Luxustorta a budaörsi NOUR-ban
Szerző: Barna Judit
Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán
Bemutatkozott Magyarország első luxustortája, szarvasgombával, fehér csokoládéval és arany karamellel a La Truff’ Szerelemből született, a prémium kategóriás NOUR Cukrászdában.
Az épület homlokzatán az Art of Desserts felirat bizonyára a tulajdonos, Kecskés Alexandra ars poeticaja, mert ahogy fogalmazott: „a desszertművészet legizgalmasabb textúráival és ízeivel dolgozunk”.
A NOUR alapítója tavaly augusztusban Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf fogásaival megrendezett Dubaji Desszertvacsora egyik desszertjének kóstolásakor döntötte el, hogy a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozásának meghökkentő élményét át szeretné adni vendégeinek is, egy különleges torta formájában. Alexandrát a szarvasgomba iránti évek óta tartó rajongása és kíváncsisága egy rábakecöli kutyás szarvasgomba-vadászatra vitte, hogy még több tapasztalatot szerezzen a különösen nemes alapanyag kapcsán.
A La Truff’ luxustorta Palágyi Eszter és a desszertműhely közös munkájának eredményeképp -fél évnyi folyamatos tökéletesítés után- született meg. A kísérletezés fázisában az volt az alkotók igénye, hogy a torta minden szempontból olyan legyen, amelyet a hazai közönség és az emelt szintű gasztronómia iránt rajongók itthon még nem kóstolhattak.
A luxustorta a különleges ünnepek, kiemelt események, kerek évfordulók legszebb ajándéka szeretne lenni, és elsősorban azoknak készült, akik érdeklődnek a különleges alapanyagok és a nem mindennapi ízélmény iránt. A La Truff’ torta fő alkotóeleme a legkifinomultabb aromájú, csúcsgasztronómiában is használt alapanyag, a szarvasgomba. A tortaalap egy vaníliás tarte, melyben szarvasgombás fehér csokoládé ganache, selymes, folyékony, aranyszínű karamell és puffasztott rizses fehércsokoládé-ropogós rétegek váltják egymást. A tortát egy könnyű krémsajtréteg öleli körbe, mindezt a mesterek fekete bársony fújással és aranypelyhekkel díszítik, így nemcsak az ízvilága, hanem a megjelenése is mutatja, hogy igazi high-end termékről van szó. A desszertet egyedi kalapdobozban vihetik haza a vásárlók, akik ajándékként egy kis aranyporos üvegcsében különleges esszenciát is kapnak: az Érsek Éden szarvasgombaolaja aroma hozzáadása nélkül, igazi szarvasgombából készül.
A régi kedvencek mellett március 25-től elérhető a NOUR új, tavaszi desszertkollekciója is: bemutatkozik a Matcha, amely biztosan elkápráztathatja azokat, akik kíváncsiak egy japán teakertből érkező, különleges ízélményre. Ezen a hétvégén debütál két gyümölcsös szépség, a Citron, amely a lágy fehér csokoládé és a citrom savanyú ízvilágának különleges találkozására épül, illetve a Framboise, amely egy házi puncsos granolarétegen hordozza a málnát és a vaníliát. A különlegességek kedvelői ekkor élvezhetik először a Sésame desszertben a fekete szezám, a csokoládé és az arany találkozását is.
A teljes desszert- és tortakollekció megtekinthető a NOUR weboldalán: www.nour.hu