Karácsony előtt született újjá a Római-parti Cziniel

Karácsony előtt született újjá a Római-parti Cziniel

Karácsony előtt született újjá a Római-parti Cziniel

 

 

Szerző: Elek Lenke

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Közben pedig profilt is váltott – már nemcsak cukrászda, hanem találkozóhely is. Idén először december első hétvégéjén rendezik meg születésnapi ünnepségüket kóstolókkal, tombolával, kedvezményekkel, nyereményekkel. December 6-án délután a Mikulás látogat el a környéken oly népszerű cukrászdába, hogy a kicsik találkozhassanak vele és manóival, hogy minden gyermek ajándékkal térhessen haza.

  

 

Sokféle módon támogatják a hátrányos helyzetű gyermekeket

A Cziniel csapata számára a közösségi szerepvállalás kiemelten fontos. A december 6-i Mikulás-rendezvényen a III. kerületi Csalogány EGYMI gyermekei lesznek a kiemelt vendégek. Emellett minden eladott bejgliből 100 forintot az Óbuda Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány javára ajánlanak. Céljuk, hogy hosszú távon is támogassák a hátrányos helyzetű gyermekeket.

December elején indították egy gyűjtést és egész hónapban, minden eladott bejgliből 100 forintot egy „kalapba” tesznek. A gyűjtés során befolyt több százezer forintnyi adományt felajánlják az Óbuda Fogyatékos Gyermekeiért Alapítványnak. 2025 januárjától minden hónapban szeretnék vendégül látni azokat a kerületben lakó gyermekeket vagy adott esetben családokat, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy eljussanak egy cukrászdába.

 

  

 

Nemcsak cukrászda, találkozóhely

Az Eventrend Grouphoz tartozó Cziniel célja, hogy a helyiek kedvenc találkozóhelyévé váljon - olyan tér legyen itt, ahol barátok, családok és üzleti partnerek emlékezetes pillanatokat élhetnek át. A megújult belső kialakítás ezt a filozófiát tükrözi: a modernizált környezetet úgy alakították ki, hogy a vendégek otthon érezzék magukat, akár társaságban, akár egyedül látogatnak el ide - hallhattuk a napokban tartott sajtótájékoztatón.

 

 

Amint arról az Eventrend Group vezetői is beszámoltak, a külső-belső munkálatok idén szeptemberben kezdődtek, ennek következtében új színek és átalakított tágas belső terek jelentek meg, modern világítástechnikai megoldásokkal. A fenntarthatósági szempontok is kiemelt szerepet kaptak: eszerint energiatakarékos megoldásokat, korszerű technológiát építettek a kiszolgáló térbe.

 

Hamarosan nyílik a budakeszi üzlet is

Úgy terveztük át a belső tereinket, hogy a barátok, családok, üzleti partnerek kellemese körülmények között találkozhassanak el, és ezalatt gazdagodnak majd emlékezetes pillanatokkal – hallhattuk a szakemberektől.

 

Igazi újdonság, hogy a márka üzlethálózattá fejlődik. A menedzsment tervei szerint 2025 tavaszán megnyitják a második önálló Cziniel üzletet Budakeszin, a Vadaspark mellett. A munkálatok javában folynak már, a nyitás után a környék meghatározó turisztikai és gasztronómiai célpontjává szeretnének válni. 

 

A cukrászda 2003. július 17-én nyitotta meg kapuit, az elmúlt évek alatt többször átalakították, fejlesztették. Az Eventrend cégcsoport a Covid előtti évben, 2019 augusztus 1-én vette át az üzemeltetést a cukrászda alapító tulajdonosától, majd 2022-ben megtörtént a tulajdonosváltás is. Büszkék arra, hogy a nehéz időszak alatt a cukrászda egy napot sem volt zárva és nap, mint nap, végig kitartottak

 

A sajtótájékoztató résztvevői és a vendégek egyaránt sokáig szemlélték a süteményespultot – volt is min nézelődni, hiszen óriási a választék. Természetesen bejgliből is. A tájékoztató után az ünnepi süteményekről beszélgettem Darvas Andor ügyvezetővel.

 

  

 

Bejgli fronton van-e újdonság? Mit keresnek leginkább a vevők?

A termékpalettánkban minden évben egy kicsit eltérő, de a hagyományos ízekre emlékeztető új terméket vezetünk be, az idén karamellizált dióval és fügével készítjük ezt az ünnepi süteményt. Szerintünk ezek az ízek nagyon jól harmonizálnak együtt és még különlegesebbé teszik ezt az ünnepi finomságot. Ezen kívül természetesen a hagyományos, diós és a mákos töltelékkel készült rudak, valamint ezek gyümölcsökkel (mákos-meggyes és diós-áfonyás) gazdagított változata szintén az alapkínálatunk része, Népszerű a gesztenyés ízesítésű is. A vásárlóink azonban az alapízeket részesítik előnyben, a korábbi évek forgalmi adatai alapján, ez a 2/3 részét adja ki az eladásainknak.

 

 

   

A mézeskalács reneszánszát éli. Mint dísz vagy mint sütemény?

Nálunk inkább, mint díszt, keresik a vendégeink. Készítettünk egy nagy méretű házikót, ez bármelyik ünnepi dekoráció mellett egyedi hangulatot kölcsönöz az otthonnak. Az egyik klasszikussá vált mese óriás, Mézi figuráját és kis méretű mézes karácsonyfa díszeket is sütöttünk. Gondolva a családokra, minden évben lehet nálunk vásárolni kész mézeskalács tésztát is, amit a gyermekek közösen a család tudnak megformázni, így ez személyes alkotás lesz, egy emlékezetes közös ünnepi program és munkálkodás eredményeként.

 

 

 

Járnak-e karácsonykor a vevők a Czinielbe?

Igen. 24.-én 13:00-ig várjuk a vendégeinket, 26.-án 10-15 óra között is nyitva vagyunk. Az ünnepi készülődés mellett sok otthonban nem jut idő a desszertek elkészítésére a mai rohanó világban, így az édességeket már nem maguk készítik, hanem cukrászdában vásárolják meg, Ők az ünnep előtti napok főbb vásárlói.

 

2024-12-04« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk