Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Budapestet szeretik a svédek

Budapestet szeretik a svédek

 

A Vagabond.se svéd turisztikai print és online magazin újságírója kolumnás cikkében a Budapestre készülőknek előbb egy rövid országtörténelmet vázol fel, majd körképet ad egyes szállodákról - konkrét árakkal, címekkel – valamint éttermekről, cukrászdákról,


Budapestet szeretik a svédek


üzletekről és divatmárkákról.


A szokásos tokaji bor és a Gellért szálloda,


Budapestet szeretik a svédek


valamint fürdő dicséretében azonban nem merül ki az úti beszámoló. A minibusz árak mellett megbízhatónak vélt taxis cégek


Budapestet szeretik a svédek


nevei és telefonszámai ugyanúgy szerepelnek benne, mint a magánszállásoké. Még nem Airbnb-ben gondolkodik a krónikás, hanem a Ferenciek téri IBUSZ-iroda szobáiban.

A szállodák kiválasztása meglehetősen egyéni ízlést tükröz, a Gellérten kívül egy kis Duna-parti butikhotelt nevez meg és két másik pesti hotelt, amelyek nincsenek nagyon szem előtt, de éppen visszafogottságukat és belvárosi elhelyezkedésüket értékeli a szerző az építészeti szépségein kívül.

Az éttermek közül a pesti belvárosi helyek vezetnek. A Gundel


Budapestet szeretik a svédek


megemlítésénél nem hiányozhatnak az olyan világhírű, hajdani vendégek, mint Gábor Zsazsa és Lugosi Béla felsorolása, valamint a gulyás és Tokaj kiemelése, de kevésbé patinás éttermeket is dicsér a blog írója, no meg az elmaradhatatlan Liszt Ferenc teret.


Budapestet szeretik a svédek


Meglepő a Fészek Klub kiemelése, hiszen itt az étlap nem magyaros fogásokkal kecsegtet, hanem inkább kubai koktélokkal. A Szamos Párisi utcai üzletében a krónikás nyilván kipróbálta a marcipánt, mert részletes leírást ad róla.


Budapestet szeretik a svédek


A fürdőbelépők koronára való átszámítása azt jelzi, hogy fontosnak tartja a szerző a pontos tájékoztatást.

A legdivatosabb hazai design és vintage butikok, valamint divatszalonok


Budapestet szeretik a svédek


megemlítése kissé meglepő, hiszen ezek itthon is csak bizonyos elit körökben ismertek. A designerek név szerinti felsorolása már csak hab a tortán. Az antik és vintage dolgok szerelmeseként nem hagyja ki az Ecseri piac ajánlását sem.


Budapestet szeretik a svédek


Budapest mindazonáltal nem szerepel az első tíz úti cél között. A meleg tengerpartok népszerűsége verhetetlen. Berlin szabadságát, Prága söreit is nehéz überelni. Bulgária és Albánia idén előre tört, az arab országok és Törökország rovására.

A svéd fiatalok, akik még nem jártak Görögországban – bár ilyen kevés van, hiszen a szülőkkel együtt már gyermekkorukban megismerkednek a meleg görög tengerrel –  gyakran keresik fel Hellászt, rövid nyári bulizós vakációra, mint a felnőttek.

A Svédországban élő több százezer külföldi származású állampolgár pedig, ha teheti, nyáron keresi fel eredeti hazáját.

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

Vissza » Svédcsavar

 Aktív rovatokSzakmai partnereknekHasznos linkek
All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk