Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Szálloda és kemping épül a celldömölki Vulkán fürdő területén

Csaknem 1,5 milliárd forint értékű beruházással négycsillagos szálloda és kemping épül a celldömölki Vulkán fürdő területén; a létesítmények alapkövét pénteken rakták le ünnepélyes keretek között.

A JUFA Ungarn Kft. az osztrák Jugend- und Familiengästehäuser Holding GmbH leányvállalata, amelyet 2009-ben alapítottak. Az anyacég 40 JUFA vendégházat üzemeltet Ausztriában és Németországban - tájékoztatta Wiedner Rudolf ügyvezető az MTI-t.


A cég fejlesztési elképzelései három pilléren nyugszanak: a szálloda-, a kemping- és a fürdőfejlesztésen. A komplex program első pillérének megvalósulásával a fürdő és a térség minőségi turisztikai szolgáltatásai, lehetőségei bővülnek, a kis- és középvállalkozások piaci lehetőségei is javulnak - fűzte hozzá.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségtől az MTI pénteken úgy értesült: a  négycsillagos szálloda felépítésének tervezett költsége meghaladja az 1,1 milliárd forintot, ehhez több mint 240 millió forint pályázati támogatást biztosít az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió és a magyar állam társfinanszírozása.

A fejlesztésnek köszönhetően egy új négycsillagos szálloda épül a celldömölki Vulkánfürdő területén, a fürdő épületegyütteséhez kapcsolódva. A háromszintes épületben 33 szobát alakítanak ki, amelyek mindegyike pótágyazható, így összesen 143 férőhely jön létre. A 3300 négyzetméter alapterületű szállodában konferenciaterem, konyha, étterem, valamint egy fitneszterem is helyet kap.

A kemping létesítése közel 383 millió forintos beruházást igényel, amelyből az uniós és hazai támogatás 95 millió forint. A fejlesztéssel megvalósul egy  74 sátor- illetve lakókocsi férőhelyet biztosító magas színvonalú kemping, szintén a fürdő területén.  A beruházás keretében egy szociális helyiségeket tartalmazó épület, utak és infrastruktúra, valamint a kemping közvetlen környezetében 7600 négyzetméteren a vendégek aktív kikapcsolódását szolgáló sportpályák épülnek, és jelentős területet parkosítanak.

Forrás: MTI
Fotó:
umvp.eu


Vissza » Gyógy- Fürdő

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk