Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Körös-Sárrét tél programajánló

 

 

Rekordszámú túzok Dévaványa térségében

Az elmúlt héten lezajlott a téli túzokszámlálás, melynek során a Körös-Maros Nemzeti Park területén összesen 616 túzokot regisztráltak a szakemberek. Ez a hazai állomány több mint 40 százaléka.  A felmérés idején az összes olyan területet bejártuk, amely a túzokok rendszeres, vagy potenciális előfordulási helyének számít. Mivel télen a madarak nagyobb csapatokba verődnek, így a számlálás is könnyebb, mint tavasszal, amikor már szétszóródnak a dürgőhelyek környékén. Megállapítottuk, hogy a legnagyobb Békés megyei populációnak számító dévaványai térségben minden eddiginél több, összesen 593 túzok tartózkodik. Kiderült, hogy nemcsak a megyében, de az országban is ez a legnagyobb állomány. A magyarországi példányok összlétszáma 1431, melynek tehát több mint 40 százaléka Dévaványa térségében található. A Körös-Maros Nemzeti Parkon belül a második jelentős állományt magába foglaló Csanádi puszták térségében 23 példányt találtunk. A KMNP harmadik tradicionális túzok élőhelyén, a Kis-Sárréten ezúttal nem sikerült telelő egyedeket találni, mivel ez az állomány jelenleg Nagyszalonta térségében, a Partiumban igyekszik átvészelni a hideg időszakot.  Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park.      

 

Tempolmtúra és Kastélytúra Körös-Sárréten

TEGYEN EGY TÚRÁT A KÖRÖS-SÁRRÉTEN, S MEGAJÁNDÉKOZZUK! - elnevezésű nyereményjátékra Tourinform Körös- Sárrét Irodában lehet jelentkezni. A játék leírása és a hozzá tartozó pecsétfüzet is a legújabb Kastélytúra vagy Templomtúra kiadványokban található.

Válasszon ki 6 helyszínt Kastélytúra vagy Templomtúra kiadványokból. Látogasson el ezekre az emlékhelyekre, s e kiadvány hátoldalán található négyzetekbe gyűjtse be a meglátogatott helyszínek pecsétjét. Ha mind a 6 pecsét meg van, akkor töltse ki az adatlapot, mely által részt vehet egy sorsoláson, ahol félévente különböző értékes nyereményeket sorsolunk ki térségi szolgáltatók felajánlásaiból. Amennyiben az adatlapot személyesen juttatja el hozzánk, egy hűtő mágnessel azonnal megajándékozzuk. Sorsolás: 2019. június. További információ és az adatlap visszaküldési címe:  Tourinform Körös- Sárrét Iroda; 5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 89. Tel.: 66/470-395;Fax:66/470-395.

Keresse fel a Tourinform Körös- Sárrét irodát, vegye át legújabb kiadványainkat és merüljön el a Körös- Sárrét értékeiben!

5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 89. Tel.: 66/470-395 Fax: 66/470-395 E-mail: fuzesgyarmat@tourinform.hu

További információk és programok itt találhatóak:

 www.sarretitura.hu , https://www.facebook.com/KorosSaret/YouTube filmek Körös-Sárrét

 Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

Vissza » Programajánló

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk