Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Tavaszi zsongás Alsó-Ausztriában

 

Ahogyan hozzánk, úgy a közeli Alsó-Ausztriába is a napokban érkezett meg a tavasz, a szabadba csábítva ezzel megannyi kirándulót, az aktív életmód szerelmeseit. Szomszédunkban számtalan programlehetőség közül választhat az, aki pár napra vagy akár egy hétvégére szeretne kikapcsolni és kikapcsolódni a közeli, festői Alsó-Ausztriában. Természetparkok, túraösvények, és több izgalmas kerékpárútvonal is várja a régióba látogatókat. Alsó-Ausztria Idegenforgalmi Képviselete a 3 legjobb programtippet szedte össze az új szezonra, azoknak, akik szeretnek mozogni, sportolni és gyönyörű tájakon kirándulni.

 

Alsó-Ausztriai természetparkok

A természetparkok új ajánlatának segítségével, mindig a legjobbkor lehetünk a legjobb helyen. Időben fogjuk tudni, mikor mi zajlik a természetben, pontos információnk lesz arról, éppen mi történik az állat- és növényvilágban. Nemrégiben, az összes alsó-ausztriai természeti park kapott egy különleges természetkalendáriumot. A forgatható korongokon az évszakok alapján elrendezve, több mint 40 állat és növény fejlődését követhetjük nyomon. A korong segítségével, sokkal könnyebb megszervezni a kirándulásokat, és megtalálni az ideális időpontokat, hiszen a teljes évre előre meg lehet nézni, hogy a különböző természetparkokban éppen milyen események várhatóak. A természetkorongokhoz a 23 természetparkban ingyenesen hozzájuthatunk, vagy kérhetjük az Alsó-Ausztria Természetparkok Szövetségétől postaköltség megfizetésével postai úton is.

Bővebb információ: www.naturparke-noe.at

Tipp: a Hohe Wand természeti park területén található Skywalk kilátóteraszt semmiképpen sem szabad kihagyni!


 

 


Duna-menti kerékpárút

Az idén 30. évfordulóját ünneplő Duna-menti kerékpárútvonal, Európa egyik legtöbbet használt útvonala. Ez a 260 kilométernyi útszakasz Alsó-Ausztria legszebb és legérdekesebb tájain vezet át, ahol rengeteg az érintetlen természeti terület, és a kulturális látnivaló. Az UNESCO Világörökség részét képező Wachau mellett romantikus kisvárosokkal, csodás kilátókkal, érdekes múzeumokkal és nem utolsó sorban néhány kilométerenkénti pihenési lehetőségekkel és éjszakai szállásokkal várják a két keréken érkezőket. Aki júniusban a napfordulókor valahol Krems és Melk között időzik, annak felejthetetlen élményt nyújt, ha a hegytetőn megpihenve lenéz a Dunára és figyelemmel kíséri a vízen történő napfordulós ünnepségsorozatot, a tűzijátékokat és a fényárban úszó rengeteg hajót. A Duna-menti kerékpárút Traismauernél, a dél felé vezető Traisental kerékpárutat is keresztezi.


 

 

A Bécsi Alpenbogen túraútvonal - Semmeringi vasút és környéke

A világ egyik legszebb vasútvonalának tartják a semmeringit - a 41 kilométer hosszú vonal, 16 viadukton, 100 hídon és 15 alagúton vezet keresztül a Bécsi Alpokban. Nem véletlen, hogy a vasút az UNESCO világörökség részét képezi. A vonatból csodálatos a kilátás, de akik többre vágynak, és szeretnék jobban megismerni a semmeringi tájat, azok gyalogosan is bejárhatják a kiépített túraútvonalat. A túraútvonal a semmeringi vasútállomásnál kezdődik, és számos nagyszerű kilátót ejt útba, köztük az úgynevezett 20 schillinges kilátót, amely nevét onnan kapta, hogy képe a régi 20 schillinges bankjegy hátulját díszítette. Hosszú éveken át a papírpénz a Semmering vasútra hívta fel a figyelmet. 1854-ben, ez az első normál nyomtávú vasút volt Európában, amely az Alpok hágóin keresztül vezetett. Egyébként a Bécsi Alpenbogen kirándulás közben, mindössze 18 útszakaszon keresztül ismerhető meg. Az útvonal nem is olyan bonyolult: a Rosaliengebirge lábán át, a Bucklige Welten, majd a Wechsel hegyhátán keresztül és a Semmeringen fel a Raxra, majd keresztül Höllentalon a Schneebergre a Gutensteiner Alpokba. Végezetül Piestingtalon keresztüljutva, egészen Bad Fischau-Brunnig sétálhatnak a kalandvágyó kirándulók. A túraútvonalak bármelyikén megtalálhatják a kirándulók a Bécsi Alpok Viewer nevű eszközt is, amelybe belenézve, a tükröződő kép egészen más megvilágításban mutatja a tájat. Segítségével egy részlet, egy különleges táj, egy hely vagy egy tárgy is más perspektívába kerül, és még inkább elvarázsol.  A Viewerrel készített egyedi fotók igazán különleges emlékek lehetnek a Bécsi Alpokról.


Fotó: Alsó Ausztria turizmusNagyobb térképre váltás

--------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

Vissza » Újdonságok

 

A cikk ajánlása!


Aktív rovatokSzakmai partnereknekHasznos linkekIratkozzon fel INGYENES hírlevelünkre:
Név:
E-mail cím:

Adatait bizalmasan kezeljük, más részére nem adjuk át!All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits