Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Bakancslista a gasztronómia kedvelőniek

 

 

Eger Térségéből összeállítottunk egy listát azon vendégeink számára, akik rendezvényeinken elsősorban a hasukra, ízlelőbimbóikra gondolnak előszeretettel

 

Hungarikum Piknik – Egri Bornegyed, Szépasszony-völgy

  1. március 30-31.

Eger város és az Egri borvidék hungarikuma, az Egri Bikavér, valamint a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete meghívja az ország többi hungarikumát egy közös fesztiválra, hogy egy helyen, Magyarország legnagyobb és egyik legismertebb történelmi borpince-során mutatkozzanak be a magyarság csúcsteljesítményeit megtestesítő értékek. A rendezvény hagyományt kíván teremteni, távlati célja, hogy Egerben, a Szépasszonyvölgyben legyen a legnagyobb hazai találkozója és fesztiválja a hungarikumoknak és a hazai neves gasztronómiai fesztiváloknak.
Eger, a Te történeted! A barokk, a borok, a legendákkal teli város Önt is várja!

 

Matyó Húsvét, a hagyományok ünnepe - Mezőkövesd

  1. április 21-22.

A szellemi világörökség része a Matyó népművészet, melynek otthona Mezőkövesd. A Matyó Húsvét minden ében nagy tömegeket vonz, látogasson el hozzánk Ön is! A vendégek megismerkedhetnek a matyó hagyományokkal, színpompás matyó népviselettel és vödrös locsolkodást is láthatnak a hétfői napon. Mindkét nap néptánc műsorokkal, báb előadással, népi játszótérrel és élő koncertekkel várják a szervezők az idelátogatókat. A gasztronómia szerelmesei megkóstolhatják a „pipícset” is, amely egy jellegzetes matyó étel. Kismadárkát formázó, kelt kalácstésztából készült péksütemény, melyet a matyó lányok a locsolásért cserébe adnak a legénynek. A rendezvény ideje alatt a kirakodó vásárban kézműves sajtokat, édességeket, matyó pálinkát és kürtös kalácsot is kóstolhatnak az ide látogatók.

 

Pünkösdi Tor-túra - Egerszalók

  1. június 8.

A sódombjáról méltán híres Egerszalókot bizony kár lenne kihagyni! A hagyományos látnivalók mellett ezen a napon ajánljuk, hogy kóstolja végig a falut! Várunk minden kedves vendéget, akik a házias ízeket kedvelik és a helyi finomságokat keresik. A falu vendégházainál és pincéinél készülnek a jóféle, házias ételek erre a napra. A színpadi programok kicsik és nagyok kedvére valók. Kézműves vásár, gyerekfoglalkozások és persze hagyományőrzés vár mindenkit.

 

XXIII. Egri Bikavér Ünnep - Eger, Érsekkert

  1. július 11-14.

Egerben a Bikavér Ünnep egy életérzés, melyet csak a helyszínen lehet átélni, megtapasztalni! A magas színvonalú borfesztivál, a régió kiemelt borturisztikai és borgasztronómiai eseménye az egri Érsekkert ősfákkal benőtt, romantikus parkjában, ahol együtt kóstolhatók az Egri borvidék kiemelkedő Egri bikavérei, az új egri bormárka az Egri Csillag és a rozé borok. A rendezvény közkedvelt hagyománya, hogy zászlósboraikhoz Eger és a környék legjobb konyhái elkészítik az egyedi alkalomra komponált ételkülönlegességeiket.

 

XVIII. Szilva nap - Szilvásvárad

  1. szeptember 7.

Szép természeti környezet, lipicai lovak, Pisztrángos tó… ezek mellett ezen a napon a megkóstolhatják az érdeklődők a helyi termelők szilvás készítményeit, szilvaételeket-és, italokat, részt vehetnek a helyi és térségi hagyományőrző egyesületek előadásain, valamint számos gyermekprogramot kínálnak a családoknak is.

 

Őszköszöntő Zenés Pite-parti – Bélapátfalva, Gesztenyés Kiállítóház

  1. szeptember 21.

Bélapátfalva új oldaláról mutatkozik be! Zenés búcsú a nyártól- gyümölcsös, lekváros pitékkel, kaláccsal, musttal, borral köszöntik az őszt a Gesztenyés Kiállítóház udvarán, ahol hagyományőrző csoportok, zenészek, énekesek szórakoztatják a vendégeket.

Idén először a kiállítóház új kemencéjében is sül a kalács, amiből szeretettel látnak vendégül minden kedves látogatót.

 

Tárcsás Ételek Fesztiválja - Bogács

  1. október 19. 

Ha egy kis sütögetős programra vágyik, látogasson el Bogácsra, ahol nem csak a fürdőzés élmény! Az ország különböző pontjairól érkezett csapatok tárcsán, valamint szabadtűzön készült ételeivel várják az érdeklődőket. Az egész napos rendezvény során a gasztronómia mellett kézműves foglalkozásokon ügyeskedhetnek kicsik és nagyok egyaránt és kipróbálható lesz a népi játszótér is. A nap folyamán az idelátogatók  kedvükre válogathatnak a kézműves kirakodók portékáiból. A színpadon hagyományőrző együttesek lépnek fel, valamint kulturális és szórakoztató programok lesznek elérhetőek. A nap zárásaként pedig szeretettel várnak mindenkit egy vidám, zenés bortúrára a Cserépi úti pincesorra.

 

Szeretettel várjuk Eger Térségében! Bővebb információt és további programokat az Események menüben talál.  www.egertersege.hu

 Írta/Fotó: Eger Térsége TDM Egyesület

Vissza » Programajánló

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk