Cupákos, Csendestárs, Csibész sonka, Makepecs, Gladius és a társaik

Cupákos, Csendestárs, Csibész sonka, Makepecs, Gladius és a társaik

Cupákos, Csendestárs, Csibész sonka, Makepecs, Gladius és a társaik

 

Szerző: Barna Judit

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Soroljunk még tovább néhányat a Tibesz-Hús 200 féle különleges fantázia nevű készítményeiből: Naszály szalámi, Pepperoni szalámi, Őshonos párizsi, Mangalica snack kolbász, Bivaly kenőmájas, Chorizo szalámi.

A Duna-kanyar bal partjának szépséges kis településén, Verőcén könnyen megtaláltuk a cég húsboltját a Rákóczi úton,

  

 

de Babuk Tibor tulajdonos nem itt, hanem az üzemben várt bennünket. Kis navigálás után megtaláltuk a csak helyrajzi számmal jelölt ingatlant, ahol telefonnal a kezében állt Tibor a kapunál. Július végén éppen egy nyugalmas délelőttöt fogtunk ki, mert a Tibesz-Húshoz ekkor nem érkezett be friss hússzállítmány és nem is jöttek vevők sem késztermékért. A negyvenes vállalkozó fiatalember -örömünkre- ráérősen bemutatta a korszerűen felszerelt ’mentes hús’ családi üzemét és a raktárban kiszállításra váró készítményeket. És beszélt az életéről, pályafutásáról.

 

 

  

Nagyszülők disznót tartottak Tibor gyerekkorában

A disznóvágások emléke nem múlt el, sőt az unoka éppen ezek hatására ment a váci szakiskolába hentes-mészáros szakmát tanulni, ahol 1993-ban a szakma kiváló tanulója is lett. Alaposan megismerte a vágóhídi munkákat, látta, hogy ő jobban is tudná a húskészítési tevékenységeket végezni, így 2011-ben belevágott a saját vállalkozásába és Tibesz-Hús néven kft-t alapított. Egy piaci rést fedezett fel: az egyre több ételallergiás által igény merült fel a ’minden mentes’ húskészítményekre. Babuk Tibor jókor, jó helyen erre az iparágra állt rá és nem bánta meg. Hazai hizlaldáktól vásárol kiváló minőségű tőkehúsokat, amelyeket speciális technológiával dolgozza fel, és hosszú szavatossággal értékesít. Az összetevők szövege: ’felesleges adalékanyagot nem tartalmaz’ a tudatos vásárlók teljes megelégedésére!

 

 

 

Kisüzem magas technológiával

Az épület folyosóján kétoldalról nyíló helységek egyikében a hentesek darabolták a csodálatosan friss tőkehúst, az oldalas felületéről fürge mozdulatokkal és irtó éles késsel levágták a kis darabkákat, melyet előkészítettek a további munkálatokra, például virslinek való darálásra. A másik teremben jókora ipari darálógépek várnak a sorukra, mert a gyártási folyamat szakaszos. Ugyanígy rajtra készen áll a füstölő-helységben a bükkfa forgács, a számítógép vezérlésű füstölő kabin és a szárító szoba is.

 

 

A raktárakban 2 C fokon teli ládákban sorakoznak a dizájnos fekete műanyagba csomagolt 40 dekás marha, sertés, sajtos párizsik, a csirkemell sonkák, rakott nyelvek és a főtt-füstölt szalonnák. Sült zsírokba ágyazva sült libamáj, kacsacomb és oldalas 20 dekás kis üvegekben egy család reggelijének adagjai lehetnek, az 1 kg-os májas és véres hurkák viszont egy jó vacsora mennyisége.

 

 

No, és egy ládában grillpartira vár Magyarország legerősebb kolbásza, miből csak 10 dekás kiszerelést készítenek, a Carolina Reaper chili paprika miatt. Egy-egy ilyen kis prémium csomag igazi egyedi ajándék, ha kertipartira kaptunk meghívást. Tibor elmondta, hogy a hivatalos Guinness World Record szerint a Carolina Reaper paprika legerősebb csípőssége 2,2 millió SHU volt - összehasonlításképpen a legerősebb cseresznyepaprika kb. 5000 SHU.

 

 

Kellő bátorsággal megkóstoltuk Tibor csípős kuriózumát, nyeltünk egy nagyot, majd egy lágy mangalica kenőmájas katonával és környékbeli vadásztársaságoktól érkező szarvashúsból készített kolbász karikával enyhítettünk az előző traumán.

 

Egyedülálló a levendulás kolbász

Tibor felesége és üzlettársa, Boglárka állandóan kísérletezik a fűszerekkel és új fantázianevekkel. Egy tihanyi levendulás kirándulásuk alkalmával kitalálta, hogy milyen lenne levendulás kolbászt készíteni- megkóstoltuk, és ajánlottuk, hogy gazdagabb levendula adagot is nyugodtan elbírna. Tiborékat ugyan nem kell újdonságok kreálására bíztatni, csak gondoljunk a zseniális sütőtökös hurkára és az őstulok szalámira.

 

 

Van is kellő számú vevőjük az ételallergiások közül, hiszen a hagyományos, allergénmentes gyártási folyamat, az eredeti ellenőrzött (GMO mentes) alapanyagok, a nagypapa receptjei és egy modern technológia ötvözése a garancia a kiváló minőségű termékekre.

Nemcsak a verőcei saját boltban és a környéken kelendő az áru, de még a Balatonról is rendszeresen érkezik egy vevőjük, aki a településen egy egész utca rendelését viszi a Tibesz-Hústól. Komolyabb marketing munka és honlap nélkül, csak a naprakész facebook oldalukon 16 ezer követőjük van- ez önmagáért beszél.

A vásárlóik bizalma töretlen, mi is további jó forgalmat kívánunk Tiboréknak!

Verőcéről elindultunk Szobra, a Malomkertbe. Itt dr. Sántha József tulajdonos birodalmát látogatjuk meg, aki 200 bivalyt tenyészt. A Tibesz-Hús tőle vásárolja a bivalyhúst.

 

 

Érdemes a két cikket a https://www.aktivpihenes.hu/ujdonsagok/hagyj-idot-hogy-jol-erezd-magad/  egymás után elolvasni.

 

2024-08-08« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk