Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Téli "finomságok" Svájcból


A svájciak „zückerlinek“, azaz cukorkának nevezik azt, amit különlegesnek, csodálatosnak vagy vonzónak találnak. Svájc pedig nem szűkölködik ilyen „finomságokban”. Elég csak megemlítenünk az Engadinban megrendezésre kerülő, nagyszabású rendezvényeket, a Châteaux-d’Oex-i hőlégballon-fesztivált, a Churból induló egyedülálló panorámavasutakat vagy a nosztalgikus, nagyanyáink idejét idéző síeléseket a Berni-felvidéken…


 Engadin Scuol Samnaun, Müstair-völgy
Nagyszerű regionális és nemzetközi rendezvények

Az Engadin Scuol Samnaun – Müstair-völgy üdülőrégió számos nagyszabású rendezvénynek ad otthont. A mikulásbajnokságot és a FIS Tour de Ski versenysorozatot a World Airlines Ski Championships követi március 15. és 20. között Samnaunban, majd az UNESCO által meghirdetett víz világhete március 21. és 27. között Scuolban. Április 26-án pedig megrendezésre kerül a nemzetközi tavaszi hóünnep Samnaunban, közvetlenül az osztrák határnál, amelynek keretében Unheilig szabadtéri koncertje mellett sor kerül az első szinkronsíelő Európa-bajnokságra is.
A közel ezer négyzetkilométernyi területet magába foglaló régió az említett rendezvények mellett számos egyéb élményt és látnivalót is tartogat, köztük az UNESCO világörökség részét képező, csodálatos természeti és kulturális programot nyújtó Szent János-kolostort (Kloster St. Johann), a Bogn Engiadina wellnessfürdőt és a samnauni vámmentes vásárlóövezetet.

További információk: www.engadin.comA Genfi-tó környéke
Ahol 100 hőlégballon emelkedik a magasba

2015 január 24. és február 1. között kerül megrendezésre a 37. Châteaux-d’Oex-i nemzetközi hőlégballon-fesztivál, amelynek keretében 15 országból érkező, több mint 100 különböző színű és formájú hőlégballon úszik majd a kristálytiszta levegőben a Genfi-tó közelében található hegyi falu fölött. A fesztivál látogatói nem csupán a ballonokkal emelkedhetnek a magasba, hanem helikopterről is megcsodálhatják Waadt kanton hegyeit. A kilencnapos program során repülőshow-k, különböző repülős versenyek és hőlégballonos bemutatók, valamint egyszemélyes és távirányítós hőlégballon-modellek gondoskodnak a repülés szerelmeseinek szórakoztatásáról.

További információk: www.festivaldeballons.ch/de

 

Chur
Az alpesi város nagyszerű téli élmények kiindulópontja

Kíváncsi a hegyvidék téli varázsára, vagy a lüktető városi élet vonzza? Itt lehetősége nyílik mindkettő átélésére. Chur nagy nemzetközi vasútvonalak végállomása, illetve a Rhätische Bahn társaság világhírű Bernina és Glacier Express vasútjainak kiindulópontja, ahonnan egyedülálló élményt nyújtó utakra indulhatunk a hófödte svájci hegyekbe. Könnyedén megközelíthetőek innen továbbá a környező Arosa, Lenzerheide, Flims-Laax, Davos-Klosters és St. Moritz síterepek is. Churhoz egészen közel található a kisebb kiterjedésű, mégis nagyszerű Brambrüesch síterep, ahova közvetlenül a városból visz fel egy modern felvonó. Graubünden kanton fővárosának autómentes óvárosa, hangulatos szállodák és éttermek, számos múzeum, valamint a városközpont romantikus kivilágítású jégpályája ideális környezetet biztosítanak a tökéletes kikapcsolódáshoz.

További információk: www.churtourismus.ch


 

Bern, a Berni-felvidék
Síeljen úgy, mint nagyanyáink idejében

Lesiklás régi faléceken és gyapjúöltözetben – a Svájcba érkezők most azt is megtapasztalhatják, milyen is lehetett az élet a pályákon a síelés őskorában.
Idén télen a vendégek Wengenben minden péntek délután 14 órától nosztalgia-síprogramon vehetnek részt.
2015 március 7-én immár 35. alkalommal megrendezésre kerül Selitalbal a legendás és magával ragadó nosztalgiasífutam és telemarkünnep. Akár hagyományos (pommes frites) lécen vagy falécen, síköpenyben vagy rövidnadrágban, szabad sarokkal vagy alpin kötéssel szeret síelni, ezen a rendezvényen – amelyhez a helyi síkölcsönzők ingyen bocsátják rendelkezésre a felszerelést – mindenki megtalálja a hozzá illő stílust.
A 2015. január 18. és 25. között megrendezésre kerülő századfordulós héten Kanderstegben pedig belekóstolhatunk abba is, milyen lehetett a téli kikapcsolódás 100 évvel ezelőtt. A helyiek és a turisták kipróbálhatják magukat faléces telemark síelésben, nosztalgiakorcsolyázhatnak vagy történelmi téli túrákra indulhatnak. A síelést követően pedig tea- és táncdélutánra hivatalosak, amelyen a korabeli ruhába öltözött társaság számára zenei aláfestés és játékok, valamint a századfordulón épült szecessziós épületekben elfogyasztható finomságok teszik még tökéletesebbé az időtöltést.

További információk: www.wengen.ch, http://schneeselital.ch/sidan/event/teli-mal-im-selital-2015/, www.kandertal.travel/belleepoque


 

A téli üdülőhely, amelyre vágyott

A Schweiz Tourismus interaktív téli üdülőhely-keresőjével mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő téli üdülőhelyet. A www.myswitzerland.com/winterfinder honlapon található alkalmazás olyan személyes téli profilt hoz létre a felhasználó számára, amely összevethető a svájci üdülőhelyek jellemzőivel. A személyes téli profil kialakítására többek között az atmoszférára, a helység jellemzőire, elérhetőségére és az árra vonatkozó kérdések alapján kerül sor.

A Svájcban található téli sporttelepek sokszínűségének és a vendégek különböző igényeinek összehangolása érdekében a Schweiz Tourismus kifejlesztette a téli üdülőhely-keresőt. A felhasználók elvárásainak felmérésére irányuló kérdések alapján a weboldal a felhasználó által utólag még személyre szabható téli profilt készít. Az elkészült személyes profilt az alkalmazás összehasonlítja a síterepekkel, és bemutatja a profilhoz leginkább illő lehetőségeket. Akár kényelemre vagy kedvező árakra, akár eredeti hangulatra vagy különleges üdülésre vágyik, a téli üdülőhely-kereső tudja, melyek a legjobb úti célok az Alpokban.

A klasszikus síterepek – mint St. Moritz, Zermatt vagy Gstaad – mellett a vendégek a kevésbé felkapott, csak bennfentesek által ismert helyszíneket is felfedezhetik. A téli üdülőhely-kereső adatbázisában szerepelnek ugyanis kisebb síterepek is, köztük a Prättigau (Graubünden), a Rothwald (Wallis) vagy a Lauterbrunnen (Bern-Berni-felvidék), illetve kevésbé ismert télisport-régiók, mint a Cari (Tessin) vagy a Val de Travers (Jura és Drei-Seen-Land térség).

További információk: www.MySwitzerland.com/winter

Fotó: MySwitzerland.com


Größere Kartenansicht

Vissza » Újdonságok

 

A cikk ajánlása!


Aktív rovatokSzakmai partnereknekHasznos linkekIratkozzon fel INGYENES hírlevelünkre:
Név:
E-mail cím:

Adatait bizalmasan kezeljük, más részére nem adjuk át!All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits