Főoldal | Ausztria | Svájc | Németország | Svédcsavar | Sajtó cikkek | Turisztikai cikkek - PR cikkek | Interjúk | Saját Flickr Galéria

Őszi sült kacsamell park inn módra

Partner hotelünk, a Park Inn by Radisson Sárvár, egy igazi ínyenceknek való recepttel kedveskedik olvasóinknak. A sült kacsamell elfogyasztható személyesen is a hotel éttermében szeptember 1. és november 19. között.

Aki pedig nem rest maga elkészíteni a sült kacsa receptet, annak íme a teljes leírás:

Rózsaszínre sült kacsamell krémes kelkáposztával, kakukkfüves rakott burgonyával és aszalt szilvával

Hozzávalók 4 személyre:
    4 kacsamellfilé
(kb. 60-80 dkg)

    1 mokkáskanál majoránna
   
Az aszalt szilvás káposztához:
    1 kis fej vöröshagyma
    50 dkg vörös káposzta
    2 evőkanál   olaj
    1 evőkanál cukor
    1 csipet őrölt köménymag
    1 dl vörösbor
    15 dkg magozott aszalt szilva
    2 evőkanál borecet

Továbbá:
    40 dkg apróbb burgonya
    2 evőkanál   olaj

Elkészítés:
A kacsamellet megtisztítjuk, megmossuk, és leszárítjuk. Borssal, majoránnával fűszerezzük, és félretesszük pihenni. A burgonyát meghámozzuk.

1. Aszalt szilvás káposzta
A hagymát és a káposztát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük. A káposztát sózzuk és félretesszük 30 percre. Majd az olajon karamellizáljuk a cukrot, amikor szép a színe, rátesszük a hagymát, a köménymagot, és összeforgatjuk. Amikor összeesett a hagyma, rátesszük a káposztát, nagyon kíméletesen kicsit megpirítjuk. Amikor a káposzta is összeesett, ráöntjük a bort, és lefedve pároljuk, néha megkeverjük. Amikor még kicsit roppanós, beletesszük az aszalt szilvát, a borecetet, elkeverjük, és még lefedve pároljuk 10-15 percen át. Ha szükséges, ízesítjük.

2. A kacsamelleket megsózzuk, és serpenyőben, bőrével lefele, kíméletesen elkezdjük sütni. Nem kell alá olaj, mert elegendő zsiradékot ad ki magából. Amikor szépen megpirult a bőre, megfordítjuk, és ízlésünknek megfelelően vörösre vagy rózsaszínre sütjük.

3. A burgonyát kevés sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Az olajat felforrósítjuk, és az egész burgonyákat átforgatjuk benne, kissé megpirítjuk.

4. Az elkészült melleket a káposztával, a burgonyával tálaljuk, meglocsoljuk a saját szaftjával. Párolt zöldségeket is adhatunk hozzá.

Jó főzőcskézést, és jó étvágyat kívánunk!

 „Aktívpihenés” & „Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Szerkesztőség

Fotó: park inn


Kapcsolódó cikkek:

Családi vizes élmények 2012 - Élményekkel teli Park Inn nyár

 Park Inn by Radisson: Kelet varázsa Sárváron

Programmveranstaltungen Park In Sárvár

Ungarn: Das Hotel Park In Radison Sárvár mit "minimal Desing"

Ungarn: Wellness im Hotel Park Inn Sárvár

Vissza » Ínyencségek - gasztronómia

 

A cikk ajánlása!


Aktív rovatok



Szakmai partnereknek



Hasznos linkek



Iratkozzon fel INGYENES hírlevelünkre:
Név:
E-mail cím:

Adatait bizalmasan kezeljük, más részére nem adjuk át!







All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits