Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Az úticél Németország növekedési görbéje továbbra is felfelé ível

   

Frankfurt am Main, 2012. augusztus 2. – A németországi beutazás tovább folytatja növekedési trendjét: 2012. kiemelkedő első negyedéve után az úticél Németország idén áprilisban is jelentős növekedést mutat. „Németország növekedési görbéje rendkívül stabil” – magyarázza Ernst Burgbacher, a Bundestag tagja, a Gazdasági és Technológiai Szövetségi Minisztérium parlamenti államtitkára és a kormány a középosztályért és turizmusért felelős megbízottja. A Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint majd tíz százalékkal nőtt az áprilisi külföldi vendégéjszakák száma az előző évihez képest. Összesen az év kezdetétől 2012. április végéig több mint 17,5 millió külföldi vendégéjszakát jelentettek a több mint tíz ággyal rendelkező szálláshelyek. Az előző év ugyanezen időszakához képest ez több mint tíz százalékos növekedésnek felel meg. „Az európai vendégek – akik a németországi beutazás nagy részét teszik ki – 10,1 százalékkal folyamatosan magas növekedési szintet hoznak” – teszi hozzá Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.

Jelentős növekedés a szomszédos országokból

A Szövetségi Statisztikai Hivatal idén január és április között ismét jelentős növekedést jelentett az úticél Németország két legfontosabb küldőpiacánál, Hollandiánál (plusz 9,8 százalék) és Svájcnál (plusz 12,1 százalék). Az idei év első négy hónapjában összesen majdnem 2,3 millió holland vendégéjszakát jelentettek, ugyanebben az időszakban a svájci vendégéjszakák száma meghaladta az 1,2 milliót. A szomszédok közül szintén örömteli növekedést mutat Olaszország (plusz 9,4 százalék), Franciaország (plusz 7,3 százalék) és Ausztria (plusz 9,7 százalék) is.

Északkelet-Európa is nagyban hozzájárul a növekedéshez

A Szövetségi Statisztikai Hivatal jelentős, 16,2 százalékos növekedést jelentett Északkelet-Európából 2012. első négy hónapjában. „Ezáltal ezek a küldőpiacok a várakozáson felüli fejlődést mutatnak” – hangsúlyozza Petra Hedorfer. Az idei év január és április közötti időszakában összesen majd 2,9 millió vendégéjszakát jelentettek Északkelet-Európából. Itt több ország is kétszámjegyű növekedést mutat: mindenekelőtt Lengyelország (plusz 30 százalék) és Oroszország (majd 26 százalék) járult hozzá leginkább az erős növekedési rátához. De magas növekedést mutat Ukrajna (plusz 35 százalék), Lettország (plusz 27,4 százalék) és Észtország (plusz 16,7 százalék) is.

Németország továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a magyar utazók körében, ezt támasztja alá a vendégéjszakák kedvező növekedése is. (plusz 15 százalék) A német városok a lehetőségek igen széles palettáját kínálják a látogatóknak. Lüktető metropoliszok,építészeti remekművek, történelmi látnivalók, nyüzsgő kulturális kavalkád, romantikus fagerendás házak – ez mind Németország, mely méltán ejti rabul a magyar turistákat.

Növekvő vendégéjszaka-számok Európán kívül is

Az Európán kívüli piacok közül áprilisban ismét erőteljesen növekedett Brazília és Kína: Brazília több mint 25 százalékos növekedéssel vezeti a listát szoros versenyben Kínával, amely több mint 23 százalékkal szintén jelentős fejlődést mutat. Továbbra is pozitív Japán (plusz 16 százalék) és India (plusz 11 százalék) növekedése is.

www.germany.travel/presse

Fotó: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. - 02. 08. 2012

Vissza » Németország

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk