Főoldal | Ausztria | Svájc | Németország | Svédcsavar | Sajtó cikkek | Turisztikai cikkek - PR cikkek | Interjúk | Saját Flickr Galéria

Bodrogkeresztúri tűzdelt ponty

Gincsai Tamás és a Bodrogkeresztúri tűzdelt ponty

A Vylyan Pincészetnél kivétel nélkül mindenki szereti a hasát, sőt még főzni is tud. :) Íme, Gincsai Tamás borász receptje.

Gincsai Tamás: "A receptnek két titka van. Az egyik, hogy én fogjam ki a hozzávaló halat, a másik, hogy jó testes fehér borral találkozzon."
 
Bodrogkeresztúri tűzdelt ponty recept

Hozzávalók 4 személyre: 1 db 1,5 kg-os ponty, 2 kg burgonya, 4 közepes fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt szalonna, só, fekete bors, kakukkfű, majoránna, 3 dl Vylyan Chardonnay, napraforgó olaj.
 
Elkészítés:
A pontyot megtisztítjuk, a fejét és a farkát eltávolítjuk, majd a hátán, ujjnyi vastagon bevágjuk. Összekeverjük a sót, borsot, kakukkfüvet, majoránnát és az így kapott fűszer sóval bedörzsöljük mindenhol, s fél órát állni hagyjuk.

Közben a burgonyát vastag hasábokra vágjuk, egy tepsibe tesszük, megszórjuk sóval és borssal, meglocsoljuk olajjal és 180 °C fokon félig megsütjük. A hagymát felkarikázzuk, és a burgonyára tesszük, majd az egész haltörzset ráfektetjük és a bevágásokba vékonyra vágott, kakastaréjra alakított füstölt szalonna csíkokat teszünk.

Egy órán keresztül sütjük, közben háromszor meglocsoljuk a halat Vylyan Chardonnay-val.

Köszönjük a Vylyan Pincészet hozzájárulását a recept közléséhez.

Jó étvágyat!

Fotók, szöveg: Vylyan Pincészet, Gincsai Tamás

Vissza » Ínyencségek - gasztronómia

 

A cikk ajánlása!


Aktív rovatok



Szakmai partnereknek



Hasznos linkek



Iratkozzon fel INGYENES hírlevelünkre:
Név:
E-mail cím:

Adatait bizalmasan kezeljük, más részére nem adjuk át!







All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits