Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Stájerország vonzó nyári programokat kínál

 

                A szomszédos Ausztria hozzánk közel eső régiója Stájerország, amelyet a magyar turisták nagyszámban látogatnak. Vonzó, változatos és élvezetes napokat ígérnek és garantált felüdülést. A terület képviselői sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet újdonságaikra, legérdekesebb rendezvényeikre, gasztronómiai és kulturális kínálatukra. Leszögezték, fontos a magyar vendég a számukra, a magyarok ideérkezése tekintetében csak Bécs előzi meg Stájerországot egész Ausztriához viszonyítva. És a magyar turisták száma, vendégéjszakájuk mennyisége is növekszik. A kulináris élvezetek mellett sokat számít, hogy az itt élők vendégszeretők, vezet a belső turizmus is náluk és szolgáltatásaiknál jó az ár/érték arány.

            Újdonság és egyedülálló szolgáltatás az Alpokban: egynapos tanfolyam elvégzése után, amely alatt megismerkedhetnek a sziklamászás és a „via ferrata”, vagyis a hegyi túrázás fontos tudnivalóival, igazolványt szerezhetnek a hegyek szerelmesei, méghozzá két fokozatban. A tapasztaltak pedig kipróbálhatják az „E” fokú, vagyis extrém nehéz ösvényeket, több mint 1200 méternyi szintkülönbséget megtéve. Mindebben okleveles hegyi vezetők segítenek a Ramsau am Dachstein régióban, amely a hegymászás bölcsője; több mint 170 évvel ezelőtt hozták létre itt az első via ferrata ösvényt.


           

E-bike ínyenctúrán ismerkedhetnek az érdeklődők Kelet-Stájerország legszebb természeti látnivalóival és kulturális kincseivel. A négynapos, 160 kilométer hosszú körtúra során 2900 méter szintkülönbséget hagynak maguk mögött a biciklisek, közben ellátogatnak az arzbergi sajtbarlangba, a Graf-párlatfőzdébe, méhészetbe, báránytenyésztőkhöz, almás- és gyümölcsöskertekbe és falusi gazdaságokba. Látogatnak kastélyt, vadasparkot, templomot és cseppkőbarlangot. Elektromos kerékpárok, töltőállomások megtalálhatók az útvonal mentén lévő szálláshelyeken. (www.ostseiermark.com) A régió további segítséggel is várja a kerékpárosokat: a BikeNaturGuide kerékpáros útmutató letölthető Androidra és iOs készülékre. Segítségével nemcsak a gyorsaság és nehézségi fok alapján lehet válogatni, de a kívánt útburkolat is beállítható, hogy aszfaltozott, vagy erdei úton kívánunk haladni. Megtudhatjuk így a pályaudvarok helyét és a parkolási lehetőségeket is. (www.steiermark.com/rad)

            Az idei nyáron a szinglik számára szeretnék emlékezetessé tenni az ott nyaralást. Közös túrázásra, közös főzésre csábítják őket; hogy boldogok legyenek, külön ironikus hangvételű könyvecske szolgál tanácsokkal, például arról, hogy kell távol tartani az udvarlókat és hódolókat. Tartanak számukra gyógynövénykurzusokat, az esti tánchoz pedig „taxitáncosokat” biztosítanak.

            230 évesek a vidéki borozók, az úgynevezett „Buschenschankok”. A régió nyolc borútján 800 található, mindegyikben megpihenhetünk, beszélgethetünk, kóstolhatjuk a helyi hideg falatokat, úgy, ahogy II. József császár elrendelte. Mára már nemcsak a hagyományos fatányéros uzsonnát – főtt és füstölt sonkát, sült oldalast, vagy sertéssültet, kolbászt, sajtot, szalonnát és friss zöldségeket - kínálják, hanem vegán és vegetáriánus ételeket is. Feltörekvőben a stájer bioborok, egyre több borász foglalkozik bio-, vagy biodinamikus szőlőtermesztéssel. 20 stájer biogazdaság nyitja meg kapuját az érdeklődők előtt a tartomány különböző pontjain, hogy élményekkel teli kirándulás során világítsanak rá a mezőgazdaság és a talaj, a klíma, a vizek közötti összefüggésekre. Megtapasztalható, melyek az igazán jó termékek jellemzői.

            Műkincsvadászokat várnak Altaussee sóbányájába. Ezzel a címmel fut a mozikban George Clooney és Matt Damon főszereplésével az a film, amely a nácik által elrabolt műkincsek nyomába eredő szövetséges fegyveres erők történetét dolgozza fel. Az itt történt esemény során 6500 festmény, grafika, rajz, értékes műkincs került elő, és tervezett felrobbantásukat is sikerült meghiúsítani. Most multimédia show mutatja be hatásosan a bányászok és műkincsvadászok hősiességét a kincsek megmentése során 1945 áprilisában, az idei nyártól van tárlatvezetés is.


 

              A grazi Eggenberg kastélyban 10 különleges tárlat vezet el a barokk világba. A dísztermek több mint 600 gyertya fényében tündökölnek, pont úgy, mint 250 évvel ezelőtt. A másfél órás, vezetett tárlaton alkalmanként 25 személy vehet részt. (www.museum-joanneum.at)

            Érdekesség továbbá, hogy 11 évi szünet után a Forma-1 visszatér Stájerországba. A Spielbergben épült Red Bull Ring ad otthont Ausztria legnagyobb sporteseményének június 20-22 között. Úgy tűnik, már minden jegy elkelt, 80-80 ezer nézőt engednek be szombaton és vasárnap, a pénteki futamra pedig 30 ezret. A városban idén tavasszal nyit a „Best sleep” hotel, a ring közvetlen közelében, 46 szobával várja a vendégeket. A pálya azonban nemcsak erre a nagy verseny iránti érdeklődésre számít, rendeznek szabad vezetést, lehetőség van motorversenyen részvételre, versenytaxiból figyelheti az érdeklődő a profi vezetők trükkjeit. De tréningezhetünk négy, illetve két keréken is, hogy növelni tudjuk a saját menetbiztonságunkat.

Írta: Hajós Anna

Fotó: www.aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán, Steiermark Tourismus icarus.cc, Reinhard Lamm,

 


Nagyobb térképre váltás

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

Vissza » Újdonságok

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk