Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Az úticél Németország pozitív féléves mérleggel zárt

   

Frankfurt am Main, 2012. szeptember 7. – Németország ebben az évben is világszerte tovább erősíti pozícióját mint vonzó úticél: a Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai alapján 2012. január és június között összesen 30 millió külföldi vendégéjszakát jelentettek a több mint tíz ággyal rendelkező szálláshelyek, amely kilenc százalékos növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest.

„A németországi beutazó turizmus növekedése továbbra is folyamatos, amely az incoming pozitív féléves mérlegében is megmutatkozik. Az első félév növekedése megerősíti előrejelzésünket, miszerint 2012 összesített mérlege harmadszor a sorban megdönti a külföldi vendégéjszakák rekordját” – mondja Ernst Burgbacher, a Bundestag tagja, a Gazdasági és Technológiai Szövetségi Minisztérium parlamenti államtitkára és a kormány a középosztályért és turizmusért felelős megbízottja.

„A válság ellenére az úticél Németország az első félévben nagyon jól tartotta elért eredményeit. A következő hónapokban a beutazó turizmus további fejlődését leginkább az üzleti utazási forgalom növekedése határozza meg, amely így befolyással bír a németországi incoming éves eredményére is. Hiszen az Európából érkező vendégek majd harmada üzleti céllal keresi fel Németországot” – egészíti ki Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.

Az idei év első félévében sikerült megtartani a magyarországi vendégéjszakák növekvő tendenciáját. A tavalyi évhez képest 18 százalékkal nőtt a magyar piacról Németországba látogató vendégek száma januártól júniusig. A Németországba irányuló, kikapcsolódási célú magyar utazások 34 százaléka felfedezőút, amelyek főként városlátogatás és körút formájában valósulnak meg. Nagy népszerűségnek örvendenek a szabadidőparkok, az UNESCO –világörökség helyszínei, a borvidékek, és a különböző túraútvonalak.

www.germany.travel

Fotó: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. - 07. 09. 2012

Vissza » Németország

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk