Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Interjú: Légúti betegségek ellen - Speleo Terápia

Az INDISO speleo terápiás kezelésről

Létezik belföldön egy hatékony terápia, ami megoldás a légúti betegségekre, allergiás problémákra, mégis csak kevesen tudnak róla. Ez a Speleo Terápia, ami nem csak a panaszok gyógyítására, hanem a megelőzésre is alkalmas.

SPELEO Terápia rendelő a Heim Pál Kórházban

A kezelésről, és hatásáról beszélgettem Liszkai Ágnessel, a Heim Pál Kórházban működő Indiso Speleo száraz sóterápiás rendelő üzemeltetőjével.


AP: Mi a SPELEO Terápia?  Mit kell tudni róla?

Liszkai Ágnes: A speleo szó görög eredetű, és bányát jelent. Vagyis ez a terápia  a sóbánya klímájának előállításával éri el rendkívüli és eredményes gyógyító hatását.

AP: Hogyan került kapcsolatba ezzel a kezelési móddal?

Liszkai Ágnes: Magam is allergiás vagyok, és egy barátnőmtől hallottam erről a kezelési módszerről. Elmentem, és kisebb csodát tapasztaltam. Akkor gondoltam először, hogy amennyiben lehetőség van rá, szívesen nyitnék én is egy ilyen rendelőt.

AP: Kiknek javasolja a SPELEO terápiát?

Liszkai Ágnes: Minden krónikus légúti (aszthma, bronchitis, COPD, allergia, krupp) betegségben szenvedő gyermeknek, felnőttnek. Valamint megelőzésképpen mindenkinek, akinek erősíteni kell az immunrendszerét, és - nem utolsósorban - dohányosoknak.

AP: Mi a tapasztalat a kezelést igénybe vevőknél?

Liszkai Ágnes: Amennyiben krónikus betegségről van szó, akkor 20 alkalmas, alkalmanként egy órás kezelést javaslunk. Az első 10 kezelés után a tünetek felerősödését tapasztalhatja  a beteg. A terápia végén már jelentős javulást mutatnak a légzésfunciós vizsgálatok. A kúra utáni 2. hónapban tapasztalható a legfittebb állapot. Javasolt félévenként megismételni, de gyakran ilyenkor már elegendő a 10 alkalmas kúra is.  

AP: Hány kezelés után várható tünetmentes gyógyulás?

Liszkai Ágnes: Természetesen ez mindenkinél másképpen működik. Negyven éve hordozott aszthmát nem tudunk 1-2 kúra alatt meggyógyítani, de jelentősen csökkennek a tünetek, sok esetben elhagyható a szteroidos spray is. Az én allergiás tüneteim jelentősen csökkentek már egyetlen 20 alkalmas kúra után is. Rendszeres ismétléssel tünetmentes vagyok.

AP: Hol lehet igénybe venni az INDISO speleo terápiás kezelést?

Liszkai Ágnes: Rendelőnk a Heim Pál Kórházban, a Nagyvárad téren működik, de az országban több helyen is van lehetőség az INDISO speleo terápiás kezelés igénybevételére. Minden kezelő egészségügyi intézményben található (kórház, rendelő), és az első kezelést minden esetben orvosi vizsgálat előzi meg.  Ezt a hátteret csak mi adjuk kezeléseinkhez.


Köszönöm az interjút,
Vrábel Ilona
 
„Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit” Turisztikai Szerkesztőség

 


AP törzsolvasóknak április végéig 30% nyitási akció kedvezmény!
Kérje kedvezmény kódját tőlünk!

E-Mail: kontakt@aktivpihenes.hu


Elérhetőség:

A Klinika A Heim Pál Gyermekkórház (Budapest 1089 Üllői út 86.) "G" épületében található.

Telefonszám mobil: +36 30 9824 889
Telefonszám vezetékes: +36 1459 9242
E-mail: soxigenuzenet@gmail.com


Vissza » Interjúk

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk