Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Keresse meg az Alföld Gyöngyét

Komplex gyógyturisztikai fejlesztés Orosháza-Gyopárosfürdőn

Orosháza Gyopárosfürdő az Alföld Gyöngye Komplex Gyógyturisztikai Fejlesztés című pályázat projektje 2,4 milliárd Ft-ból valósul meg, a támogatás összege 754 millió Ft.  A teljes fejlesztési elképzelés három elemből áll. A régi fedett medence - mely üvegtetős medenceként ismert - teljes egészében megújul. A mostani 50 méteres medence mellett épül meg a 33 méteres fedett versenyuszoda lelátóval, és az úgynevezett Medical Wellness Központ. Ez utóbbi minden olyan szolgáltatást tartalmaz majd, mely jelenleg nincs a fürdőben. Ez gyakorlatilag emelt szintű gyógykezelést jelent. A fürdő a gázfűtésről pedig áttérne a jóval olcsóbb és helyben lévő termálvíz kihasználására.

Interjú Benkő Ferenc úrral, az Orosháza-Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatójával

- Mi a jelenlegi beruházás, fejlesztés célja?

Benkő Ferenc: A projekt hozzájárul a Dél-alföldi régió Turizmusfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célok eléréséhez is: javuljon az emberek életminősége, a Dél-Alföld sikeres és egészséges régió legyen. A projekt az egészségturizmus első számú vonzereje. A fürdő céljai Orosháza-Gyopárosfürdő egészségturisztikai kínálatának színesítése, nemzetközi versenyképességének javítása, új és egyedi kínálati elem, a medical wellness bevezetése. A jelenlegi infrastruktúra javítása, a szolgáltatások mennyiségi és minőségi bővítése. Az egész évben nyitva tartó szolgáltatás-kapacitások bővítése, ezáltal a vendégforgalom szezonális ingadozásainak csökkentése, és a fürdő kapacitás-kihasználtságának növelése, és ezzel együtt a vendégszám növelése.

- Milyen új fejlesztésekkel bővül a fürdőkomplexum?

Benkő Ferenc: Megújul az üvegtetejű gyógymedence, egy 33 méteres fedett uszoda épül, fő projektelemként pedig exkluzív kialakítású medical wellness centrum épül, vagyis egy emelt szintű, orvosi irányítással működő, főként wellness, részben gyógyászati elemeket felvonultató részleg alakul ki.

- Mit emelne ki leginkább közülük?


Benkő Ferenc: Új és egyedi kínálati elem az egészségturisztikai szolgáltatások bővítés, a medical wellness bevezetése, és az akadálymentes környezet biztosítása a fogyatékkal élők számára.



- Mikorra készülnek el a bővítések, illetve ez mennyiben befolyásolja az idei vendégforgalmat?

Benkő Ferenc: A tervezett átadás időpontja 2011. március 31. 2010. augusztus 20-ig, a VII. Európai Kenyérünnep elnevezésű rendezvényünkig olyan munkálatokat végeznek csak, amelyek nem zavarják meg a pihenni, fürdőzni vágyó vendégek nyugalmát.

- Év közben milyen kiemelt programokkal, kedvezménnyel várják a látogatókat?

Benkő Ferenc: Az idei nyáron többször lesznek strandkézilabda bajnokságok, például június 5.-én a Marian Cozma emléktorna. Pontos időpontjainak tárgyalása még folyamatban van. Július 19-én kezdődik az I. Gyopárosfürdői Rippel Akadémia, melynek záró estéjén, július 24-én szombaton Rippel Show kerül megrendezésre. 2010. július 27-augusztus 8-a között kerül megrendezésre a rádió-távirányítású motorcsónak világbajnokság Orosháza-Gyopárosfürdőn. 2010. augusztus 20.-án a VII. Európai Kenyérünnep elnevezésű rendezvényünkre várjuk a vendégeket.

- Végül, mit üzen az olvasóknak?


Benkő Ferenc: Ha igazi kikapcsolódásra, feltöltődésre, gyógyulásra vágyik, 20 hektáros háborítatlan természeti környezetben, válassza Orosháza-Gyopárosfürdőt, mely vendégszeretetével, gasztronómiai specialitásokkal, és sok-sok élménylehetőséggel várja Önt, Családját, és Barátait.

Köszönöm az interjút.

- Vrábel Ilona -


Fotó: www.gyoparosfurdo.hu

Vissza » Interjúk

 



All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk