Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Lengyelország várja magyar barátait

        

 A sikeres 2012-es Foci EB után egyre több nemzetközi sportversenyt bonyolít Lengyelország. A lezajlott atlétikai világbajnokság után most a férfi röplabda VB-re készülnek. 2014. augusztus 30-szeptember 21 között tartják Bydgoszczban, Gdanskban, Katowicében, Lodzban, Krakkóban és Wroclawban. (www.lengyelorszag.travel) Akik a versenyre látogatnak, megismerik a városokat, információkat szereznek a helyszínekről, és tapasztalatokat a lengyelek vendégszeretetéről, így elviszik a városok és az ország jó hírét, és ez a legjobb, leghatásosabb reklám, hiszen a turisták jobban hisznek honfitársaiknak, mint a hivatalosan reklámozó cégeknek.

A sportrendezvényeken túl is nagyon sok fesztivál, esemény lesz, ilyen például a Húsvéti Pálmakészítő verseny, amelyet mindig Virágvasárnapon tartanak Lipicen – de Rabka Zdrójban is – ezek gyönyörű helyek.

A jazz Lengyelországban jelentős szerepet játszik, különösen kedvelt az ifjúság körében. Április 4-6 között rendezik meg a „Jazz nad Odra” fesztivált Wroclawban, abban a városban, ahol a gyönyörű egyetemen 150 ezer diák tanul.

Hagyományosan nagyon népszerű a Húsvéti Beethoven fesztivál. Idén április 6-18 között Varsóban élvezhetik ezt a komolyzene kedvelői. A rendezvényekről, fesztiválokról a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet a fenti internetes oldalon folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket.

Egyre vonzóbb a magyar turisták számára a lengyel zarándokhelyek látogatása. Ezek nagy része szoros kapcsolatban áll a magyar történelemmel. Czestochowába, Krakkóba már zarándok különvonatok is indulnak. A csoportokat a kolostoroknál zarándokházak (olcsó szállások) és étkezőhelyek várják elérhető áron. Április 27-én lesz II. János Pál szentté avatása, ez alkalomból Lengyelország szerte – különösen a pápa által látogatott helyeken – nagy rendezvények várják az érdeklődőket. A szertartásokat kivetítőkön közvetítik.

Írta: Dr.Hanós Anna

Fotó: www.lengyelorszag.travel/hu/galeria/kategoriakNagyobb térképre váltás

--------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

Vissza » Újdonságok

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk