Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

A Balfi Gyógyfürdőkórházban példaértékű az ellátás


Mielőtt írásom lényegére térnék (ami az Intézmény személyi állományára fog vonatkozni),  érdemes dióhéjban megismerni a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet – ezúttal a gyógy központhoz tartozó úgymond balfi részleg vagy egység - legfontosabb ismérveit.

Nos, az országosan is elismert gyógyfürdőkórházba két okból érkeznek a betegek hazánk csaknem összes régiójából: elsődlegesen mozgásszervi rehabilitációs kezelések kapcsán, de akár prevencióként is az egészség megóvása érdekében egyfajta szűrővizsgálat keretében. Merthogy a betegség és az ezzel gyakran együtt járó kezelés életünknek ugyan nem kívánt, de gyakran elkerülhetetlen része.A Balfi Gyógyfürdőkórházat 1975-ben telepítették a meglévő helyi kénes források gyógyászati felhasználására, ahol jelenleg 160 beteget gyógyíthatnak egyszerre, két-három hetes turnusokban. Az éppen egy évtizede megújult illetve kibővült komplexumban a betegek rendelkezésére áll – a többi között -  egy komplett Kneipp-féle vízgyógyászati részleg is. Ami az információkból nem maradhat ki, az egy rövid kis történelmi visszatekintés. E szerint már a rómaiak korában is alkalmazták az itteni gyógyvizet ortopédiai és mozgásszervi, valamint neurológiai megbetegedések kezelésére. Egyébiránt pedig a palackozott ásványvizük rendszeres fogyasztása – ivókúra formájában – elősegíti a gyomor, a bél és a vese normális működését, a sejtek regenerációját, de nem utolsósorban erősíti a csontozatot is – főleg a hölgyek gyakori csontritkulását javítandó tényezőként.Jogosan szoktuk mondani a hazai egészség ellátási rendszerünk kapcsán, hogy technikai és személyi feltételeink sok helyütt szenvednek csorbát. Az előbbi leginkább gazdasági helyzetünk függvénye, ám az utóbbi – s erről szeretném megosztani tapasztalatomat az olvasóval – gyakran nem pénz kérdése. Azt is szoktuk volt hirdetni, hogy „fejétől büdösödik a hal” – kölcsönözve a sokat hangoztatott szólás-mondást, patinásan a Fertő-tó szomszédságában. Ugyanis Dr. Molnár Ágnes főigazgató és Dr. Kiss Antal Mária osztályvezető főorvos korrekt és emberközpontú gondolkodását vagy mondhatni hitvallását szinte az egész szolgáltatást végző személyzet is követi. Bizton állíthatom az e helyütt megfordult ellátottak nevében és személyes inkognitós tapasztalatom alapján, hogy az itt dolgozó állomány hozzáállása - a tiszteletet parancsoló munkakörben - a világ bármely pontján példaértékű szolgálatnak minősíthető. Azért megemlíteném még Holzmann Péterné( Babi) főnővért és Zimmer Nóra vezető gyógytornászt is, akikről az összes munkatársaival együtt szintén csak szuperlatívuszokban illik és lehet csak beszélni, miként az egész állományról. S végül zárójelben nagy gyorsasággal meg is jegyzem: (kívánom tollforgató kollégáimnak, hogy a jövőben mindinkább a pozitív előjelű tudósítások forrásaival találkozhassanak, s keressék is azokat)!

Írta/Foto: Dr. Szalay Attila                                         2014. 05. 08Nagyobb térképre váltás

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

Vissza » Turisztikai cikkek

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk