Megújult a margitszigeti Platán Étterem
Budapest ékessége minden korosztály számára tartogat élményeket. Lehet aktív sportoló, aki a sziget szélén kiépített futópályán rója a köröket, vagy a Hajós Alfréd Uszodában számolja a megtett hosszakat. Lehet kisbabás anyuka, aki a zöld szigetre hozza sétálni a gyermekét. Lehet szerelmes, aki a sziget japánkertjében randevúzik. Lehet boldog kutyatulajdonos, aki négylábú kedvencét itt futtatja nap, mint nap. Lehet ráérős nyugdíjas, aki barátnőivel rendszeresen itt sétálva beszéli meg a világ dolgait. Lehet bárki, aki nyugalomra és szép természeti környezetre vágyik, mert a Margitszigeten mindenki megtalálja, amit keres, például az utazók szálláshelyeket foglalhatnak két hotelben is.
Függetlenül attól, hogy hazai, vagy külföldi az ide érkező vendég, bele fog szeretni a vibráló főváros közepén álló Margitsziget nyugalmas miliőjébe. Nem véletlenül az igényes generációk választása az Árpád hídhoz közel felépített, saját termálvízforrással rendelkező wellness szálloda, a Thermál.
Hotel a Duna közepén
Madárcsicsergésre ébredni egy ősfás parkban, felemelő érzés. Mindezt egy lüktető város közepén, négycsillagos hotelben megélni igazán felbecsülhetetlen élmény.
A minőségi berendezésű pipacsos, búzavirágos, ginko virágos szobák
kényelmén túl itt jó helyen jár, aki gyógykezelést, vagy a Spa részleg kényeztetését keresi, de elégedett lesz az a vendég is, aki üzleti rendezvényre érkezik Budapestre, vagy az esküvőjének keres elegáns helyszínt. Miközben a Margitsziget történelmi nevezetességeit összekötő ösvények korzózásra csábítanak, a hotel falain túl az aktív mozgásformák, a futás,
evezés, tenisz, kerékpározás is kipróbálható.
Májusban befejeződött a főváros legnagyobb gyógy-wellness részlegét és 12 konferenciatermet magába foglaló margitszigeti szálloda felújítási munkálatainak utolsó szakasza. A fővárosban unikálisnak számító hotel, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget, ahogy sokan ismerik, a Margitszigeti Thermal szálloda elmúlt 3 éve munkálatoktól volt hangos. Először a vendégszobák és folyosók kaptak elegáns, korszerű arculatot
majd a közös terek – lobby és konferenciatermek, Spa és a recepció – kerültek sorra,
a Star Auditorium konferenciaterem is átalakult, és végül mindezt az új Platán étterem koronázta meg.
A teljes beruházás költsége közel 3 milliárd Ft volt, amiből a májusban lezárult szakaszban az étteremre, a 250 főt befogadó Star Auditoriumra, valamint 2 vendégszoba szint felújítására mintegy 1 milliárd Ft-ot fordítottak.
Ergonómikusan impozáns
A sportolás, vagy munka után jól esik egy ebéd az újjászületett Platán Étteremben. A 270 vendég befogadására alkalmas, tágas étterem a közös terekhez illő, méltó enteriőrt kapott.
„A dizájn funkcionális tervezésből indult ki: a belső tér kialakítását meghatározta a korábbi kialakítás, valamint a működésbeli lehetőségek.” – idézte fel Sütő Kata belsőépítész a tervezés folyamatát. „Az étterem két fala gyakorlatilag üveg, ami impozáns hátteret ad, ugyanakkor visszaveri a hangot, ezért fontos volt hangelnyelő, akusztikus mennyezetet kialakítani, valamint a vastag, puha szőnyegborítás is hasonló célt szolgál.”
Míg az étterem berendezésénél az ergonómikus szempontok dominálnak, vagyis a kényelem és a funkcióknak való megfelelés, addig a stílusban a legfrissebb, előremutató trendek is érvényesülnek.
Élénk színek, mélyebb tónusok
A minimalista, világos monokróm színhatásokat követően ismét élénk, meghatározó színárnyalatok jönnek divatba, valamint mélyebb színek a jellemzők. A súlypontok kialakításánál az elegancia volt a vezérelv, így diszkrét matt arany, a szecessziós formákat megidéző díszítésekkel is találkozhatunk az eklektikusan kialakított térben. A korallszín és kék székek
jól mutatnak a látványt meghatározó zöld park nyújtotta háttérrel, a kerek tükrökkel dekorált fal a szögletes formákat ellensúlyozza. Ahogyan a ruhadivatra, a belsőépítészetre is körforgás jellemző, egyes korszakokat meghatározó trendek vissza-visszatérnek, így a Platán Étterem berendezésében is felbukkan az 50-es, 60-as évek dizájnkultúrájának hatása. A gömblámpák a retro stílus újra értelmezéseként játékos fényeket csillantanak fel a vendégek étkezése közben.
Ízletes és egészséges fogások
A kialakításnál és berendezésnél fontos volt a dizájn, ám a legmeghatározóbb szempont, ami mindent felülír az étkezés kényelme és természetesen a remek konyha.
Az étterem „mentes” étrendű vendégei a lehető legkomfortosabban érzik magukat, mert minden választható fogás előtt egy tábla jelzi a glutén, laktóz és egyéb anyagokra érzékenyeknek az információkat.
A gyógyszálloda egészségtudatos szemléletének megfelelően az étterem korszerű, hozzáadott cukor nélküli és csökkentett zsiradék tartalmú alapanyagokkal készülő ételekből bőséges kínálatot nyújt.
A korábbiaktól eltérően a Platán étteremben vizuális élményt nyújtó látványkonyha
is kialakításra került, így a vendégek akár néhány szakmai fogást is elleshetnek, amíg az ételük a tányérra kerül. Csizma András séf
18 éves tapasztalatával és munkatársaival gondoskodik arról, hogy a vendégek elégedetten távozzanak az étteremből.
Az étterem zavartalan forgalmát segíti 2 thaiföldi, nyári gyakorlatos cserediák, akik 10 héten át tanulják a híres magyar négycsillagos hotel étkeztetési munkáinak minden csínját-bínját.
Írta: Barna Judit
Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán