Csak természetesen! Új brand a Kemenesnél
Fotó: hnfotó.hu
Szerző: Barna Judit
Egy álomból született, de nagy adag merészséggel álltunk neki a Kemenes Cukrászat Manufakturában a jégkrém gyártásnak- kezdte a sajtótájékoztatót Kemenes Edith, a cég tulajdonosa
Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán
- és 2020 nyarán piacra léptünk a prémium kategóriás, kézműves termékünkkel.
A cég a 2011-es alapítása óta egy kis családi vállalkozásból mára egy több mint 70 főt foglalkoztató üzemmé, az ország egyik legkorszerűbb cukrászati gépeivel felszerelt sütödéjévé vált. 2012-ben mutatkozott be az első saját Kemenes értékesítési pont, ahol valamennyi sütemény egy helyen vált elérhetővé a nagyközönség számára. 2015 decemberében megnyílt Biatorbágyon a Kemenes Cukrászda és Bisztró, tavaly pedig a Vámház körút 9-ben - a
Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán
hajdani ékszerbirodalom helyén- megnyitották az legújabb cukrászdájukat. Itt a sütiken és a napi bisztró vendéglátáson túl a kis hűtőláda is kínálja az új jégkrém finomságokat.
Százharminc féle sós és édes süteményt kisteherautókkal szállítják ki az ország értékesítési pontjaira. Jelentős partnerük a Lipóti pékség, közel 150 üzletét látják el naponta friss áruval. Erre az üzleti kapcsolatra építve az új terméket, a jégkrémeket először a Lipót lánchoz szállítják hűtőkocsikkal és a saját tervezésű hűtőládákban helyezik ki.
Fotó: Kőhalmi Dezső
A vásárlási szokásokat felmérve négy legkeresettebb ízben indult el Biatorbágyon a jégkrémgyártás: csokoládé, vanília, eper és citrom- veszi át a szót Balogh János, operatív igazgató, aki az újságíróknak vetített videofilmet kommentálja. Az olasz automata főző, adagoló és csomagoló gépsorhoz mindössze 4-5 fős kiszolgáló személyzet szükséges. Az alapanyagok a természetből származnak, ahogy a dobozok tetején álló Csak természetesen! szlogen jelzi. A Kemenes jégkrémhez minden olyan összetevőt Magyarországon, magyar termelőktől és forgalmazóktól vásárolunk, ami folyamatosan elérhető, és ami garantálja a fogyasztók felé vállalt magas szintű minőséget.
Fotó: hnfotó.hu
A termék alapanyagainak – jellegéből adódóan – egy része külföldről származik így a jégkrémünk hivatalosan a „hazai feldolgozású termék” kategóriába tartozik. Minden, ami a termék előállításával kapcsolatos folyamat, az Magyarországon indul és itt is fejeződik be. Külföldről azokat az alapanyagokat biztosítjuk, melyek a magyar termelőktől nem beszerezhetők be, vagy nem garantálható folyamatosan az egységes minőség, mennyiség.
Az alapanyagokon kívül a teljesen zárt technológiai: a pasztörizálás, emulgeálás, homogenizálás, visszahűtés, levegő adagolás és érlelés folyamata, valamint az olasz szakemberek irányítása és betanítása is biztosíték az adalékanyag-mentes prémium minőségre.
Fotó: hnfotó.hu
A 100 millió forintos saját erős beruházással üzembe állított gépsoron - melynek a teljes kapacitása napi 1200 kg – egyelőre még csak a töredékét használják ki, de a raktárban már tízezer doboz 180 grammos, természetbarát papírdoboz várja a betöltést, a szállítást és a fogyasztók elismerését. A jégkrém elsősorban nyári édesség, de értékesítésével mind a négy évszakra készülünk; az éves tervünk több mint 500.000 db jégkrém.
Az ember az álmait karnyújtásnyira helyezi el, vagyis óriási távlatokban Kemenes Edith nem gondolkodik, de felelős a 80 dolgozójáért, ezért a kilenc éves sikeres hazai, családi vállalkozás, kis lépésekkel halad tovább előre.