Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Kiteszörfözzön az Északi-tengeren

A kitesurf (kiteszörf, sárkányszörf) egyre népszerűbb sport világszerte. Az Északi-tengernél, a németországi Cuxhaven tengerpartján a kezdők is megszerezhetik első kitesurf tapasztalataikat. Mégpedig képzett kite-oktatóktól.  Ezt az extrém sportot nézni is jó, mivel a kitesszörferek úgy néznek ki a távolból, mintha színes lepkék táncolnának a tenger felett. Mindenhol lehet találkozni velük, ahol víz és szabad strand van.

Kitesurf - Nordseeheilbad Cuxhaven

Kezdők is viszonylag gyorsan megtanulhatják ezt a szörfözési módot (kb. 2-5 nap alatt), nem kell hozzá más, mint egy deszka, egy trapéz, egy kiteernyő és a hozzá való boom, mely elfér akár egy hátizsákban. A kitesurf tanulást érdemes szakértő utasításait követve, illetve tanfolyamon elsajátítani, mivel megfelelő elméleti tudás és gyakorlat nélkül kockázatos, veszélyes is lehet ez a móka.

Az első kite órákat a tengerparton tartják - képzett kite-oktatóval - a sekély vízben. A deszkára állás és haladás viszonylag hamar elsajátítható, de a biztonságos ernyő és deszka kezelés már idő és gyakorlás kérdése.

A németországi Cuxhaven tengerpartján akár egy vakáció alatt megtanulható a kitesurf, a direkt erre a célra indított többféle kurzuson. Van például egy napos bevezető biztonsági kurzus, 2=4 kezdő kitesurf tanfolyam, ahol 2 nap alatt 2x4 órás „gyorstalpalót” lehet elvégezni, továbbá korosztályok (gyermek, kamasz, felnőtt) szerinti tanfolyamok.  

Még a profi kiteszörfösök is találhatnak jó helyeket az erre a célra kijelölt és elkerített strandfürdő szakaszokon (Sahlenburg és a Kugelbake), ahonnan rajtolhatnak, és élvezhetik ennek az  extrém sportnak minden percét.

Az északi-tengeri üdülőhely, Cuxhaven feladatának tartja, hogy támogassa és fejlessze az itteni  turisztikai attrakciók kínálatát, így a kiteszörföt is.

Mi a kitesurf (sárkányszörf):  egy olyan extrém sport, ami a szörf és a siklóernyőzés kombinációjából alakult ki. A kiteszörf, mint sportág az 1990-es években indult hódító útjára Hawaii-ról, és a windsurf komoly konkurenciájává nőtte ki magát.  A kiteszörfnek rengeteg változata van, nem csak vízen, hanem havon, jégen, füvön, vagy akár szántó földeken is űzhető, a lényeg, hogy egy ernyő húzza a szörfözőt. A kitesurf előnye a windsurfhöz képest, hogy a kezdeti tanulási nehézségek ellenére az alaptudás elsajátítása után nagyon könnyű fejlődni és számtalan sikerélményt szerezni. Egyetlen hátránya csak a szél lehet, ami vagy fúj, vagy nem.

Hazai tanulási, sportolási lehetőség: a kitesurf Magyarországon is komoly népszerűségnek örvend. Ez a sport az utóbbi 5-6 év alatt jutott el arra a szintre, hogy mindenki számára elérhető, kipróbálható itthon is. Hazánkban 4-5 olyan szörfiskola található ahol elsajátíthatóak a kitesurf alapok. Magyarországon a legkedveltebb, és legjobb helyek erre a sportra a Balaton és  a Fertő-tó.

 

Press: Mundo Marketing GmbH
Foto: Nordseeheilbad Cuxhaven

Fordítás, cikk: A.P.Nagyobb térképre váltás

---------------------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

Vissza » Turisztikai cikkek

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk