Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

A kasseli Wilhelmshöhe hegyi park Németország 38. UNESCO-világöröksége

 

Frankfurt am Main, 2013. június 27. – Az úticél Németország egy további UNESCO világörökségi helyszínnel gazdagodott: az UNESCO világörökségi bizottsága felvette a különösen megóvandó kulturális és természeti javak listájára a kasseli Wilhelmshöhe hegyi parkot, Európa legnagyobb hegyi parkját az európai abszolutizmus kiemelkedő példájaként. A park számtalan látnivalója közé tartozik például a vízesés, a Wilhelmshöhe-kastély, a Löwenburg romja, illetve a város védjegye, a Herkules-szobor is. Ezáltal az úticél Németország immár 38 UNESCO-világörökséggel büszkélkedhet.

Az elmúlt héten az UNESCO már a világemlékezet részévé nyilvánított két másik németországi kulturális kincset, a lorschi kolostor füveskönyvét és a nebrai korongot. Az UNESCO világemlékezeti címmel óvja 1992 óta a történelmileg fontos dokumentumokat. Ezen felül német-holland javaslatra felvették a világemlékezet listájára a Kommunista kiáltványt, illetve Karl Marx Tőkéjének első kötetét, német-osztrák javaslatra pedig az 1356-os német Aranybullát. Ezzel Németország 17 bejegyzéssel képviselteti magát a világemlékezeti listán.

„A kasseli Wilhelmshöhe hegyi parkkal egy további fontos kulturális műemlékkel bővült a németországi UNESCO világörökségi helyszínek listája. A világemlékezeti listával együtt az UNESCO kulturális és természeti örökségei fontos részét képezik a német kulturális turizmusnak, és nagyban hozzájárulnak az úticél Németország kiváló imázsához mint vonzó kulturális desztináció” – mondja Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke. Az úticél Németország Európa legkedveltebb turisztikai desztinációinak egyike, és az IPK International 2012-es felmérése alapján az előkelő első helyet foglalja el az európai utazók legkedveltebb kulturális úticéljainak listáján. Az Anholt-GFK Roper Nation Brands Index nemzetközi felmérésében részt vevő 50 országból Németország a kereslet szempontjából a „Kultúra” területen szintén az elsők között, az ötödik helyen áll. 

DZT tematikus év 2014: UNESCO-világörökségek

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) „UNESCO-világörökségek – fenntartható kulturális- és természeti turizmus” mottóval 2014-ben saját tematikus évet szentel az UNESCO-világörökségeknek, és ezzel a nemzetközi média érdeklődésének középpontjába állítja ezeket a helyszíneket. „Az UNESCO-világörökségek egyrészt fontos érvvel szolgálnak a németországi utazás mellett, másrészt kiemelt minőségi védjegyek is” – magyarázza Petra Hedorfer. A DZT a nemzetközi marketing- és értékesítési tevékenysége során szorosan együttműködik az UNESCO-Welterbestätten Deutschland e.V. egyesülettel és a Német UNESCO-Bizottsággal is. Így például a www.germany.travel/unesco linken 12 nyelven a részletes leírás mellett 360 fokos panorámaképek, fotók és videók is találhatók a német UNESCO-világörökséghez tartozó templomokról, kolostorokról, kastélyokról, kertekről, illetve történelmi városközpontokról, ipari műemlékekről és természeti tájakról. A DZT ezen felül a tematikus évre való felkészülésként egy modern kulturális utazási magazint készít, amely az UNESCO-ra fokuszál, illetve a közösségi oldalakon is a témával kapcsolatos tartalmakat generál. Ennek érdekében a DZT 2013. márciusban UNESCO világörökségi túrára küldte az ismert utazási bloggert, Gary Arndtot, aki az „Everything Everywhere” blog szerzője (www.everything-everywhere.com).

Fotó: Kassel Marketing GmbH - Wilhelmshöhe

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti idegenforgalmi testülete, székhelye Frankfurt am Mainban található. A DZT a Gazdasági és Technológiai Minisztérium (BMWi) megbízásából képviseli az úticél Németországot, minisztériumi támogatását a német Bundestag egyik határozata alapján kapja. A DZT stratégiákat és termékeket fejleszt és kommunikál, célja, hogy tovább építse a német utazási desztinációk pozitív imázsát, illetve támogassa a németországi turizmust. Ennek érdekében a DZT világszerte 30 külképviselettel rendelkezik. További részletes információt az online sajtóközpontunkban talál: www.germany.travel/presse  Größere Kartenansicht

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

Vissza » Németország

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk