Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria | Turisztikai képek- ahol jártunk

Megnyílt a Budapesti Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren

    Megnyílt a Budapesti Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren

 

Magyar Kézműves Szövetség- Nyitott Műhely Programjai

 2018. március 23. – április 22.


KIEMELT TEMATIKUS HÉTVÉGI PROGRAMOK:

Március 31.–április 2.

Húsvéti készülődés: tojásfestés, -patkolás, -karcolás, -csipkézés, mézeskalács irókázás

Legnagyobb egyházi ünnepünk a húsvét. Az ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományokkal, népszokásokkal ismertetjük meg az érdeklődőket. Változatos tojásfestési technikákat mutatnak be a kézművesek - egyedi motívumvilággal. Mézeskalácsokat díszíthetnek a gyermekek és még számos meglepetés várja a kicsiket és a nagyokat ezen a hétvégén.

Április 7.

Ékszerművesek napja: ékszerkészítés különböző anyagokból

Az ékszerkészítők találkozóján drótból, fémből, kerámiából, üvegből, bőrből álmodnak ékszereket a mesterek.

Április 8.

Faművesek napja

A faművesek kreatív, ötletes, játékos foglalkoztatóra hívják a gyermekeket és szüleiket egyaránt. A kézművesek segítségével saját tavaszváró üdvözlő táblákat készíthetnek. Manapság nagy sikere van  minden korosztály körében a kifestőknek. Most itt a lehetőség, hogy mindenki saját ízlésére alakítsa és színezze a saját tábláját. A faművesek többek között azt is megmutatják, hogy a lombfűrésszel hogyan lehet kivágni az állatfigurákat, madarakat, tojásokat és nyuszikat. Majd a kivágott formákat mindenki egyénileg festheti ki. Ha még ennél is többet szeretnének tudni a fa megmunkálásáról, akkor pedig megtekinthetik az esztergálás lépéseit.  

A jó kedv és a színek kavalkádja ezen a napon garantált!

 

Április 14-15.

Fazekasok hétvégéje

Április 14.: „Játék a tűzzel” -  raku-égetés, tárgyak redukcióban

A raku közel 500 éves ősi japán redukciós égetési technológia, jelentése a „ráérő idő élvezete.” A négy őselem: föld-tűz-levegő-víz.. mind egyformán fontos. Nem hagyományos eljárással készítik az alkotók ezeket a kerámiákat. A tárgyakat közel 1000 ºC hőfokon égetik ki, majd a kemencéből kivéve különböző módon, földben, faforgácsban redukálják, és egyben lehűtik. A folyamat egyszeri és megismételhetetlen. A raku-égetés folyamatának bemutatója várja a kerámia szerelmeseit.

Április 15.: fazekas találkozó

Az idén immáron negyedik alkalommal közel húsz keramikus alkot egyszerre a téren. A mesterek megmutatják, hogy egy szakma, de rengeteg különböző alkotás, forma, technika, művészi és kreatív szemlélet jellemzi az egyedi tárgyakat. A találkozó valódi interaktív program: agyagozás, gyermekkorongozás  várja a kíváncsiskodókat.

Április 21.

Játék különböző anyagokkal - textil, bőr, nemez-készítés

A textil-, bőr- és nemezkészítő iparművészek bemutatóival a látogatók megismerhetik a bőrmegmunkálás apró titkait, a nemezelés, selyemfestés eljárását és azt, hogyan lehet textilből különleges technikával egyedi ajándéktárgyakat készíteni.

Írta: Pótor Melinda

Fotó: www.magyarkezmuvesszovetseg.hu

Vissza » Programajánló

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk