Főoldal | Ausztria | Svájc | Németország | Svédcsavar | Turisztikai és szállodai cikkek | Interjúk | Saját Flickr Galéria

Jungfrau Ski Region


Az Eiger, Mönch és Laubernhorn területén lévő téli sportterület minden nehézségi fokon vonzó és sokoldalú pályákat kínál. Az előkészített pályák 50%-a műhóval fedhető, ez biztosítja az állandó havat. Azokat is szívesen látják a Jungfrau Ski Regionban, akik nem szeretnének síelni - garantáltak ugyanis a különleges szánkózások és az idilli téli túrák. A Jungfrau Ski Region családok számára is kiváló. A számos Kids Club és a speciálisan gyermekek számára biztosított kínálat minden kisgyerek szívét megdobogtatja. Lauberhorn hegytől Wengen autómentes övezetéig az a híres pálya vezet, amelyen minden év januárjában megrendezik az Internationale Lauberhornrennent (Nemzetközi Lauberhorn Verseny), az alpesi Sí Világkupa klasszikusát (csak férfi kategóriában, lesiklás, műlesiklás és kombináció versenyszámokban). A maga 4,5 kilométerével a Lauberhorn-lesiklópálya a világkupa leghosszabb pályája. A verseny után mindenki az eredeti versenypályán tesztelheti tudását és mérheti le sebességét.

A síterületen számos nemzetközi jelentőségű esemény kap helyet. A szezon végén Kleine Scheideggen rendezik meg az ismert szabadtéri SnowpenAir koncertet, amelynek népszerűségéhez nemzetközi zenekarok járulnak hozzá.


 

Röviden összefoglalva a Jungfrau Ski Region a következő téli szórakozási lehetőségeket kínálja:

  • több mint 200 kilométernyi előkészített sípálya minden nehézségi fokkal
  • 100 kilométernyi karbantartott téli túraútvonal
  • 50 kilométernyi szánkópálya, valamint a világ leghosszabb szánkópályája a First-régióban, Faulhorn és Grindelwald között, 15 km hosszan
  • kirándulás a Jungfraujoch - Top of Europe-hoz, Európa legmagasabban fekvő vasútállomásához, amely 3454 méterrel a tengerszint felett található. Különböző látványosságai: Sphinx kilátóterasz és fennsík, Jégpalota (Eispalast), Alpine Sensation, gleccseréttermek, Top of Europe Shops és Lindt Swiss Chocolate Heaven, a világ legmagasabban található Lindt üzlete.

 

 

Winter News 2015/16

 

Félcső a First hegy White Elements Parkjában

A 2015/16-os téli szezonra kibővítették a First hegyen épült White Elements Parkot - egy új, 130 méter hosszú és 5,7 méter magas félcső ékesíti a Freestyle Parkot. A kicker, rail, bonk és a funpályák felejthetetlen élményt nyújtanak. First régiója Grinwaldból 25 perc alatt érhető el felvonóval.

www.jungfrau.ch/winter

 


First Cliff Walk – körút a csúcson, páratlan kilátással

Közvetlenül First felvonójának hegyi állomásánál található ez a különleges körút, amely sziklás gyalogutat, egyedülálló függőhidat és egy, a magasban Eigerre nyíló különleges kilátóponthoz vezető emelkedőt foglal magába. A minden látogató számára ingyenesen bejárható út garantáltan bizsergető érzést okoz.

www.jungfrau.ch/firstcliffwalk

 

2 az 1-ben téli különleges ajánlat

A 2 az 1-ben téli különleges ajánlat esetén egy felnőtt személy lefoglalja a csomagot, és a második személy ingyen élvezheti ugyanazokat a szolgáltatásokat. A csomag tartalma 2 éjszaka reggelivel és egy 3 napos bérlet a Jungfraura. Bármely kategóriájú hotelt választhatja. A csomagok kizárólag a jungfrau.ch/2fuer1 oldalon foglalhatók. Az akció a következő időszakokra érvényes: 2015. december 12-18., 2016. január 2-29., március 5-2015/16-os téli szezon vége.

Fotó: Jungfrau.ch


Vissza » Svájc

 

A cikk ajánlása!


Aktív rovatokSzakmai partnereknekHasznos linkekIratkozzon fel INGYENES hírlevelünkre:
Név:
E-mail cím:

Adatait bizalmasan kezeljük, más részére nem adjuk át!All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits