Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Sikerrel lezárult a harmadik Minőségfejlesztési pályázat Hévízen!

 

 

2018-ban harmadszor nyílt lehetősége a hévízi magánszállásoknak az Önkormányzat finanszírozásában és a Hévíz TDM Egyesület lebonyolításában megrendezésre kerülő pályázat keretien belül, hogy szállásukon minőségi fejlesztést valósítsanak meg. A megvásárolt televíziók, konyhai felszerelések, kerti bútorok, és a megvalósított fejlesztések, felújítások hozzájárultak a szolgáltatások minőségének emeléséhez, a vendégek komfortérzetének növeléséhez.

A pályázók között sok volt az először pályázó is, ami mutatja, hogy folyamatosan nő az érdeklődés a házigazdák körében, ugyanakkor 56-an már harmadszor pályáztak. Két sikeres pályázat lebonyolítása után már kötelező eleme a rendszernek, hogy a szálláshely megszerezze a Koronás Minősítést. A minősítés feltételeinek teljesítése 2 év tudatos fejlesztést követően már nem okozott nehézséget a szálláshelyeknek, ráadásul a minősítés költsége elszámolható a pályázatban, így plusz anyagi terhet sem jelent. Mindennek hatására dinamikusan nő a minősített szálláshelyek száma Hévízen.

 

 

A már három éves tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy a hévízi Minőségfejlesztési Pályázat elérte célját, a magánszállásadók egyre nagyobb számban pályáztak, és az elnyert támogatások összege is nagymértékben nőtt. Első évben 8.328.094.- forint értékben érkeztek be pályázatok, ami mára 61%-os növekedést mutat.

A fejlődés a vendégforgalmi adatokban is megjelenik. Magánszállás kategóriában 2016-ban 22%-os volt a növekedés, 2017-ben 23,4%-os és 2018-ban is folytatódni látszik a tendencia. Ennek hatására a a 2015-ben regisztrált 99.704 vendégéjszakáról 2017-ben már 150.256 vendégéjszakát értek el a hévízi magánszálláshelyek.

 

 

A 110 nyertes összesen 13.454.615,- forintot használt fel az Önkormányzat által nyújtott 16.000.000.-Ft keretösszegből.

Írta: Hévíz TDM Egyesület / H. Horváth Orsolya

Fotó: Hévíz TDM Egyesület

Vissza » Sajtó cikkek

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk