Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Berlin a fókuszban az Utazás kiállításon

Berlin még soha nem köszöntött ennyi magyar vendéget, mint tavaly, a vendégszámban 11,3%-os, a vendégéjszaka-számban 10,2%-os volt a bővülés 2012-ben. A fejlődést megünnepelendő a visitberlin.com prezentációra invitálta partnereit és a média képviselőit az Utazás kiállításon.

Mint elhangzott, Németország nagyon jó évet zárt tavaly, és a DZT Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviselete is kiemelkedően teljesített, a kiutazó magyarok száma gyakorlatilag megháromszorozódott. Nagyon népszerűen voltak az online akciók és kampányok, nem véletlen, hogy a www.germany.travel oldal látogatottsága is megtriplázódott.

Idén a fiatalok utazása kerül a középpontba a marketingszervezet tevékenységében, 2014-ben az Unesco Világörökségek, 2015-ben a 25 éves német egység, 2016-ban a természeti turizmus, 2017-ben pedig Luther és a vallási turizmus – emelte ki Novák Viktória képviseletvezető.

A VisitBerlin részéről Caterina Erceg értékesítési vezető és Christian Tänzler sajtófőnök tartottak rövid prezentációt az újdonságokról és érdekességekről, melyek között a gasztronómia (16 Micheline-csillagos éttermével) és a kultúra kiemelt szerepet tölt be. Berzlin tredi és nyitott főváros, ahol valóban mindig történik valami. De népszerűségéhez nagyban hozzájárul kiváló ár-érték arány is. Folyamatosak a fejlesztések is, az elmúlt egy évben 5500 új szállodai férőhellyel (luxus- és butikhotelek, illetve hostel kategóriában egyaránt), illetve új bevásárlóközpont épült, a Múzeumszigeten pedig egy nagyszabású beruházás eredményeként a föld alat összekapcsolják a létesítményeket, a középpontban egy impozáns fogadócsarnokkal.

Berlin mindemellett szeretné hangsúlyozni, milyen sok értékkel rendelkezett a 20-as, 30-as években, aháború előtt, ennek jegyében magánkezdeményezésekben 120 különböző projekt van folyamatban, programok, kiállítások, szabadtéri installációk.

Bíznak benne, hogy jövőre még inkább a turisták fókuszba kerül Berlin, hiszen 2014-ben lesz 25 éve, hogy leomlott a fal.
Info: www.visitberlin.com.

2013.03.03. 15:42 | Turizmus Panoráma Bulletin


Größere Kartenansicht

----------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

Vissza » Németország

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk