Főoldal | Ausztria | Svájc | Németország | Svédcsavar | Sajtó cikkek | Turisztikai cikkek - PR cikkek | Interjúk | Saját Flickr Galéria

Miklósy-féle "hajmás" bab


Miklósy-féle „hajmás” bab

8 főre (bogrács)

 

  • 4 fej közepes méretű vöröshagyma (kb. 40 dkg)
  • 3 fej közepes méretű lilahagyma (ízlés szerint póré-, vagy újhagymával kiváltható)
  • 6—8 evőkanál étolaj, vagy étkezési zsír
  • 20 dkg kockára vágott szalonna (lehet előfőzött bacon is)
  • 3 dkg kockára aprított fokhagyma
  • 20 dkg apróra vágott füstölt kolbász
  • 0,5 kg darált sertéshús (ízlés szerint kiváltható marha-, illetve pulykahússal)
  • 1 evőkanál fehérbors
  • 1—1,5 evőkanál só (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál erőspaprika-őrlemény (vagy piros arany, puszta paszta)
  • Fél evőkanál oregano, fél evőkanál bazsalikom (előbbiek helyett ajánlott a provanszi fűszerkeverék használata)
  • 1 kg előfőzött tarkabab, vagy konzerv vörös bab
  • 2 dl magyar vörösbor (erős tannintartalmú ajánlott, pl. merlot, bikavér)
  • Köretként fehérkenyér, pogácsa, illetve egyéb péksütemény ajánlott

Elkészítés:

Amikor megpirult a szalonna és a hagyma, beleszórjuk a kolbászt, majd a darált húst. Sózzuk—borsozzuk, aztán belekeverjük a paprika-őrleményt. Amikor a hús és a hagyma kellőképpen összesült, megspékeljük a mediterrán fűszereinkkel, majd hozzáöntjük a babot (a levét is) és a vörösbort. Ha nem lenne elég lé az ételen, vízzel pótoljuk, amíg el nem lepi. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy megvárjuk, hogy elfője a levét, s után az étel tálalható. Jó étvágyat kívánunk!



Recept: Tóth Bálint

Fotó: www.aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

Vissza » Ínyencségek - gasztronómia

 

A cikk ajánlása!


Aktív rovatok



Szakmai partnereknek



Hasznos linkek



Iratkozzon fel INGYENES hírlevelünkre:
Név:
E-mail cím:

Adatait bizalmasan kezeljük, más részére nem adjuk át!







All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits