Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Jázmin Különleges Kínai népzenei Koncert MagyarországonJázmin Különleges Kínai népzenei Koncert Magyarországon


Különleges kínai népzenei koncertnek lehettek tanúi, aki éltek a meghívással és részt vettek a szeptember 15-én a „Jázmin Virágeső a Selyemúton„ című zenei esten a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A China Cham délelőtti tájékoztatóján Tóthfalusi Erika elnök elmondta, hogy az esti előadáson Kína legjobb népi zenekarának egyike, a kínai zene szövetségének admiralitás csillaga, a Jázmin Nemzeti Zenekar lép fel a Magyar Kodály Világa zenekar, és a Kodály Világa kórus, valamint egy híres Príma díjas Magyar hegedűművész, Nédó Olga közreműködésével. A koncert repertoárja kínai hagyományos népzenékből és magyar klasszikus szerzeményekből áll. Az érdekes programban megszólaló ősi kínai hangszerekről ismertetőt is kaptak az újságírók.


Jázmin Különleges Kínai népzenei Koncert Magyarországon


Megtudtuk, hogy a 7000 éves fúvós, vonós és pengetős hangszerek Kína legjellegzetesebb népzenei hagyományait szólaltatják meg gazdag és tiszta csengésükkel, a magyarhoz hasonló pentaton hangnemben.


Jázmin Különleges Kínai népzenei Koncert Magyarországon


A kínai zene szövetségének admiralitás csillaga, a Jázmin Nemzeti Zenekar jó hírnevet szerzett már az egész világon. Ellátogattak az Egyesült Államokba, Franciaországba, Belgiumba, Ausztráliába, Új-Zélandba, Lengyelországba, Csehországba, Ausztriába és más országokba is.

Az első magyarországi bemutató után világ körüli turnéra utazik a zenekar, első állomások Irán, és Egyiptom lesz. A turné célja, hogy a Jázmin Különleges Kínai népzenei Koncert előadásai képviseljék a selyemút történelmét és a kínai népzenei világot, azért hogy elmélyüljön a selyemút mentén fekvő országok közötti barátság mondta Han Xinan, a Kínai Zenészek Szövetségének alelnöke.


Jázmin Különleges Kínai népzenei Koncert Magyarországon


Magyarország nemcsak a kínai ősi selyemút mentén fekvő országok egyike, hanem az első európai ország, amely aláírta az „Egy övezet, egy út” megállapodást Kínával. A magyar-kínai kulturális együttműködés a sikeres koncerttel tovább erősödött.

Írta: Barna Judit

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

Vissza » Kulturális ajánló

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk