Főoldal | Ausztria | Svájc | Németország | Svédcsavar | Sajtó cikkek | Turisztikai cikkek - PR cikkek | Interjúk | Saját Flickr Galéria

Mákos-szilvás lepény, ahogy nagyanyám csinálta

Mákos-szilvás lepény recept, ahogy nagyanyám csinálta. Sok mákkal, sok szilvával. :)

Aki még nem kóstolta, próbálja ki. Nagyon finom kelt tészta.

Hozzávalók (3főre):

40dkg liszt
1 tojás
3dkg élesztő
5dkg zsír
2 e.k. olaj
1 csipet só
1 e.k. cukor
tej

Töltelékhez
50 dkg szilva
20 dkg mák
20 dkg cukor
2 e.k. olaj

Elkészítés: A tojást a cukorral kikeverjük, és hozzá adjuk a puha zsírt, a sót, tejet, és a felfuttatott élesztőt. lkeverjük, közben fokozatosan hozzá adagoljuk a lisztet.
Hólyagosra dagasztjuk. Hozzá adjuk a 2 e.k. olajat, és azzal is összedolgozzuk. Letakarva langyos helyen 1 órát hagyjuk kelni (duplájára kell hogy megkeljen a tészta).

Ha megkelt, liszetezett deszkán átgyúrjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk (kb közepes tepsi nagyságúra). Kizsírozott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe helyezzük úgy, hogy a tésztának körben kis pereme legyen. A tepsiben még 30 percet kelesztjük.

Megszórjuk a magozott, apróra vágott szilvával,  a cukros mákkal, végül 2 e.k. olajjal. Sütőben 200 fokon 40-50 perc alatt, pirosra sütjük. 
Ha kihült, vágjuk fel négyzetes darabokra.

- V.I. -

Vissza » Ínyencségek - gasztronómia

 

A cikk ajánlása!


Aktív rovatok



Szakmai partnereknek



Hasznos linkek



Iratkozzon fel INGYENES hírlevelünkre:
Név:
E-mail cím:

Adatait bizalmasan kezeljük, más részére nem adjuk át!







All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits