Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria | Turisztikai képek- ahol jártunk

Az 50 méteres Siófok Óriáskerékkel ünnepli 50. születésnapját Siófok

                     Fotó: Hiba Dóra

 

 

Az első magyar készítésű, 50 méter magas óriáskerék felállításával és színes programsorozattal ünnepli fél évszázados múltját a Balaton fővárosa. Július 1-jén a Nagystrandon vehetik birtokba a látogatók a Siófok Óriáskereket, amelyről megcsodálható a Tihanyi Apátság, a völgyhíd, a Badacsony, a Balaton-felvidék, a Somogyi-dombság, a Siófoki Víztorony és szinte az egész Balaton.  Az elmúlt néhány évben jelentősen átalakult Siófok arculata, nőtt a turisták száma, több milliárd forintot fordítottak hazai és uniós forrásból turisztikai és városfejlesztésekre. A beruházások célja a Balaton-parti szezon meghosszabbítása, a minőségi turizmus ösztönzése.

 

                                       Fotó: Hiba Dóra

 

Július 1-jétől a nyári szünet végéig az 50 méter magas magyar készítésű óriáskerékről tekinthető meg a balatoni panoráma Siófokon, a Nagystrandon. Az önkormányzati tulajdonban lévő, siófoki strandokat üzemeltető Balaton Parti Kft. ügyvezető igazgatója Pintér Tamás elmondta: a balatoni települések nagy hangsúlyt fektetnek a szezon bővítésére, ahogy az is egyre fontosabb, hogy a Balaton mellett egyre több attrakcióval várják a családokat, fiatalokat, és az idősebbeket egyaránt. Ilyen turistalátványosság a minden generáció, a külföldi és belföldi vendégek számára egyaránt különleges élményt nyújtó Siófok Óriáskerék, amely valóban „óriás”, hiszen idén először, a város 50. születésnapja alkalmából 50 méter magasból, a város legmagasabb turisztikai pontjáról tekinthetik meg a látogatók Balaton-parti panorámát.

 

                    Fotó: Hiba Dóra

 

A Siófok Óriáskerék páratlan kilátást nyújt a városközpontra a víztoronnyal és a templommal, az ezüstparti szállodákra, az Aranypartra, a siófoki mólóra és a vitorláskikötőre. A távolban a magasból megcsodálhatjuk a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegyét a Balaton két öble közé ékelődő Badacsonyt, a Tihanyi Bencés Apátságot, Balatonfüred kikötőjét és a Fehértemplomot, a paloznaki templomot, az ősi, tartárjárás után épült Alsóörsi Református Templomot, a Somlyó-hegyi Kilátót és még sorolhatnánk.

 

A Siófok Óriáskerék páratlan kilátást nyújt a Balatonra:

https://www.youtube.com/watch?v=t_G3GTPEQOs

 

Lélegzetelállító panoráma a Siófok Óriáskerékről (2017):

https://www.youtube.com/watch?v=GSdokUw5CmM

 

Weboldal: http://siofokoriaskerek.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/siofokoriaskerek/

 

Írta: Herczeg Dóra

 

Vissza » Programajánló

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk