Legyen a Horváth-kertben Budán!

Legyen a Horváth-kertben Budán!

Legyen a Horváth-kertben Budán!

 

 

Szerző: Barna Judit

Fotó: Dobay Cukrászda/Csaba Ágota

 

Ne csak szombat este, ahogy a Lajtai-Békeffi operett slágere hívogat, hanem minden nap! 

 

Ugyanis december 1-én megnyitotta második cukrászdáját Dobay Horváth-kert - Cukrászda és Pékség néven a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező Budapest Party Service Kft. Az első Dobay Cukrászda szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt Halásztelken tárta ki kapuját, amivel egy húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek.

„A Horváth-kert egy igazi kis ékszerdoboza Krisztinavárosnak. A hely szerelem volt első látásra, egy hangulatos kis oázis a forgalmas Krisztina körút mellett. Beleszerettem zöldellő fáiba és Déryné szobrába, amely nemcsak arra emlékeztet, hogy ehhez a földdarabhoz jelentős színház- és zenetörténeti emlékek fűződnek, hanem hogy a színházhoz egykor kertvendéglő csatlakozott. Ezt a hajdani szívélyes és jó hangulatú vendéglátást - amiről a ’40-es években egy dal is született, szeretnénk megidézni a Dobay Horváth-kert Cukrászda és Pékségünkkel, ahol a VakVarjú éttermekhez hasonlóan a jóízű finomságokat elérhető áron kínáljuk. Az első Dobay Cukrászda megnyitásával Halásztelken egy húszéves álmunk vált valóra, amelyet most a Horváth-kert pavilonjában megnyitott új cukrászdánkkal álmodunk tovább-mondta a megnyitón Semsei Rudolf.

 

 

A tulajdonosok tavaly nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottak ki Csepelen, ahol azóta is folyamatosan fejlesztik a Dobay sütiket, és Halásztelek után elkezdték keresni a második cukrászdájuk otthonát is. Megtalálták és megnyitották az I. kerület forgalmas csomópontjában Buda legújabb és legtrendibb cukrászdáját, ahol a hagyományos és házias ízek egy csipetnyi francia eleganciával párosulnak.

A halászteleki Dobay Cukrászdához képest újdonság a napi ebédmenü, a meleg leves után szendvicset vagy süteményt kínálnak a vendégeiknek.

Dobay Eszter, a cukrászda névadója kiemelte, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel, a jövőben pedig folyamatosan szeretnének kóstolókat tartani Vendégeik bevonásával, hogy a budaiak számára legfinomabb ízeket tudják belevarázsolni termékeikbe. Eszter komoly felelősséget érez minden szelet sütemény iránt, hiszen a cukrászda névadójaként ezeket vele azonosítják a vendégek. Ezért is végezte el az első Dobay Cukrászda megnyitásával párhuzamosan a cukrásztanfolyamot, kollégáival együtt immár saját kezűleg süti minden nap a friss süteményeket.

 

 

2023-12-06« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk