Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

A TAP Portugal újra repül Budapest és Lisszabon között

A TAP Portugal újra repül Budapest és Lisszabon között


            A Liszt Ferenc repülőtér ismét fogadhatja a portugál légitársaság gépeit egy év kihagyás után. A TAP privatizációja után az új tulajdonos a Brazíliában tartott olimpiára csoportosította át a gépeket, amelyek most ismét visszakerülnek az európai desztinációkba. Július 1-től heti hét napon közlekednek a TAP járatai, a nyári időszámítás szerint, október 28-ig. Mint az újraindítást bejelentő tájékoztatón Szolnok Péter, a légitársaság magyarországi képviseletvezetője elmondta, három és fél óra alatt teszik meg a távot a gépek, és amennyiben a töltés megfelelő lesz, lehetséges a 8. járat is. A modern flottában Airbus A319-320-321-330-331-340 repül, a TAP Express járatain Embraer 190 és ATR 72-600-as áll a forgalomban. Összesen 1176 járaton 272 ezer hellyel rendelkeznek. Kiemelkedő a fedélzeti catering.

            Lisszabon repülőtere egyúttal csatlakozást nyújt Portugália belső járataira, Faro-ra 28 járat indul idén, a tavalyihoz képest 33 százalékos a növekedés. Valamint repülnek Marokkóba, itt Casablanca, Marrakesh és Tanger idén összességében napi 31 járattal közelíthető meg; a Zöldfoki-szigetekre, és Észak-Amerikába is. Itt New York mindkét repülőtere, Boston és Miami a célállomás, ugyancsak napi járatsűrűséggel. Új desztináció Torontó és Stuttgart is. Kilenc spanyol pontra is repülnek, köztük Las Palmas-ra és Alicantéra. A járatnövekedés 18 százalékos. Bukarestbe is hat járatot hirdettek meg. Ha aznap nincs csatlakozás, ingyenes szállást biztosítanak reggelivel. Sok egyirányú úti lehetőséget is biztosít a légitársaság.

            Szolnok Péter felhívta a figyelmet Portugália népszerű és kevésbé ismert látnivalóira, a dél-portugál Farora, amely a golfkedvelők és az angol nyugdíjasok által preferált nyaralóhely, Madeirára, a virág és nyugalom szigetére, ahol delfin és bálna les, szórakozások és turizmus, kitűnő borok, valamint a világörökség „tobogán” szán várja az ideérkezőket; a nászutasok kedvelt helye ez. Egyre népszerűbbek az Azori-szigetek, különösen a természetkedvelők, bálna lesre kíváncsiak körében. Egész évben jó az idő a Zöldfoki-szigeteken, kitűnő pihenőhely, ahol a szolgáltatások ár/érték aránya is jó. Összességében elmondható, hogy ezen a nyáron Portugália sláger desztináció lesz.

            A Lisszabon kártya egy-két-három napra váltható, gyerekeknek 4-15 éves kor között kedvező áron. A kártyával sok műemlék, múzeum, bizonyos közlekedési eszközök ingyenesek, a szervezett turákra pedig kedvezményt adnak. (info@atlx.pt)

            Az A38-as hajón tartott tájékoztatón megjelent Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója is, aki Liszt Ferenc repülőtér fejlesztéseit ismertette. Mint mondta, a Bud 2020 program részeként épül egy új utas móló, és egy háromcsillagos Ibis szálloda is. Tavaly 11,4 millió utast fogadtak, ami az előző évhez képest 11 százalékos növekedést jelent. Örömét fejezte ki, hogy a TAP visszatér.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: Wikipedia

Vissza » Sajtó cikkek

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk