Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

A DZT az első nemzeti turisztikai hivatal Európában Green Globe-tanúsítvánnyal


 

Frankfurt am Main, 2013. november 14. – A Német Turisztikai Hivatal (DZT) első nemzeti idegenforgalmi intézményként kapta meg a „Green Globe-tanúsítványt”, a nemzetközileg elismert fenntarthatósági kitüntetést. „A fenntarthatóságot évek óta az úticél Németország márkaimázsának fontos témájaként kommunikáljuk, és a vállalkozók felelősségtudatának fontos elveként kezeljük – mondja Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke. – Célunk, hogy az úticél Németországot nemzetközi szinten a fenntarthatóság szempontjából is jól pozícionáljuk.” A Green Globe-tanúsítvány a turisztikai vállalkozások teljesítményét értékeli három pillér – a környezetbarátság, a szociális felelősségtudat és a gazdasági rentabilitás – alapján.

Az úticél Németország nemzetközi példakép

A Green Globe-tanúsítvány alapját egyebek mellett a vállalkozások teljesítménye képezi az energia-, a vízfelhasználás, illetve a hulladékkezelés terén, de ide tartozik a szociális és társadalmi környezettel való bánásmód is. A DZT az alapfeltételeken túl például a projektekhez való konzekvens fenntarthatósági hozzáállásával győzte meg a független Green Globe-ellenőröket. Ennek alapját a DZT egyénileg kidolgozott fenntarthatósági stratégiája képezi, amely három pillérre – a kommunikációs stratégiára, a fenntarthatósági iniciatívára és a termékfejlesztésre – épül.

Az úticél Németország mint fenntartható desztináció pozícionálásának fontos tényezője egyebek mellett a „Zöld meetingek” megrendezése, illetve az ügyfelek konzekvens orientációja és a professzionális eredménykontroll. A DZT nagyon elhivatottan munkálkodik az akadálymentességen és támogatja partnereit a fenntartható ajánlatok és szolgáltatások létrehozásában, ezáltal évek óta a fenntarthatóság nemzetközi példaképe.

A turisztikai szektor világszerte elismert fenntarthatósági tanúsítványa

A Green Globe székhelye Los Angeles – a mexikói, dél-amerikai, dél-afrikai, illetve a közel-keleti, a karibi és az európai térség partnereivel együtt. Az intézmény világszerte ellenőrzi az utazási és a turisztikai szektor fenntarthatósági projektjeit és vállalkozásait. A Green Globe a tanúsítványozást, illetve a tréningeket és a marketingtámogatást jelenleg 83 országban végzi nemzetközileg elismert kritériumok alapján, amelyeket a Green Globe-program 15 éve alatt dolgozott ki. A tanúsítvány odaítélése egy folyamatos eljárás, amelyet rendszeres időközönként ellenőriznek. A DZT elismerésével – a German Convention Bureau e.V.-val (GCB) és az Europäischer Verband der Veranstaltungs-Centren e.V.-val (A rendezvényközpontok európai szövetsége – EVVC) közösen – Európában immár három a régiós határokon átívelő turisztikai szervezet tudhatja magáénak a Green Globe-tanúsítványt. A Green Globe jelen van minden vezető nemzetközi utazási és turisztikai vásáron és konferencián, mint például a londoni World Travel Marketen, a berlini ITB-n és a frankfurti IMEX-en is.

Képaláírás

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) első nemzeti idegenforgalmi intézményként kapta meg a „Green Globe-tanúsítványt”

Balról jobbra: Dr. Peter Zimmer, Green Globe Preferred Partner Közép- & Délkelet-Európában,  Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke, Olaf Schlieper, A DZT innovációs menedzsere

Copyright: Dirk Beichert BusinessPhoto

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti idegenforgalmi testülete, székhelye Frankfurt am Mainban található. A DZT a Gazdasági és Technológiai Minisztérium (BMWi) megbízásából képviseli az úticél Németországot, minisztériumi támogatását a német Bundestag egyik határozata alapján kapja. A DZT stratégiákat és termékeket fejleszt és kommunikál, célja, hogy tovább építse a német utazási desztinációk pozitív imázsát, illetve támogassa a németországi turizmust. Ennek érdekében a DZT világszerte 30 külképviselettel rendelkezik. További részletes információt az online sajtóközpontunkban talál: www.germany.travel/presse  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.


Vissza » Németország

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk