Hagyj időt, hogy jól érezd magad!

Hagyj időt, hogy jól érezd magad!

Hagyj időt, hogy jól érezd magad!

 

Szerző: Barna Judit

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Ez a kifejező mondat Szobon, a Malomkertben dr. Sántha József állatorvos családi ökoturisztikai birodalmának helyszínén hangzott el egy kellemes, július végi napon. Az árnyas-tágas teraszon beszélgettünk egy nagy kancsó házi készítésű, jéghideg feketeribizli szörp társaságában.
A legjobb szörpöket a nagymama receptje alapján lehet készíteni – mi így gondoljuk, és így is készítjük őket - mondja a házigazda- hagyományos, saját családi receptkönyvből dolgozunk. A mentás bodza, homoktövis, ribizli szörpjeink színezék, adalékanyag, ízfokozó mentesek.

A tulajdonos úgy tartja, hogy nyugodtan, lassan éljünk, élvezzük a természet adta szépséges környezetet, az állatok közelségét és az egészséges, házias ételeket. Ne hajszoljuk a természetet!

 

 

A felújított fogadó és a romantikus Bagolyvár

A Duna-Ipoly Nemzeti Parkban található Malomkert komplexum több épületében 40-45 különleges szálláshely foglalható. Ahogyan a fogadó épület jellege megkívánta, századfordulós bútorokkal, a kor fényét újra felidéző hangulattal, állandóan változó festménykiállítással és bensőséges étteremmel adják meg a hely harmonikus stílusát.

 

  

 

Prémium kategóriás lakosztályokat rendeztek be a 19. századi Bagolyvárban. A terület eredeti birtokosai, a Luczenbacher család könyvtárnak, nyári laknak használta az épületet. Jelenlegi formája, berendezése és a természeti környezete egyedülálló.

 

 

Esküvőkre, rendezvényekre, csapatépítőkre alkalmas a kertben álló 250 fős sátor minden hétvégén, melyeken 15-20 féle speciális fogással ajánlják a menüsort.

  

 

A gazdaság büszkesége a bivalykolbász

Minden hústermékük helyben, a minősített ökogazdaságban előállított alapanyagból készül. Az érdeklődők itt, Szobon sokfélét vásárolhatnak.

A Malomkert Ökoturisztikai Központban különleges figyelmet fordítanak az állattenyésztésre, és egyik legnagyobb büszkeségük a gazdasághoz tartozó vízibivaly állomány. Ezek a lenyűgöző állatok az Ipoly mentén legelnek, és természetes környezetükben élvezhetik a friss levegőt és a szabad legelőt.

  

 

Meglátogattuk az élőhelyükön a bivalyokat, miközben Józseftől megtudtuk, hogy a vízibivalyok az intenzív húsmarha-fajtáktól eltérően ősi fajták, amelyek sokkal ellenállóbbak a betegségekkel szemben és kevésbé igényesek a gondozásban. A szabadban tartással időt hagynak az egyedeknek a természetes fejlődésre, nem sürgetik, nem istállózzák és nem tápozzák őket. Legelőváltásos, rideg tartásban él az állomány, még télen sem istállóznak.

 

 

A Malomkert a Magyar Bivalytenyésztők Egyesületének tagjaként génmegőrzési programban vett részt, hogy a Kárpát-medence kiváló fajtáit tovább örökítsék.

A természetes tartás eredményeként prémium minőségű húst kapnak, mely vadba hajló ízével különleges gasztronómiai élmény. A vízibivalyokból készült ételeik régi családi, magyar és erdélyi receptek alapján készülnek.

  

 

A hagyományos ízeket és recepteket generációról generációra örökítették tovább, hogy vendégeiknek a legautentikusabb és legfinomabb ételeket kínálják. Legyen szó bivalypörköltről, bivalykolbászról, mangalica kolbászról, szalámikról, sonkákról.

 

 

Vendéglátónk fentiek gyakorlati bizonyítékául végül feltálalta nekünk a saját készítésű, hajszálvékony bivalysonkát, a gazdaságban termő gyümölcsökből a hideg levest és a darált bivalyhúsos tésztát. 

  

 

A szobi Malomkert folyamatosan szállít bivalyhúst a verőcei Tibesz-Hús-nak feldolgozásra (előző cikkünk). A két hazai turisztikai és gasztronómiai vállalkozás sikere a tulajdonosok eredményes együttműködésén is múlik.  

További információ: www.malomkert.hu

 

2024-08-04« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk