Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Új UNESCO világörökségi helyszín az úticél Németországban

   


Frankfurt am Main, 2012. július 19. – Az úticél Németország gazdagabb lett egy világörökségi helyszínnel:

2012. június 30-án az UNESCO világörökségi bizottsága felvette a bayreuthi Őrgrófsági operaházat (Markgräfliches Opernhaus) a világ kulturális és természeti örökségeinek listájára. A bizottság az operaházat az európai barokk zenei és fesztiválkultúra egyetlen műemlékeként ismerte el. Ezzel az úticél Németország jelenleg 37 olyan helyszínnel rendelkezik, amelyek az UNESCO különleges védelme alatt állnak. Alig van még egy ország, ahol ilyen sűrűségben találhatók természeti és kulturális világörökségek. „A kultúra világszerte a turizmus egyik legnagyobb trendje. Évek óta sikeresen építjük erre a témára a külföldi marketingtevékenységünket – mondja Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke. – A minőségi felmérés alapján 2010-2011-ben a külföldi vendégek 52 százaléka a művészi és kulturális kínálat miatt döntött az úticél Németország mellett, 86 százalékuk pedig a helyi látnivalókat fedezte fel” – magyarázza Petra Hedorfer. A minőségi felmérés egy korábbi változatánál már a külföldi vendégek 31 százaléka azt nyilatkozta, hogy az UNESCO világörökségi helyszínek jó indokkal szolgálnak az adott város vagy régió felfedezésére. Az UNESCO-világörökségek elismerése fontos minőségi márkajelzés a nemzetközi turizmusban és a DZT egyik alaptémája is a városi és kulturális turizmus területén.

   

DZT 2014-ben a világörökségi helyszínekre fokuszál

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) folyamatosan beépíti a német UNESCO világörökségeket a nemzetközi kommunikációs és értékesítési tevékenységébe. Ezért 2014-ben a DZT tematikus éve világszerte az „UNESCO-világörökségek Németországban – természet, városok, műemlékek” lesz. Ezáltal a jelenleg 37 elismert németországi kulturális és természeti világörökség a nemzetközi közönség figyelmének központjába kerül. Az újonnan felvett bayreuthi operaház mellett a világörökségek széles skálája a hamburgi Watt tengertől a Boden-tóig és a kölni dómtól a berlini Múzeumszigetig ér.

„Célunk nemcsak az, hogy még ismertebbé tegyük a német világörökségeket, hanem az is, hogy elősegítsük az óvatos és magasan kvalifikált utazásokat olyan mértékben, ami még elfogadható a műemlékek megóvásánál” – teszi hozzá Petra Hedorfer.

   

Központi téma 2013-ban: Richard Wagner 200 éves

A bayreuthi operaház nemcsak a történelem egyik kiemelkedő része, de a világhírű zeneszerző Richard Wagner fontos alkotói helyszíne is. Kétszázadik születésnapjának alkalmából a DZT 2013-ban központi témaként kezeli a zeneszerzőt a nemzetközi sajtó és PR-tevékenységeiben. Bayreuthban és Wagner alkotásainak további helyszínein, mint Lipcsében és Drezdában számos különleges rendezvény kíséri ezt a tematikát.

 www.germany.travel

Fotó: Stadt Bayreuth - 22. 07. 2012

Vissza » Németország

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk