Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Ismerje meg a borterápiát - interjú Giczi Lillával

„In vino venustas!” –  „Borban a szépség”

Manapság már nem csak az igazság, hanem a szépség is a borban lakozik. Pár éve nem újdonság a kozmetikai kezelések között a borterápia sem, ami Franciaországból (Bordeau-ban jött létre először egy borterápiás intézet) indult, és terjedt el. A szőlő húsa, magja, bőre és a bor gyakorlatilag minden hasznos hatóanyagot tartalmaz, amire a bőrnek szüksége van.

A borterápiás kezeléseknél borfürdőt, törkölypakolást alkalmaznak, a masszázst pedig szőlőmagból készült, polifenolt tartalmazó kenőccsel végzik.

Borterápia - Vinoterapia

A borterápiás kezelésről kérdeztem bővebben Giczi Lillát, az egyik legismertebb ilyen terápát alkalmazó hotel, az Anna Grand Hotel**** Wine & Vital wellness részlegének vezetőjét.

AP: Hogyan képzeljünk el egy borterápiás kezelést? A vendég tényleg egy – tegyük fel - Balaton Zweigelt fürdőben ücsörög?

Giczi Lilla: A vinoterápiás szolgáltatások minden érzékszervünkre ható kezelések:  mélybordó szín, esszenciák, olajok érett szőlőt idéző gyümölcsös illata, valamint a professzonális- szőlőből kivont- hatóanyagokban lévő intenzivitás és a terapeuták speciális masszázstechnikái alapvető tényezők a magasabb fokú élmény elérése érdekében.

Egy általunk kialakított Vinoterápiás kúra több „lépcsőből” tevődik össze. Bőrmegújító testradírral pezsdítjük fel  a bőr légzését és készítjük elő a további kezelésekhez. A szőlőmag olaj- és szőlő kivonatokban gazdag bordó szőlő esszenciával történő masszázs során rugalmassá, feszesebbé tesszük a bőrt illetve stimuláljuk az izmokat és serkentjük a vérkeringést. A kúra anti-aging - bőrfiatalító- hatását fokozza a könnyű textúrájú gél pakolás, szőlő polyphenoloknak köszönhetően. Utolsó fázisként ugyancsak a szőlő jótékony elemeit tartalmazó Vivamus borfürdővel és a szálloda falai között felfedezhető Vivamus Vinotéka nedűiből kiválasztott  bor kíséretében tesszük teljessé  a  „szőlő és bor” mámorát,a testi-lelki relaxáció jegyében.

AP: Úgy tudom, a vörös bort részesítik előnyben az ilyen termékeknél. Miért?

Giczi Lilla: Vinoterápiás kezeléseink kapcsán is meghatározó az azonnali és hosszan tartó hatás, amit csak a magas minőségi követelményeknek is megfelelő, professzionális kozmetikai márkák képviselnek.

A Kianty Spa és Experience exkluzív Vino termékcsalád is többnyire a bordő szőlő összetevőit hangsúlyozza, hisz míg fehér szőlőnél a szőlő héja majdhogynem csak dekoratív szerepet játszik, addig a bordó szőlő héja is kimelkedő fontosságú: a bordó szőlő héjában található a legtöbb flavonoid,valamint a bordó szőlőmag is több polyphenolt tartalmaz, mindkettő antioxidáns-, növényi hatóanyag rendkívül jótékony hatása a bőrre már világszerte ismert és elismert.

AP: az Anna Grand Hotel**** Wine & Vital wellness részlegén milyen borterápiás kezelések vehetők igénybe?  Melyik a legkedveltebb?

Borterápia - Vinoterapia

Giczi Lilla: 2010 szeptemberében bővítettük Wellness & Spa részleget borterápiás kezelésekkel,  szem előtt tartva két kimagasló Spa alappillért: masszázs és bőrápolás. Idei év júliusában az újonnan nyílt Anna Grand Beauty szalonba is vittük tovább a Vinoterápiás irányvonalat, kozmetikai arckezelések formájában, olyan kuriózummal mint pl. Zöldbotox, bőrfeszesítő arckezelés: a botox hatás minden előnyével viszont természetes, szőlőből kivont összetevőkkel.

Egyre több vendég ismeri fel a „minél hosszabb, annál jótékonyabb” mottó  létjogosultságát, így Vinoterápiás kezeléseink közül a 70-80 perces speciális kúráink a legkeresettebbek, ami magában foglalja a bőrmegújító testradírtól kezdve a masszázsokon, pakolás keresztül, a borfürdőt is - pl. 100% Bordó szőlő kúra -. Ezek kedvezőbb díjszabásúak, mintha egy-egy kezelésenként venné igénybe a vendég, ezzel is szeretnénk támogatni a komplexitásban rejlő sokkal intenzívebb hatékonyságot, valamint természetesen ezáltal a vendég elégedettségét is.

AP: A belföldi vendégek mennyire nyitottak erre a terápiás módszerre?

Giczi Lilla: Prémium kategóriás kezelésekre, ily módon Vinoterápiára a belföldi vendégek is abszolút nyitottak. Az érdeklődök zöme rendelkezik már bizonyos alapinformációval borterápiás szolgáltatásokra vonatkozóan, amit szakképzett szépség- és masszázs terapeutáink segítségével egészítünk ki. Akik a minőségi kezeléseket preferálják-akár belföldi, akár külföldi vendég- szívesen voksolnak a borterápiás kezelésekre.

Borterápia - Vinoterapia

AP: Milyen pozitív hatást remélhetünk egy-egy ilyen kezelés alkalmával?

Giczi Lilla: A szőlőre és annak ideális hatóanyagaira épülő kezelések kiváló antioxidánsként  50-szer eredményesebbek, mint az E-vitamin és 20-szor hatékonyabbak, mint a C-vitamin. Kezeléseket követően a bőr új életre kel, hidratáltság mellett tónusosabbá, feszesebbé válik. Legkiemelkedőbb pozitívum mind közül természetesen a bőrfiatalító, bőr öregedést gátló hatás.

AP: Volt már alkalom, hogy férfi vendég is kipróbálta?

Giczi Lilla: Nemtől függetlenül élnek a Vinoterápiás kezelések lehetőségével,hisz egészségük, fittségük, fiatalságuk megőrzése számukra is fontos, így szívesen veszik igénybe a prevenciónak ezt a formáját.

Férfiak számára a legkedveltebb kombináció: „Bacchus” egész test masszázs és „Vivamus borfüdő”; egyébként a borfürdő meghitt, borospince jellegű helyisége, két, egymás mellett elhelyezkedő hidromasszázs káddal és egy-egy pohár kiváló minőségű borral az ő érdeklődésüket kelti fel leginkább...

AP: Kiknek ajánlaná elsősorban a borterápiát?

Giczi Lilla: Mivel Anti-Aging, tehát bőrfiatalító kezelésekről beszélünk, elsősorban 40-es és a feletti korosztály részére ideálisak, de természetes összetevők, hatóanyagok lévén preventív jelleggel, minden korosztály számára különlegesség.


Köszönöm az interjút,

- Vrábel Ilona -
„Aktívpihenés” & „Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Szerkesztőség

 


 

További interjúk...

Kapcsolódó wellness cikkek:

California fürdő, hydroxeur és iszapfürdő a szépségért

Fűszeres hát-váll masszázs

Új Borterápia és Spa fürdők az Anna Grand Hotel**** Wine&Vital-ban

A Holt-tengeri só

Őszi kényeztetés a szőlő jegyében

Forró csokoládés wellness kezelés


Vissza » Interjúk

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk