Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Az úticél Németország továbbra is növekedésben

 

Májusban is folytatódik a stabil növekedés: a németországi beutazás folyamatosan követi felfelé ívelő trendjét, és idén májusban ismét kétszámjegyű növekedést eredményezett. „Az idei év első öt hónapjának lenyűgöző számai azt mutatják, hogy Németország megerősítette pozícióját mint az egyik legkedveltebb európai úticél” – mondja Ernst Burgbacher, a Bundestag tagja, a Gazdasági és Technológiai Szövetségi Minisztérium parlamenti államtitkára és a kormány a középosztályért és turizmusért felelős megbízottja. A Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint a külföldi vendégéjszakák száma májusban több mint tíz százalékkal nőtt az előző év ugyanezen időszakához képest. Idén az év kezdete és május vége között összesen majd 24 millió külföldi vendégéjszakát jelentettek a több mint tíz ággyal rendelkező szálláshelyek, amely szintén tíz százalék fölötti növekedésnek felel meg az előző évi időszakhoz képest.

  

A szomszédos országok tovább erősödnek

„Az Európából érkező vendégek számának növekedése májusban 10,2 százalékkal tartja a folyamatosan magas szintet” – magyarázza Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke. Hollandia, az úticél Németország legfontosabb küldőpiaca a Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2012. január és május között 9 százalékos növekedést, míg Svájc, a második legfontosabb küldőpiac 16 százalék fölötti növekedést produkált. A svájci vendégek csak májusban több mint 26 százalékos növekedést hoztak. Az idei év első öt hónapjában összesen több mint 3,3 millió holland vendégéjszakát jelentettek, ugyanebben az időszakban a svájci vendégéjszakák száma majdnem elérte az 1,8 milliót. A pünkösdi ünnepnapoknak köszönhetően – amelyek idén májusra estek – két szomszédos ország is rendkívüli növekedést mutat az előző év májusához képest: Belgium 29,4 százalékos, Dánia pedig 26,9 százalékos növekedéssel erősíti a 2012. májusi eredményt.

Az idei év előző hónapjainak növekvő tendenciája jellemezte a magyar piacról május hónapban Németországba látogató vendégek számát. Az első féléves  statisztikák – a vendégéjszakák 16%-os növekedése – igazolják, hogy Németország kulturális sokszínűségével UNESCO-világörökségi helyszíneivel, természeti vonzerőivel, kiemelt témáival mint a „Borkultúra és természet Németországban – Életöröm és élvezet” új németországi felfedezőútra csábítja a témában járatos magyar utazókat. A „Bor, természet, kulinária” témakör elősegíti az olyan turisztikai termékek értékesítését, mint a német borfesztiválok, vinotékák, borhotelek, borútvonalak, túrázás, golfozás vagy a kerékpározás. A Németországba irányuló, kikapcsolódási célú magyar utazások 34 százaléka felfedezőút, amelyek főként városlátogatás és körút formájában valósulnak meg. Az utóbbi időszakban új trendként jelentkezett a szabadidőparkok látogatása és a sportszünidő, ezen a téren különösen nagy növekedés tapasztalható. Továbbra is nagy népszerűség övezi a városlátogatásokat, a listát Berlin vezeti, de továbbra is töretlenül kedvelt úticél München, Frankfurt és Hamburg is.

    

Folytatódik a BRIC-országok növekedése

Európán kívül a BRIC-országok (Brazília, Oroszország, India és Kína) továbbra is erős növekedést mutatnak: májusban Brazília 32,2 százalékkal vezeti a listát. Oroszország majd 17 százalékos növekedéssel szintén tovább erősített, Kína pedig több mint 13 százalékkal a harmadik helyet foglalja el. India továbbra is kedvezően alakul több mint nyolc százalékos növekedéssel. A Golf-öböl arab államaiból májusban majd 26 százalékos növekedést jelentettek: ez a kimagasló eredmény többek között a kiváló németországi orvosi ellátásnak, illetve a nagyvárosok – mint München, Frankfurt vagy Düsseldorf – vonzó vásárlási lehetőségeinek köszönhető.

www.germany.travel 

Fotó: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. - 15. 08. 2012

Vissza » Németország

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk