Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

A Romantikus út Németország legkedveltebb tematikus útvonala

 

Frankfurt am Main, 2013. Október 9. – Az úticél Németország Európa egyik legkedveltebb turisztikai desztinációja: 2012-ben 45,8 millió utazással Németország immár három egymást követő évben az előkelő második helyet foglalja el az európai utazók legkedveltebb úticéljainak listáján. A dobogó első fokán Spanyolország áll (49,3 millió utazással), a harmadik helyet pedig Franciaország foglalja el kereken 36 millió utazással.

Az úticél Németország az európai utazók körében kulturális desztinációként szintén nagy népszerűségnek örvend: Németország a European Travel Monitor adatai alapján ebben a kategóriában 12 százalékos piaci részesedéssel 2012-ben az első helyet foglalja el. Emellett az Anholt-GfK Roper Nation Brands Index felmérése (amely összesen 50 ország megítélését hasonlítja össze különböző kategóriák alapján) is azt mutatja, hogy Németország kulturális úticélként kiváló imázzsal rendelkezik.

„Az úticél Németország márkaimázsának fontos részét képezik a kulturális ajánlatok. Itt nagy szerepet játszik a hagyomány, de a modern kínálat is. Az úticél Németország mint márka sokszínűségének része a „Romantika” is, amelyet turisztikailag évtizedek óta példásan képvisel a Romantikus út kínálata” – mondja Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

A Romantikus út Németország legkedveltebb tematikus útvonala

A természeti és kulturális turizmus széles kínálata miatt számos külföldi vendég dönt németországi utazás mellett: a 2012-es minőségi felmérésben a vendégek kereken 38 százaléka azt nyilatkozta, hogy a helyi természeti adottságok miatt döntött németországi úticél mellett, míg 33 százalékuknál a művészeti és kulturális kínálat volt a mérvadó ebben a tekintetben. Ezt a két fontos elemet kiválóan ötvözi a németországi Romantikus út, amely Würzburgból Füssenbe vezet, és egyebek mellett olyan jelentős helyszíneket és látványosságokat érint, mint például a Duna-menti ártéri erdők, Rothenburg, Landsberg és Augsburg városa, illetve a híres Neuschwanstein-kastély. A 400 kilométeres útvonal az ország egyik legkedveltebb tematikus útja, amely lehetővé teszi a külföldi vendégeknek, hogy a nyugati történelmet ötvözzék a sokszínű természeti élménnyel és felfedezzék Németország szokásait és hagyományait.

Alkalmazás a Romantikus úthoz

A DZT 2013-ra a Romantikus út közös értékesítésére minden résztvevővel együtt kifejlesztett egy mobil alkalmazást a Romantikus úttal kapcsolatban.

„A DZT számunkra egy kiemelten fontos partner – magyarázza Jürgen Wünschenmeyer, a Romantikus út ügyvezetője. – Együttműködésünk évek óta sikeres, a DZT-vel való közös munkából különösen a nemzetközi kommunikáció terén sokat profitálunk.”

A mobil alkalmazás a Romantikus út mentén összesen 28 várost és 10 látványosságot mutat be a Würzburgtól Füssenig vezető útvonalon. Az alkalmazás lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy már utazásuk megkezdése előtt részletes információkat kapjanak az útvonal kiemelt látnivalóiról és felállítsák saját sorrendjüket. Ám az alkalmazás az utazás alatt is hasznos útitárs, hiszen meghatározhatjuk a kiválasztott állomások sorrendjét, hasznos információkat kapunk a nyitva tartási időkkel, a belépőjegyárakkal és az akadálymentességgel kapcsolatban, sőt a helyszínen képeket, illetve jegyzeteket adhatunk hozzá az alkalmazáshoz. Az útvonal 10 kiemelt látnivalója közül három Németország „Top 100” látnivalói között is megtalálható (a 100 legfontosabb látnivaló szintén elérhető egy alkalmazásban): a würzburgi Rezidencia, Rothenburg óvárosa a városházával, illetve a Wieskirche mint UNESCO-világörökség. A modern utazási szokásokhoz igazodva az alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy élményeinket megosszuk barátainkkal, ismerőseinkkel és a családdal a közösségi hálókon, az áttekinthetőségről pedig egy beépített térkép gondoskodik. Az ingyenes alkalmazás már elérhető iPhone-felhasználók részére az AppStore-ban, Android-felhasználók számára pedig a Google Play Store-ban angol és német nyelven.

Az útvonal

A Romantikus út útvonala Bajorországon és Baden-Württemberg tartományon keresztül vezet.

Az alkalmazás látnivalói a Romantikus út mentén összefoglalva:

  • Würzburg, Rezidencia, UNESCO-világörökség és a Romantikus út kezdőpontja (Bajorország)
  • Bad Mergentheim, az Egészségváros parkja, vagy: Deutschordensschloss (Baden-Württemberg)
  • Weikersheim, reneszánsz kastély barokk kerttel (Baden-Württemberg)
  • Rothenburg, városháza és az óváros együttese a bejárható városfallal és a város előtti szőlőhegyekkel (Bajorország)
  • Feuchtwangen, a romantikus stílusú Stiftskirche (Bajorország)
  • Dinkelsbühl, St. Georg-székesegyház, a kivilágított óváros középkori városképpel (Bajorország)
  • Nördlingen, Bajor vasútmúzeum és Daniel, a St. Georg-templom tornya alpesi panorámával (Bajorország)
  • Augsburg, Fuggerei, a világ legrégebbi szociális települése, Németország második legidősebb városa (Bajorország) 
  • Wieskirche, UNESCO-világörökség, a bajor rokokó gyöngyszeme (Bajorország)
  • Schwangau/Füssen: A királyi kastélyok faluja a Neuschwanstein- és a Hohenschwangau-kastéllyal a füsseni „Hohes Schloss” kastéllyal csodás lezárást nyújtanak Németország legrégebbi tematikus útjának (Bajorország)

Fotó: Német Turisztikai Hivatal (DZT)

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti idegenforgalmi testülete, székhelye Frankfurt am Mainban található. A DZT a Gazdasági és Technológiai Minisztérium (BMWi) megbízásából képviseli az úticél Németországot, minisztériumi támogatását a német Bundestag egyik határozata alapján kapja. A DZT stratégiákat és termékeket fejleszt és kommunikál, célja, hogy tovább építse a német utazási desztinációk pozitív imázsát, illetve támogassa a németországi turizmust. Ennek érdekében a DZT világszerte 30 külképviselettel rendelkezik. További részletes információt az online sajtóközpontunkban talál: Größere Kartenansicht

Vissza » Németország

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk