpörtyűhöz adjuk, ízesítjük, és végül arany barnára pörköljük.


10 - A szószt még egyszer felforraljuk, ízesítjük, és ha szükséges, hideg vajat keverünk alá.


11 - A filéket felszeleteljük és a szósszal, a zöldségekkel valamint a töpörtyű puliszkával tálaljuk.


Ezt a "Mostviertel-i" inyencséget partnerünk "Land für Genießer" rendelkezésünkre bocsájtotta. Élvezetes főzést, és jó étvágyat!


Íme, egy eredeti osztrák ételrecept, amelyet nyugodtan elkészíthet barátainak vagy családjának, és miközben jóízűen fogyasztják az ételt, talán visszagondol arra, milyen jó volt az eredeti finomságot enni üdülés közben Ausztriában.


Ha viszont még nem járt ott, akkor talán a fogás készítése közben kedvet kap ahhoz, hogy felkeresse e finom étkek hazáját.


Foto: Land für Genießer

 www.landfuergeniesser.at

Vissza » Ínyencségek - gasztronómia

 

A cikk ajánlása!


Aktív rovatok



Szakmai partnereknek



Hasznos linkek



Iratkozzon fel INGYENES hírlevelünkre:
Név:
E-mail cím:

Adatait bizalmasan kezeljük, más részére nem adjuk át!







All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits