Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Tippek az aktív programok kedvelőinek Eger térségében

 

 

A mozgás fél egészség! Számos aktivitásra van lehetőség Eger térségében. Gondoljanak csak a dimbes-dombos tájra, a Bükk erdei vezető jelölt turista utakra, a kerékpározásra, sziklamászásra, úszásra, csúszdázásra, akár siklóernyőzésre, sárkányrepülésre, lovaglásra.  Íme azon rendezvényeink listája Eger térségéből, melyek a mozgás mellett további élményeket is ígérnek:

 

Dűlőtúra a Nagy-Eged hegyre - Pohárral Egerben

  1. április 20.

A Nagy-Eged hegy mindig is az Egri borvidék legértékesebb dűlőjeként volt számon tartva. Nevéhez legendák és csodák is kötődnek, nem véletlenül az egyik legkedvesebb zarándokhelye a környéknek. Ezúttal a Nagy-Eged hegy borászai várnak minket a szőlősorok között, miközben egyre feljebb kapaszkodunk a dűlőn, egészen a Nagy-Eged hegy csúcsára, ahonnan utánozhatatlan kilátás nyílik az egész vidékre. A borászok társaságában, zenészek és borok várnak minket, a túra végén pedig egy hangulatos piknikkel zárjuk a napot. A túrán közreműködnek az egri borászok és a zeneiskola növendékei. Eger, a Te történeted! A barokk, a borok, a legendákkal teli város Önt is várja!

 

Sáfránykerti Piknik és II. Szalóki Borséta - Egerszalók

  1. május 4.

Egerszalók a Sódombjáról híres, de emellett a Barlanglakásokat is egyre többen ismerik. A fürdőzés előtt vagy után, akár helyette ezen a napon piknikezz velünk! Plédet adunk, a piknik csomagot összekészítjük, neked csak itt kell lenned! Jó hangulat, zene, barbecue finomságok és kemencés kalácsok.
A nap folytatódik a pincékben a II. Szalóki Borsétával. 6-7 helyi pincébe látogathatnak el a vendégek, szakszerű vezető kíséretében.

 

Anyák Napi Éjszakai Idegenvezetés - Bélapátfalva

  1. május 4.

A Bélapátfalvai Ciszterci Apátságot Szűz Mária tiszteletére szentelték. Idén – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét segítünk megajándékozni az édesanyákat: abban az esetben, ha valamelyik kedves vendégünk az anyukájával együtt érkezik az éjszakai idegenvezetésre, az édesanya a mi vendégünk a programra.
Felejthetetlen élményt ígérünk: a városszéli parkolóból fáklyás sétával jutunk fel az erdei ösvényen át az apátságig, ahol gyertyák és mécsesek százainak fényében ismerhetik meg látogatóink a templomot, valamint része a programnak egy 20 perces orgonakoncert is az apátság 1775-ben épült orgonáján.

 

Pünkösdi barangolás, avagy aktív hétvége Szilvásváradon

  1. június 9.

Túrázni vágyók előnyben! Vezetett túra a hosszú hétvégén előre meghirdetett útvonalon és meghatározott nehézségi fokkal. Szilvásváradról indulva és Szilvásváradra érkezve fedezhetjük fel a Bükk erdeit. A kevésbé felkészültek és a település értékei után érdeklődőknek falusétát hirdetünk.

 

Mozgolódós hétvége- egy hétvége Bogácson, nem csak a mozgás szerelmeseinek

  1. augusztus 3-4.

Sportbemutatókkal, zumbával, aquafitnessel, gyermekprogramokkal várunk minden kedves érdeklődőt a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőbe.

Különböző mozgásformákat próbálhatnak ki vendégeink, a vállalkozó kedvűek pedig kipróbálhatják a szkander-, vagy akár az élő csocsó bajnokságot is.

 

Tour de Mezőkövesd és Életmódváltó Hetek

  1. szeptember 14.

A Tour de Mezőkövesd egy amatőr kerékpárversenyből nőtte ki magát egész napos sportrendezvénnyé. A sportok szerelmesei - egészen a kicsiktől és nagyoktól a családosokig – próbálhatják ki magukat kerékpározásban, gyaloglásban és félmaratoni futásban is különböző kategóriákban. Az állatbarátok kutyás gyaloglókörön is részt vehetnek a kedvenceikkel. A versenyzők tombolát kapnak, mellyel sorsoláson vesznek részt értékes nyereményekért.
A szeptember 14-én kerül megrendezésre kerülő program az Életmódváltó Hetek nyitó rendezvénye is egyben, melyen a részvétel ingyenes. Az Életmódváltó Hetek kereteiben egészséges életmódról, táplálkozásról hallhatunk előadásokat, valamint kerékpártúrákat, gyaloglásokat és csoportos hegyi túrákat szerveznek az érdeklődőknek.

 

Szeretettel várjuk Eger Térségében! Bővebb információt az Események menüben talál.

 www.egertersege.hu

Írta/Fotó: Eger Térsége TDM Egyesület

Vissza » Programajánló

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk