Gasztronómia

Most a vendéglátásról essék szó, hiszen a turisták a kirándulásokon nemcsak a szellemnek, hanem a testnek is kedvezni szeretnének...

Korábban Monkey Bisztrónak hívták, de mindössze három hétig tartó felújítás után kitárta kapuit a VakVarjú étteremcsalád legújabb tagja, a VarjúVár...

Mielőtt Tiszaörsre látogatott az újságíró csoportunk, megkerestük a térképen, hogy hol is találjuk a...

Nevezett, Garaczi János, akiről egy nagyszabású, szép kiállítású könyv, a ’Megfűszereztem az életemet’ szól. A mesterszakács szinte mindent elért az évtizedek során, ami...

Az elmúlt néhány évben többször látogattuk meg a Tisza-tavat, illetve a partján, vagy a...

Ezennel három borászatot mutatunk be, melyek a régió kiemelkedő borait készítik...

Immár harmadik cukrászdáját nyitotta meg Dobay BudaPart - Cukrászda és Pékség néven a...

Óbudán, a Graphisoft Parkban jártunk a minap, a Felelős Gasztrohős Alapítvány egy másik tagjánál, a Planteen-ben...

Érkezett egy hír a neten, hogy az egészséges táplálkozás jegyében a Felelős Gasztrohős Alapítvány olyan...

A törzsvendégek jól ismerik a helyet, akik nemcsak a kiváló konyha, hanem...

A Városliget Café & Restaurant a Városligeti Műjégpálya gyönyörűen felújított központi...

Különleges alkalom várt a gasztronómia iránt érdeklődő közönségre november elején. Károlyi Angelica, a...

Átadták augusztusban a főváros ékességét, a Lánchidat, ezt...

A borsodgeszti sorozatunk folytatásaként visszatérünk a Villa Viridisbe. Azt már tudjuk, hogy...

Július elején ismét alkalmunk volt a Tisza-tó gazdag vidékének újdonságairól hírt adni a...

Ha valaki először jár Poroszlón és nem vezeti navigáció a Rétesházhoz, akkor...

Retro hangulat hekkel és túrógombóccal

A hely neve Campus Bisztró, fúziós konyhája tavaly szeptemberben indult.

A recept szerint mindenki elkészítheti otthon is a második, vagy...

Lánchíd, Budai Vár, Várkert Bazár és a csodálatos Duna képe tárul elénk, ha a Spoon étterem ablakából, vagy...

A Csak a Mentes 2017-ben indult útjára, és azóta is egyedülállóan, mindig friss és...

Persze, hogy a diós és mákos beigli! No, és harmadik éve, mióta a...

Ozorán a csodálatosan felújított Pipo vár a legfőbb attrakció, ahová özönlenek a turisták, de...

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 1901-ben alakult, amelynek történelmi elődje a...

A Városliget az 1800-as években egyre népszerűbb pihenő- és sétatér volt a...

A Centrál Kávéház egyike volt a századforduló legfontosabb irodalmi kávéházainak. Az intézmény számtalan...

Ha Vác a Dunakanyar kapuja, akkor a Remete Pince Étterem és a...

Történt, hogy Mambau majom a brazzaville-i állatkertben egy bélfertőzést kapott, majd...

A Zila testvérpár, János és László mindketten a vendéglátás szerelmesei. Érdekes...

Gulyás, Újházi, Palóc, Bakonyi, Paprikás, Feszty, Somlói, Rákóczi, Gundel, Tokaji, Kárpáti - ha a felsorolás szöget üt a kedves olvasó fejében, mi lehet...

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a...

Milyen egy kisüzemi sörfőzde, a 21. században? És milyen a...

Kőszeget nemcsak a műemlékek városának nevezhetjük, hanem a neves borászgenerációkat, a...

Amikor Tolcsván jártunk, volt szerencsénk megismerkedni Gyarmati Lajos pékmesterrel, aki...

Tokaj-Hegyalja Magyarország kiemelkedő szépségű, világhírű szőlőtermő vidéke, ám...

Számtalan történelmi, kulturális, és építészeti csodáról számoltunk be a minap, amit...

Jó lesz, ha a zuglóiak készülnek a ruhatáruk nagyobbra cserélésére, mert...

Ha a Tisza-tó vízparti fövenyén belelépnénk egy sulyommagba, bizony az......

A szilveszterek kötelező itala, bár újabban nemcsak az új évet...

Ahány ország, annyiféle karácsonyi sütemény. Már ahol persze létezik ez az...
Fotó: Pixabay


A Kozárdról Bérre vezető úton nem a leggazdagabb falvakon megyünk keresztül. Nagy kerülővel Ecsegen és Szirákon át jutunk el a béri Malom Udvarba, ahol...

Lőrincz György ajánlata a megújult Vadvirágban merőben mást kínál: prémium kategóriás fogás az angus tatár...

A Tisza-tó partjánál, Poroszlón, a főútvonal mentén több autó is parkolna, ha...

Minden hazai régiónak, tájegységnek léteznek a sajátságos helyi ételei, amelyek...

Kiválasztották a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős tortáit
Fotó: Somogyi Béla

Pünkösdkor országszerte számtalan pincészet tárja szélesre kapuit az...

Csárdás, csizmában, bő szoknyával, puffos ujjú blúzzal


A turizmus az egész világon az egyik legjövedelmezőbb iparág a szolgáltatók számára, legyen az...
Fotó: aktivpihenes,hu / Okolicsányi Zoltán


A Ráday utca „békeidőben” turistazsivajtól és söröskorsók koccintásától hangos, a Kálvin tértől a...

Vendéglátós körkép, karantén idején

#múzeumozzaszobádból

Hogyan alkalmazkodik a gasztronómia megváltozott életvitelünkhöz, és a...
Fotó: Bonduelle / Up Advertising

Miközben néhány elegáns, drága budapesti étterem a bezárás mellett döntött – hiszen...

Új korszakot nyitott a Budapest Barbecue Company 2020-ban azzal, hogy...

A megyeszékhely, mint turisztikai desztináció kissé...

Ceglédről Lajos Mary meghívása negyedik éve is megérkezett a már...

A Nagykörút Margit hídtól induló pesti szakasza ma már két kerülethez kapcsolódik, a...
Fotó: Fortepán

A Kálvin térre néző íves homlokzattal és az Üllői útra is átnyúló oldallal egy...

A Duna ágrendszerében a víz és a környezete olyan harmóniában él, ami az itt lakókra is...

Magán és társasági életünk egyik fő mozgatórugója az étkezés. A legjobb kikapcsolódások közé tartozik a...

Ha az iskolák turizmus szakirányainak a tankönyvei között keresgélünk, és a...

Fertődről Sopron felé haladva elérjük Hegykőt, a bájos falucskát...

Az augusztus 20-i Szent István-napi ünnep kísérőrendezvényeként immáron...

Megnyitott a Kemenes Cukrászda és Bisztró a Vámház körúton Klapka György által...

Kettős mérföldkőt ünnepelt egy hangulatos, kóstolóval egybekötött...

Mindenmentes finomságokat kínál a Zelenák Sütiház, ahol az ételallergiások...

Az ország legjobb fánkfesztiváljain és hagyományőrző rendezvényein...

A cukrászda öröm és gasztro élmény, és bizony hungarikum...

Az olasz Abruzzo tartomány a „csizma” közepe táján...

Többször idézték már Szamos Mátyás legendás mondását, miszerint...

A Mediterrán diéta nem diéta a szó szoros értelmében. Inkább a...

Egy turisztikai és gasztronómiai honlaptól nem elvárható, sőt...

Törzsvendégek és újságírók ismerkedhettek meg a Halkakas őszi-téli...

És még sokféle különleges édességgel nyitott meg a Városligetben, a
Fotó: Bagosi Zoltán

Gyulán, a Patrióta étterem a város egyik legkedveltebb vendéglátó helye, de...

A Munkácsy torta cím elnyerését célzó pályázatot 2014-ben indította el

Furcsa ötletek és megvalósított fajtájuk kerülnek a környezetbarát termelés újdonságai közé...

Mátyás király és a reneszánsz 2018-ban központi szerepet kap az...

Az epernek kiterjedt rajongótábora van. Ki gondolta volna, hogy több mint 50 eperfesztivált tartanak szerte a világon?


A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum évek óta...


A ceglédi Vörösmarty téren huszárruhás oroszlán állítja meg a...

Az Úri utcai, tavaly nyáron a Café Míro helyén megnyitott, fine-bistro étterem, a...

A Budafok-Tétény Bornegyed közel 100 km hosszú pincerendszere az...

„A Berni megőrült, mindig újabb dolgokat talál ki…”


A hagyományos farsangi ünnepségek mellett olyan ötletes, sokoldalú rendezvényekkel is lehet találkozni...


Első alkalommal találkozhattunk azokkal a...

A Magyarországon 25 éve jelen lévő Bonduelle két újdonsággal...


Márton-naphoz, november 11-hez számos népszokás, hagyomány kapcsolódott. Napjainkra ebből főként a libasült evés maradt meg, bár...

A Winelovers rendezésében olaszrizling nagykóstolóra került sor a...

Birkás István, a Birkás Pálinkaház tulajdonosának nagy napja volt a...

Fontos szakmai eseményre hívták meg lapunkat: első alkalommal sikerült magyar szakembernek megszerezni a...

Frankfurtban, szeptember 8-án...