Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Turisztikai vásárt rendeztek Pozsonyban

Turisztikai vásárt rendeztek Pozsonyban


Pozsonyban négy napig tartó turisztikai vásárt rendeztek január 24-i kezdettel. Egymás mellett találkozhattunk különböző országok kultúrájával, ízeivel. Többek között azt is megtudtuk, hogy Kassa Régiójának területén 18 UNESCO Világörökség található, amelyekhez érdemes ellátogatni.

Pozsonyban január 24-én nyílt meg az ITF Slovakia Slovakiatour Nemzetközi Idegenforgalmi és a Danubius Gastro - gasztronómiai kiállítás és vásár, ahol négy napon keresztül bárki belekóstolhatott különböző országok hangulataiba. Az első nap a szakmának szólt, de péntektől már mindenki számára látogathatóvá vált a kiállítás. A megnyitó színpadán néptáncosok és népzenészek léptek fel, de a színes népviseletű táncosok a pavilonok között is folytatták a bemutatókat, és a zene, az ének átszelte a levegőt.


Turisztikai vásárt rendeztek Pozsonyban


Különböző ízek utazóivá válhattak a vendégek a gasztronómiai standoknál, mosolyogva kínálták ételeiket, italaikat a sátrak képviselői. Az országok megfértek egymás mellett, és egy lépéssel átkelhettünk még távoli kontinensekre is. Hazánkból is képviselte magát a Nyugat-Balatoni régió, Hévíz és Alsópáhok. Ennek a harmonikus és színes kiállításnak a létrejöttében partner volt a csehországi Morva-Szilézia megye, és még két szlovák megye: Nyitra és Zsolna. Az Incheba kiállítási és vásárközpont nagy termeinek hála hatalmas területen kígyóztak a sátrak. A megnyitó és az első nap elegáns záró vacsorája pedig sok vendéget fogadott a tágas térben, ahol szép és meglepő produkciókkal szórakoztatták a vacsorázó társaságot.


Turisztikai vásárt rendeztek Pozsonyban


Nem kell nagyon távol utaznunk ahhoz, hogy különleges élményeket szerezzünk. A kiállítás előtti nemzetközi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Kassa Régióban 18 UNESCO Világörökségnek nyilvánított természeti helyszínre látogathatunk, ahol az emberi lélek a környezetben megpihenhet. Amint Kassa városába megérkezünk, onnan legfeljebb 100 perc alatt elérhető autóval mind a 18 látványosság.


Turisztikai vásárt rendeztek Pozsonyban


Kassára pedig azért érdemes ellátogatni, mert ott található Szlovákia legnagyobb székesegyháza és Közép-Európa legnagyobb állatkertje. A városban különböző kulturális, történelmi és gasztronómiai rendezvényekkel készülnek, mint például a Kosice Gurmán Fest, Art Film Fest, a Kassai Borünnepély, a Fehér Éjszaka vagy a Nemzetközi Békemaraton.


Turisztikai vásárt rendeztek Pozsonyban


A Kassa Régió kedvezményt nyújtó kártyával készül az utazók számára 2018-ra, aki legalább két éjszakát eltölt a régióban, azt a Szlovák Paradicsom & Szepesség turistakártyával ajándékozzák meg, ezzel a kártyával további turisztikai szolgáltatásokhoz nyújtanak kedvezményt. Az Alsó-Zempléni régióban található a „kelet-szlovákiai tengernek” nevezett Széles-tó, amelynek partján egy sétány kiépítését tervezik. De már most is szép időt tölthetünk a kialakított homokos strandon.


Turisztikai vásárt rendeztek Pozsonyban


A régió számára fontos, hogy még a legtávolabbi országokból is minél könnyebben elérhetővé váljon a térség, így már az ázsiai országokból is megközelíthető átszállás nélküli repülőjárattal. A turisták hét országból és kilenc helyről érkeznek átszállás nélkül a Kassai Repülőtérre. Ebben szerepet játszik a Turkish Airlines. „A Nagy Britannia – Kassa között rendszeres járatokon tavaly több mint 16 000 angol állampolgár látogatott el Kassára. A 2017 júniusában indított új légi összeköttetéseket szintén intenzíven veszik igénybe – Kölnből több mint 4 000 német, Tel Avivból pedig több mint 6 000 izraeli turista jött a városba. Az isztambuli, varsói, prágai és bécsi légi csomópontok segítségével egész Európából, sőt a messzi Ázsiából és Észak-Amerikából érkezők is megcsodálhatják régiónk szépségeit” - mondta Jančuš Tomáš, a Kassai Repülőtér ügyvezető igazgatójának helyettese. Az Eurobus szezonális buszos ingajáratot is indított. Szerencsére hazánkból kevesebb, mint három óra alatt elérhetünk Kassára, hogy személyesen is részesei lehessünk az élménynek.

Írta/Fotó: Ágoston Enikő

Vissza » Turisztikai cikkek

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk