Gasztronómia
Mielőtt Tiszaörsre látogatott az újságíró csoportunk, megkerestük a térképen, hogy hol is találjuk a...
Nevezett, Garaczi János, akiről egy nagyszabású, szép kiállítású könyv, a ’Megfűszereztem az életemet’ szól. A mesterszakács szinte mindent elért az évtizedek során, ami...
Az elmúlt néhány évben többször látogattuk meg a Tisza-tavat, illetve a partján, vagy a...
Ezennel három borászatot mutatunk be, melyek a régió kiemelkedő borait készítik...
Immár harmadik cukrászdáját nyitotta meg Dobay BudaPart - Cukrászda és Pékség néven a...
Óbudán, a Graphisoft Parkban jártunk a minap, a Felelős Gasztrohős Alapítvány egy másik tagjánál, a Planteen-ben...
Érkezett egy hír a neten, hogy az egészséges táplálkozás jegyében a Felelős Gasztrohős Alapítvány olyan...
A törzsvendégek jól ismerik a helyet, akik nemcsak a kiváló konyha, hanem...
A Városliget Café & Restaurant a Városligeti Műjégpálya gyönyörűen felújított központi...
Különleges alkalom várt a gasztronómia iránt érdeklődő közönségre november elején. Károlyi Angelica, a...
Átadták augusztusban a főváros ékességét, a Lánchidat, ezt...
A borsodgeszti sorozatunk folytatásaként visszatérünk a Villa Viridisbe. Azt már tudjuk, hogy...
Július elején ismét alkalmunk volt a Tisza-tó gazdag vidékének újdonságairól hírt adni a...
Ha valaki először jár Poroszlón és nem vezeti navigáció a Rétesházhoz, akkor...
Retro hangulat hekkel és túrógombóccal
A hely neve Campus Bisztró, fúziós konyhája tavaly szeptemberben indult.
A recept szerint mindenki elkészítheti otthon is a második, vagy...
Lánchíd, Budai Vár, Várkert Bazár és a csodálatos Duna képe tárul elénk, ha a Spoon étterem ablakából, vagy...
A Csak a Mentes 2017-ben indult útjára, és azóta is egyedülállóan, mindig friss és...
Persze, hogy a diós és mákos beigli! No, és harmadik éve, mióta a...
Ozorán a csodálatosan felújított Pipo vár a legfőbb attrakció, ahová özönlenek a turisták, de...
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 1901-ben alakult, amelynek történelmi elődje a...
A Városliget az 1800-as években egyre népszerűbb pihenő- és sétatér volt a...
A Centrál Kávéház egyike volt a századforduló legfontosabb irodalmi kávéházainak. Az intézmény számtalan...
Ha Vác a Dunakanyar kapuja, akkor a Remete Pince Étterem és a...
Történt, hogy Mambau majom a brazzaville-i állatkertben egy bélfertőzést kapott, majd...
A Zila testvérpár, János és László mindketten a vendéglátás szerelmesei. Érdekes...
Gulyás, Újházi, Palóc, Bakonyi, Paprikás, Feszty, Somlói, Rákóczi, Gundel, Tokaji, Kárpáti - ha a felsorolás szöget üt a kedves olvasó fejében, mi lehet...
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a...
Milyen egy kisüzemi sörfőzde, a 21. században? És milyen a...
Kőszeget nemcsak a műemlékek városának nevezhetjük, hanem a neves borászgenerációkat, a...
Amikor Tolcsván jártunk, volt szerencsénk megismerkedni Gyarmati Lajos pékmesterrel, aki...
Tokaj-Hegyalja Magyarország kiemelkedő szépségű, világhírű szőlőtermő vidéke, ám...
Számtalan történelmi, kulturális, és építészeti csodáról számoltunk be a minap, amit...
Jó lesz, ha a zuglóiak készülnek a ruhatáruk nagyobbra cserélésére, mert...
Ha a Tisza-tó vízparti fövenyén belelépnénk egy sulyommagba, bizony az......
A szilveszterek kötelező itala, bár újabban nemcsak az új évet...
Ahány ország, annyiféle karácsonyi sütemény. Már ahol persze létezik ez az...
Fotó: Pixabay
A Kozárdról Bérre vezető úton nem a leggazdagabb falvakon megyünk keresztül. Nagy kerülővel Ecsegen és Szirákon át jutunk el a béri Malom Udvarba, ahol...
Lőrincz György ajánlata a megújult Vadvirágban merőben mást kínál: prémium kategóriás fogás az angus tatár...
A Tisza-tó partjánál, Poroszlón, a főútvonal mentén több autó is parkolna, ha...
Minden hazai régiónak, tájegységnek léteznek a sajátságos helyi ételei, amelyek...
Kiválasztották a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős tortáit
Fotó: Somogyi Béla
Pünkösdkor országszerte számtalan pincészet tárja szélesre kapuit az...
Csárdás, csizmában, bő szoknyával, puffos ujjú blúzzal
A turizmus az egész világon az egyik legjövedelmezőbb iparág a szolgáltatók számára, legyen az...
Fotó: aktivpihenes,hu / Okolicsányi Zoltán
A Ráday utca „békeidőben” turistazsivajtól és söröskorsók koccintásától hangos, a Kálvin tértől a...
Vendéglátós körkép, karantén idején
#múzeumozzaszobádból
Hogyan alkalmazkodik a gasztronómia megváltozott életvitelünkhöz, és a...
Fotó: Bonduelle / Up Advertising
Miközben néhány elegáns, drága budapesti étterem a bezárás mellett döntött – hiszen...
Új korszakot nyitott a Budapest Barbecue Company 2020-ban azzal, hogy...
A megyeszékhely, mint turisztikai desztináció kissé...
Ceglédről Lajos Mary meghívása negyedik éve is megérkezett a már...
A Nagykörút Margit hídtól induló pesti szakasza ma már két kerülethez kapcsolódik, a...
Fotó: Fortepán
A Kálvin térre néző íves homlokzattal és az Üllői útra is átnyúló oldallal egy...
A Duna ágrendszerében a víz és a környezete olyan harmóniában él, ami az itt lakókra is...
Magán és társasági életünk egyik fő mozgatórugója az étkezés. A legjobb kikapcsolódások közé tartozik a...
Ha az iskolák turizmus szakirányainak a tankönyvei között keresgélünk, és a...
Fertődről Sopron felé haladva elérjük Hegykőt, a bájos falucskát...
Az augusztus 20-i Szent István-napi ünnep kísérőrendezvényeként immáron...
Megnyitott a Kemenes Cukrászda és Bisztró a Vámház körúton Klapka György által...
Kettős mérföldkőt ünnepelt egy hangulatos, kóstolóval egybekötött...
Mindenmentes finomságokat kínál a Zelenák Sütiház, ahol az ételallergiások...
Az ország legjobb fánkfesztiváljain és hagyományőrző rendezvényein...
A cukrászda öröm és gasztro élmény, és bizony hungarikum...
Az olasz Abruzzo tartomány a „csizma” közepe táján...
Többször idézték már Szamos Mátyás legendás mondását, miszerint...
A Mediterrán diéta nem diéta a szó szoros értelmében. Inkább a...
Egy turisztikai és gasztronómiai honlaptól nem elvárható, sőt...
Törzsvendégek és újságírók ismerkedhettek meg a Halkakas őszi-téli...
És még sokféle különleges édességgel nyitott meg a Városligetben, a
Fotó: Bagosi Zoltán
Gyulán, a Patrióta étterem a város egyik legkedveltebb vendéglátó helye, de...
A Munkácsy torta cím elnyerését célzó pályázatot 2014-ben indította el
Furcsa ötletek és megvalósított fajtájuk kerülnek a környezetbarát termelés újdonságai közé...
Mátyás király és a reneszánsz 2018-ban központi szerepet kap az...
Az epernek kiterjedt rajongótábora van. Ki gondolta volna, hogy több mint 50 eperfesztivált tartanak szerte a világon?
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum évek óta...
A ceglédi Vörösmarty téren huszárruhás oroszlán állítja meg a...
Az Úri utcai, tavaly nyáron a Café Míro helyén megnyitott, fine-bistro étterem, a...
A Budafok-Tétény Bornegyed közel 100 km hosszú pincerendszere az...
„A Berni megőrült, mindig újabb dolgokat talál ki…”
A hagyományos farsangi ünnepségek mellett olyan ötletes, sokoldalú rendezvényekkel is lehet találkozni...
Első alkalommal találkozhattunk azokkal a...
A Magyarországon 25 éve jelen lévő Bonduelle két újdonsággal...
Márton-naphoz, november 11-hez számos népszokás, hagyomány kapcsolódott. Napjainkra ebből főként a libasült evés maradt meg, bár...
A Winelovers rendezésében olaszrizling nagykóstolóra került sor a...
Birkás István, a Birkás Pálinkaház tulajdonosának nagy napja volt a...
Fontos szakmai eseményre hívták meg lapunkat: első alkalommal sikerült magyar szakembernek megszerezni a...
Frankfurtban, szeptember 8-án...
Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a...