Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Bajor hagyományok - hangulatos sörkertek és vidám fesztiválok

Bajor hagyományok - hangulatos sörkertek és vidám fesztiválok

Az alsó-bajorországi fürdőváros Ingolstadt és Regensburg között található egyedülálló vidék, nevezetesen Hallertau, a legnagyobb egybefüggő komlótermelő régió a világon. A helyiek nagyon büszkék sörfőző hagyományukra és tradicionális technikával készült söreikre. Egy jó szezon végén ezt az utazó idilli kerthelyiségekben rögtön le is tesztelheti. Ezen írásunk Bad Gögging és környéke bajor hagyományaival, és fesztiváljaival ismerteti meg olvasóit.

Bajor komlószüret

A komló és Bad Gögging neve összekapcsolódik. Több rendezvényt is tartanak az évben, de a  legfontosabb természetesen a nagy komló betakarítás augusztustól szeptember közepéig. Korábban a komlót nehéz munkával, kézzel szüretelték, melynek emlékére a betakarítási szezonban néhány vendéglátó az eredeti Hallertau Hopfenzupfermahl-t (a szüretelők ebédjét) szolgálja fel. Ez tésztaleves, sült sertéshús burgonyasalátával és egy korsó finom sör.

Bajor hagyományőrző fesztiválok

Aki szereti a hagyományos fesztiválokat elvegyülve a helybeliek között, annak ajánlunk pár helyi rendezvényt a figyelmébe.  Az „Altbairisches Stadtfest” július 13-14-én kerül megrendezésre a tréfásan (disznó)etető vályú, teknő verseny, a  "Sautrog Race"  a folyón, ezt követi a Dorffest in Bad Gögging , ahol július 28-án délelőtt 10-től nyári koncerttel, fúvós zenekarral, hagyományos "Sautrogrennen" versennyel (női és férfi csapatok versenyeznek a győzelemért) és változatos programokkal várják a látogatókat. Szeptember utolsó hétvégéjén a nagy szüreti fesztivál Bad Göggingben az Erntedankfest in Bad Gögging, ami igazi folklór hangulatot ígér ünnepi istentisztelettel, bajor viselettel, zenével, néptánccal, kézműves utcával, és hagyományos programokkal.

Oktoberfest kicsiben

Őszi rendezvény még a Volksfest Pfaffenhofen szeptember 7-18. között. A 12 napos szüreti hagyományokat – ilyen az elmaradhatatlan felvonulás és fúvószenekarok - idéző kulináris fesztiválon számos program, és garantált jó hangulat vár a látogatókra sörkunyhókkal, vidámparkkal. Igazi oktoberfest kicsiben.

Bajor sörút

Bizony, nem csak kerékpárút, vagy és egyéb kalandra hívó utak vannak errefelé, hanem még sörút is. A bajor sörút Ingolstadtól kiindulva vezet Neuburg-Schrobenhausen, Pfaffing és Kelheim városkán keresztül. Ezt bejárva számos sörfőzdét, és sörmúzeumot (beleértve Ettal kolostor sörkészítő múzeumát is) meglátogathat, ahol a különböző gyártási technológiákkal, és sörfajtákkal lehet megismerkedni.

Néhány hagyományos sör a régióban: Oberpfälzer Biere, Krawandorfer, Forstquell Gold, Dentleiner HofbrauEgyéb program

Bad Gögging a kiindulópontja a Via Danubia, a Duna menti kerékpárút a bajor szakaszának. Népszerű úti cél a turisták számára Weltenburg, Riedenburg és Altmühltal. Fedezze fel Hallertau régiót kerékpáron. A kerékpárutak gyönyörű vidéken és bájos kerthelyiségek mellett vezetnek. Ilyen például Weltenburg-i kolostor sörkertje, ahol a vendégek a barokk kolostor mellett pihenhetnek, csodálhatják a Duna ezen szakaszát, és élvezhetik a helyi tradicionális söritalt, amit a szerzetesek maguk főznek.

Bad Göggingben a hagyományt wellness-el kombinálják. Országos jelentőségű, és hírű a "Limes-Therme" a termálvizes park, gyógyfürdő és gőzfürdő, a rekonstruált Limesturm ( laconium , izzasztókamra, caldarium, és tepidárium).

Bővebben erről, és további látnivalókról a www.bad-goegging.de oldalon tájékozódhat.

Információ:
Kurhaus Bad Gögging
Am Brunnenforum 3.
93333 Bad Gögging
Telefon: 09445/9575-0
E-Mail: tourismus@bad-goegging.de
Internet: www.bad-goegging.de

Tourist-Information Bad Gögging
Heiligenstädter Straße 5.
93333 Bad Gögging
Telefon: 09445/9575-0
Telefax: 09445/9575-33
E-Mail: tourismus@bad-goegging.de
Internet: www.bad-goegging.de

 
Nagyobb térképre váltás

2013.04.03.

- Vrábel Ilona -

 ----------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.Vissza » Turisztikai cikkek

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk