Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria | Turisztikai képek- ahol jártunk

Bócsa az élmények faluja - rendezvények 2018

Bócsa az élmények faluja - rendezvények 2018

 

Bócsa az élmények faluja! Honlapjukon már fent vannak az idei rendezvények, melyeket lelkes falusi emberek szerveznek kedves vendégeiknek.

Bócsai rendezvények 2018

 

Ünnepelje velünk május elsejét!

Bócsán mindig van majális, de természetesen elkalauzoljuk a szomszédos kisvárosok eseményeire is. Kapcsolja össze egy termálfürdővel, valamint egy veterán autó múzeummal és máris tartalmasan telik a hétvége!

Majális

 

Az év nagy meglepetése a bócsai Dutra Találkozó. Az 1970-es évek közepéig ez a magyar gyártmányú mezőgazdasági munkagép volt a gazdák kedvence. Valamiért még mindig sok fut belőle az utakon errefelé. A találkozó helyszíne az autóval és busszal jól megközelíthető Vincze Lovastanya, ahol amíg a szülők a gépeket nézegetik, addig a gyerekek lovas kocsizhatnak. Vagy éppen fordítva…

Dutra találkozó Bócsa film


 Bócsa az élmények faluja - rendezvények 2018


Ezen a hétvégén zajlik Kiskőrösön a Petőfi Kulturális Fesztivál — sok színházzal, katonai lovasbemutatóval és gyerekprogramokkal. Figyelem: Jancsi és Juliska története itt digitálisan is eljátszható! Kiskunhalason a Város Napja zajlik ekkor - a világhírű halasi csipke és a jó borok főszereplésével.

Idén korán van pünkösd: május 20-21. Ezen a hétvégén a közeli Solton lesznek lovas napok, ahol szabadtéri színpadi program, dunaparti kocsikázás és természetesen naponta többször lovasbemutató várja a vendégeket. A belépés ingyenes. Ha Bócsán száll meg, el tud ugrani a kiskőrösi Rétesfesztiválra is, ahol a süteménycsodák mellett a bográcsos ételek is ringbe szállnak a vendégért.

Solti csikósverseny film


 Bócsa az élmények faluja - rendezvények 2018


A következő hétvége, május 25-27: Orbán Napi Borünnep Hajóson, a sváb kisvárosban. Tőlünk egyenes út vezet oda, közben pedig sok kis történettel tarkítom a vezetést. Hajósi látnivalók: sváb tájház, érseki barokk kastély, kegytemplom, hazánkban egyedülálló pincefalu, borkóstoló, színes programkavalkád.

Hajós Orbán Nap

 

Június első hétvégéje mindig a nemesnádudvari pinceünnepé. Vadásztársaságok főznek, amihez jó helyi vörösborok dukálnak. A színpadon sváb és magyar műsorok váltakoznak.

Főzés és jó borok Nemesnádudvaron film

 

Június 9. Kiskunsági Gulyásfesztivál, Pásztor- és Betyártalálkozó

Amíg az árnyas parkerdőben főző csapatok kavargatják a gulyást, a tisztáson igazi betyárok vetélkednek az útonálló-tudományokból. Délben az étkekből a vendégeknek is jut, a végén pedig megforgatják a lányokat a táncban. Itt mindenki jóllakik, virtuskodás pedig csak módjával!

 Bócsa az élmények faluja - rendezvények 2018


Szállást bármikor bárkinek — csak időben kéretik szólni. A tanya-vendégháztól a háromcsillagos wellness hotelig minden rendelkezésre áll a környéken.

Hogyan jut ide a vendég? Vonattal Kecskeméten vagy Soltvadkerten keresztül, személyautóval az M5 autópályán, onnan pedig 35 km műúton. Parkolás és a gépjármű tárolása megoldott. Bicikliút 90 km hosszúságban áll rendelkezésre.


Bócsa az élmények faluja - rendezvények 2018

Hol igyunk bort?

10 borház és csárda várja a társaságokat — profi borászokkal és szakácsokkal. A Kunsági Borvidék közepén érdemes megállni néhány napra…

Betyárok Bócsán

Írta: Káposzta Lajos

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Vissza » Programajánló

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk