Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Indul a Zenés Állatkerti Esték 17. évada

Indul a Zenés Állatkerti Esték 17. évada

 

A Budapesti Állat- és Növénykerti nyáresti koncertsorozat programját mutatta be Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője.


Indul a Zenés Állatkerti Esték 17. évada


A zenés programok több mint másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy gróf adományaként felállított zenepavilon: a kor szokása szerint akkoriban főként katonazenét játszottak. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a következő évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni. Ezt követően újra rendszeresek lettek a koncertek és más zenés programok, így született meg 2002-ben a Zenés Állatkerti Esték címmel a minden évben megrendezésre kerülő koncertsorozat. Az elmúlt másfél évtizedben összesen 119 előadás 50 ezer látogatót szórakoztatott először a Japán kertben, később a Pálmaház teraszán. A nagy érdeklődésre tekintettel idén a 800-1000 vendégnek adhat helyet a bejáratnál a Főkapu tér.

A zenés estek július első szerdájától augusztus negyedik szerdájáig tart.


A program:

 

július 4. – Kern András (vendég: Hernádi Judit és Heilig Gábor) – Lövölde tér. Az est műsora nemcsak a népszerű dalokból áll, hanem elhangzik sok történet, humorral, íróniával.

           

július 11. – Budapest Klezmer Band (vendég: Szinetár Dóra) – Klezmer Csemege. Az együttes a legrégebben szerepel a Zenés Esteken, minden évben visszatérnek, idén újdonság a vendég énekesnő.

 

július 18. – Budapest Jazz Orchestra (vendég: Malek Andrea, Náray Erika, Tóth Vera) – Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonya. 20 zenész népszerű slágereket ad elő a sokszoros Grammy díjas Ellától.

 

július 25. – Best of GESZTI. A rajongók ütős, szórakoztató produkciókat hallhatnak a kilencvenes évekből, ami egyszerre retro és mai.

 

augusztus 1. – 30 éves a PA-DÖ-DŐ. A kettős először lép fel az Állatkertben. Most is töretlen jókedvvel, tempóval, táncosokkal, kiváló zenészekkel, és vokalistákkal.

 

augusztus 8. – A Hot Jazz Band és az Amadinda közös koncertje. A Kossuth díjas Band a szintén Kossuth díjas Amadindával ebben a kombinációban először lépnek fel együtt.

 

augusztus 15. – Budapest Bár. 10 éve játszik merész feldolgozásokat a magyar dalkincsből a sokszínű zenekar. Válogatásuk eddigi albumjaikból és új lemezeikből lesz.

 

augusztus 22. – Állatkerti táncmulatság a Madarak házibuli zenekarral. A sorozatban utolsóként adnak fergeteges, bulis estet a táncolni vágyók kedvére.

Írta/Fotók Barna Judit

Vissza » Kulturális ajánló

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk